Dessa muffins är goda och riktigt saftiga med rivet äpple och choklad i, smaker som gifter sig fint med varandra! Vårt äppelträd är helt underbart även om det vartannat år bär massor av frukt (och det andra året enbart på en gren, skumt!). |
Choklad- & äppelmuffins (ca 15 st) 2 dl neutral olja eller flytande smörblandning 2 1/2 dl råsocker 2 ägg 1/2 dl kakao 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk kanel 1 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 4 dl rivet äpple |
Glasyr 60 g Philadelphiaost 2 msk rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker |
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop oljan med sockret. Rör ned äggen i smeten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Riv äpplena grovt och rör ner dem. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i ca 20 min, kolla med en sticka om de är klara. Låt muffinsen svalna och toppa dem gärna med glasyr och lite riven mörk choklad. Receptet kommer från tidningen Hembakat. |
Monday, October 17, 2011
Choklad- & äppelmuffins
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tycker jättemkt om både choklad och äpplen så det här kan nog vara nånting för mig :)
ReplyDeleteAnneli, va bra :) tycker du ska baka dessa!
ReplyDeleteYum! Vilken god och höstig kombo!
ReplyDeleteMmm det här lät ju supermumsigt, väldigt vackra bilder också! Gillade att du inte tog på så mycket topping, ser liksom lite lagom ut :-)
ReplyDeleteMmmm, ser riktigt yammie ut!
ReplyDeleteÅh, men det har jag inte tänkt på - att ha ÄPPLE i chokladmuffinsen! Banan är ju gott i, varför inte äpple, det gör ju allt bättre! Låter toppen <3
ReplyDeleteLåter rott tycker jag ;d
ReplyDeleteGu så gott! Dom ser riktigt goda ut!
ReplyDeleteAnn-Louise, jättefin kombo!
ReplyDeleteMaria, det är ju glasyr så egentligen skulle det inte spritsas utan bara smetas på lite. Tyckte dock det blev fint med lite spritsning. Så fick jag öva på det med ;)
Från jäst till gäst, tack!
Alexandra, det är så smarrigt. Tänkte på dig när jag bakade dem :D
Sana, tack!
Helena, de var saftiga och goda!
Spännande kombination!
ReplyDeleteSofie, absolut :)
ReplyDeleteFina. Hur skulle de vara med lite cupcake frosting på toppen? Roligt att du användning utav ert äppelträd =)
ReplyDeletelilla hjärtat, det skulle säkert funka med cupcake frosting också men denna glasyren passade perfekt till muffinsen! Ja, äppelträdet får vi mycket användning av! :)
ReplyDeleteHåller med Alexandra, varför har jag inte tänkt på att ha äpplen i choklamuffins. Måste bli jättegott.
ReplyDeleteDet där såg ju riktigt smarrigt ut, inte tänkte jag att äpple och choklad kan vara en god kombination! Kul att prova :D
ReplyDeleteJa visst är det snyggast med ett rosmönster, denna tyll är perfekt till det! http://www.lyckasmedmat.se/product_thumb.php?img=images/rostyll-12mm.jpg&w=149&h=112
Remsan och Eleonor, det var mycket gott. Testa gärna!
ReplyDeleteSer jättesmaskiga ut! :)
ReplyDeleteDe ser otroligt goda,hade ingen aning att den kombon passade men ibland blir man glatt överaskad.åh nu blir t.om ja sugen
ReplyDelete