Saturday, October 1, 2011

Tårtfyllning - Rårörda bär och grädde

Denna fyllning blir riktigt god i tårtor!
Marsanpulver används för att kompensera upp bären som ofta blir "rinniga" när man mosar dem. Kombinationen marsanpulver och hårt uppvispat grädde blir gott.

Bildkälla

Rårörda bär och grädde

200 g valfria bär (jordgubb, hallon etc.)
2-3 tsk marsanpulver
3-4 dl hårt uppvispat grädde
ev lite socker

Gör så här:
Mosa bären med en gaffel och lägg i marsanpulvret. (Du kan använda djupfrysta bär men låt dom tina upp sakta i rumstemperatur och häll ev ut överflödig vätska innan du börjar mosa med gaffel.)
Blanda eventuellt i lite socker.
Vispa grädden hårt och vänd ner bärkompotten i grädden.

Idén till detta recept kommer från den fina bloggen Sockerrus men jag har modifierat och lagt till marsanpulver. Tillsammans med hårt uppvispat grädde smakar det jättegott i kombination.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...