Denna fyllning blir riktigt god i tårtor!
Marsanpulver används för att kompensera upp bären som ofta blir "rinniga" när man mosar dem. Kombinationen marsanpulver och hårt uppvispat grädde blir gott.
Bildkälla
Rårörda bär och grädde
200 g valfria bär (jordgubb, hallon etc.)
2-3 tsk marsanpulver
3-4 dl hårt uppvispat grädde
ev lite socker
Gör så här:
Mosa bären med en gaffel och lägg i marsanpulvret. (Du kan använda djupfrysta bär men låt dom tina upp sakta i rumstemperatur och häll ev ut överflödig vätska innan du börjar mosa med gaffel.)
Blanda eventuellt i lite socker.
Vispa grädden hårt och vänd ner bärkompotten i grädden.
Idén till detta recept kommer från den fina bloggen Sockerrus men jag har modifierat och lagt till marsanpulver. Tillsammans med hårt uppvispat grädde smakar det jättegott i kombination.
Marsanpulver används för att kompensera upp bären som ofta blir "rinniga" när man mosar dem. Kombinationen marsanpulver och hårt uppvispat grädde blir gott.
Bildkälla
Rårörda bär och grädde
200 g valfria bär (jordgubb, hallon etc.)
2-3 tsk marsanpulver
3-4 dl hårt uppvispat grädde
ev lite socker
Gör så här:
Mosa bären med en gaffel och lägg i marsanpulvret. (Du kan använda djupfrysta bär men låt dom tina upp sakta i rumstemperatur och häll ev ut överflödig vätska innan du börjar mosa med gaffel.)
Blanda eventuellt i lite socker.
Vispa grädden hårt och vänd ner bärkompotten i grädden.
Idén till detta recept kommer från den fina bloggen Sockerrus men jag har modifierat och lagt till marsanpulver. Tillsammans med hårt uppvispat grädde smakar det jättegott i kombination.
No comments:
Post a Comment