Vårt äppelträd är gammalt men ack så goda äpplen det ger! Dessa muffins känns lite "nyttigare" tack vare grahamsmjölet. Kardemumma passar utmärkt till äpplen och det blir en sådan härlig kombination. Toppa gärna muffinsen med glasyr så förhöjs smaken ytterligare! :) |
Äppelmuffins med kardemumma (ca 15 st) 2 ägg 2 dl råsocker 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl grahamsmjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1-2 tsk malen kardemumma 1 dl smält smör 1 dl mjölk 3 dl rivna äpplen Glasyr 60 g Philadelphiaost 2 msk rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker |
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Vänd ner de rivna äpplena. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-15 min. Toppa dina muffins med glasyr. Receptet kommer från tidningen Hembakat. |
Friday, October 28, 2011
Äppelmuffins med kardemumma
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Gott!! Ja, kardemumma och äpple passar bra ihop!
ReplyDeleteMen det där receptet måste jag prova. Just kombinationen äpple, kardemumma och så toppa med philadelphiaost..mums!
ReplyDeleteÄr det en ketchupform jag ser? Tjuvade några på ett snabbmatsställe i somras, men har inte bakat i dem ännu ;o)
ReplyDeleteKram Malin
Äpple och kardemumma är jättegott ihop. Höstmys!
ReplyDeleteSer jättegoda ut!
ReplyDeleteoh, oh, oh, jag ÄLSKAR kardemumma!! Och med äpple är det ju rent av TOPPEN <3 MUMS!
ReplyDeleteTack för dina oändligt söta kommentarer hos mig! Jag vet, jag tackar ofta, men du är så fin och postar så mycket så jag måste tacka igen =D
Massa tack för dina finfinakommentarer om mina tårtor! Jag blir lika glad varje gång!
ReplyDeleteVisst måste man vara smart och planerande om man ska få en verksamhet att gå runt =)
Tack alla, javisst passa äpple och kardemumma bra ihop! :)
ReplyDeleteMalin, japp jag haffade några ketchupformar från ett snabbmatställe! Det går jättebra att baka i dem, testa! ;)
Varsågoda, Alexandra och Ann! Ni gör så fina saker på bloggen så jag kan inte göra annat än att ge fina kommentarer! :)
kul att ha grahamsmjöl i :)
ReplyDeleteOhh ser bra ut!
ReplyDeleteVilken lyx att ha ett alldeles eget äppelträd =) Låter väldigt gott med äpple och kardemumma!
ReplyDeleteKarin, Grahamsmjölet passade bra i och som sagt det kändes nyttigare!
ReplyDeleteTack Nim! :)
Hanna, så lyxigt! ;)