Förra veckan skrev jag på Facebook att jag köpt en nyhet i kyldisken som bestod av Kesella kvarg Citrussmak. Denna mandelkaka blev resultatet och jag bröade även formen med lite kokosflingor (stod ej med i originalreceptet) vilket var en hit. Nu använde jag mörk choklad 75% men man kan även använda vanlig mjölkchoklad för att kakan ska få en mer sötare smak. Hallon, citrus, choklad och kokos - en mycket god kombo tyckte vi! Kanske något för morgondagens morsdagsfika? |
|
Mandelkaka med hallon och citrus (8 bitar) 300 g mandelmassa 2 ägg ½ dl hackad mörk choklad 250 g Kesella kvarg citrus ½ liter hallon kokosflingor att bröa formen med (finns inte med i originalreceptet men ack så gott det blev!) Gör så här Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad. Häll smeten i en smord och bröad (jag tog kokosflingor) form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Lägg den på ett fat och bred över kvarg. Garnera med hallon. |
Receptet kommer från Arla Köket sommar, nr 2 2012. |
Saturday, May 26, 2012
Mandelkaka med hallon och citrus
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ja, så mycket gott som det var i den tårtan kan jag tro att den var jättegod! Ser härligt somrig ut också! :)
ReplyDeleteJa, vad god den ser ut. Verkligen urgod.
ReplyDeleteKram Malin
MMMM riktigt fräsch och skulle lätt vilja äta en bit.perfekt nu till melodifestivalen.
ReplyDeleteDen där såg riktigt god ut. Sparar....undrar förresten om inte jag tog den foldern också - får väl kolla i högen här ;)
ReplyDeleteHoppas du har en fin lördagskväll!
kram E
Gahhh gode tid Amy vad sugen jag blev nu gahhh vill ha mums : ) kram Sofia
ReplyDeletesv: Tack så jättemycket! Haha det är så det ska vara ;) Kram
ReplyDeleteJa, mycket god ser den ut! Kram
ReplyDeleteDet låter makalöst gott! Jag älskar kesella med hallon, rabarber... Ja alla smakerna! Nu tål jag inte mjölkprodukter så bra men ibland är det sååå värt det. Solkramar!
ReplyDeleteHallon och rabarber är verkligen hur gott som helst tillsammans! Bären får gärna börja synas på buskarna nu, när som helst:)
ReplyDeleteÅh det där receptet kollade även jag in hos Arla, du hann före ;)
ReplyDeleteJag kan verkligen tänka mig att jag skulle gilla citruskesellan, är svag för de flesta citrusfrukter...
Snart ses vi - wiho!
Låter jättegott att bröa formen med kokos, det måste jag ju testa! Kram!
ReplyDeleteDenna botten kanske jag kan ha på midsommar för jag har gäster som inte tål gluten, mjölk eller soya. Frågan är bara vad jag ska toppa den med i så fall. Låter supergott!
ReplyDeleteGud, den låter helt makalöst god - bara smarrigheter i receptet! Har inte provat kesella citrus men kan helt klart tänka mig att göra just den här kakan för att få smaka den :D
ReplyDeleteKokosflingor mmm! Lyfter allt har jag märkt. Jag har den till och med i filen nu för tiden:)
ReplyDeleteÖnskar dig en fin åndag och mängder med kramar:)
Hurra för mandelkaka, en sådan här hade jag gärna fikat igår!
ReplyDeleteÅh vad gott det låter! Perfekt sommarfika :)
ReplyDeleteMmm ser väldigt somrigt och gott ut!
ReplyDelete