Har ni smält bort i sommarvärmen ännu? Det är alldeles underbart med det här fina vädret! Vi har fixat och donat en hel del i vår trädgård, en perfekt syssla när solen strålat så fint hela helgen och till sent på kvällarna till på köpet. Såg det här receptet på frallor och kunde inte låta bli att testa det eftersom det innehåller rabarber. Har ni testat att ha rabarber i bröd? Dinkelmjöl gör att de även får en annorlunda smak och sedan är dinkel nyttigt och det tackar man väl inte nej till nu när beach 2012 hägrar? :) |
|
Rabarberfrallor (ca 16 st) 250 g rabarber i skivor 3 msk strösocker 50 g jäst 50 g smör, rumsvarmt 2 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl ca 9 dl siktat dinkelmjöl Gör så här Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°. Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler. Dessa nybakade, kalasgoda frallor njuts med smör och ost till frukost eller fika. |
Receptet kommer från Arla Köket sommar, nr 2 2012. |
Tuesday, May 22, 2012
Rabarberfrallor
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ja, det låter onekligen spännande. Tyvärr blir det inte mycket bröd just nu, nu gäller Beach 2012 för mig. Ska man vara fin får man lida pin.
ReplyDeleteKram Malin
Ja, vi har haft full sommarvärme här några dagar, t.o.m. åska. Vad häftigt med rabarber i bröd, det har jag aldrig sett förut! :)
ReplyDeleteVilken härlig struktur och skorpa det ser ut att vara på brödet! :-)
ReplyDeletesv: tack så mycket, vad roligt att höra! Det är ju precis den känslan man ska få när man kikar in på en mat/bakblogg :) Och jag kan bara säga detsamma! Kram
ReplyDeleteHelt underbart väder är det, jippi och äntligen säger vi:) Fast det blåser som vanligt här nere hos oss... men vi ska inte klaga!
ReplyDeleteRabarber i bröd, vilken bra idé! Blev det mycket saftigt som man tänker sig att det skulle kunna bli av rabarberna? Tror minsann vi ska ta och testa.
Ja du, snart är det ju faktiskt dags för date, det är helt otroligt vad tiden har gått fort! Så spännande!!!
Ha det riktigt bra Amy,
kram
Det blev riktigt saftigt och gott, degen kändes lös och jag tänkte att jag bör egentligen ha mer mjöl i men tur att jag inte hade det för det hade nog blivit för torrt i slutändan. Nu blev de perfekta!
DeleteHär är så vackert sommarvärme också ;) och dina frallor se så gott ut!!
ReplyDeleteSpännande med rabarber i bröd! Faktiskt så hängde den broschyren med hem härom dan, men har inte haft tid att bläddra i den än...
ReplyDeletekram!
Åh så spännande,och gott låter det oxå.
ReplyDeleteIntressant med rabarber i bröd. Det har jag aldrig testat! Kram
ReplyDeleteTog en tur i matbloggarland och älskar det faktum att i vilket hörn man än hamnar så är det rabarber, rabarber, rabarber. Fantastiskt!
ReplyDeleteVad läckra! Gillar att de är så grova, helt i min smak!
ReplyDeleteRabarberfrallor! Kan det bli en somrigare frukost? Ja, kanske då med en tallrik rabarberkräm till ;-) Hade aldrig ens kommit på tanken att ha rabarber i bröd. Har helt missat detta recept i deras folder.
ReplyDeleteTack alla för fina kommentarer, ja det var annorlunda och gott med rabarber i bröd!
ReplyDelete