Saturday, July 27, 2013

Nyttiga chokladtryfflar - Healthy Chocolate Truffles

Är man sugen på något litet så är dessa nyttiga chokladtryfflar med hasselnötter ett bra alternativ istället för de vanliga chokladbollarna som man brukar göra. Gör gärna dubbel sats för de försvinner mirakulöst snabbt!

Idag har vi den indiska familjen på besök och vi njuter av god mat och av att bara prata och umgås lite i det fina vädret. :)

Nyttiga chokladtryfflar med hasselnötter (14 st)
2 dl hasselnötter
1 dl kakao
1 tsk chiafrön
10 dadlar
1 msk agavesirap
en nypa havssalt
Kokosflingor att rulla bollarna i. Vill man inte ha kokosflingor går grovhackade hasselnötter också bra att rullarna bollarna i.

Mixa hasselnötter och kakao. Tillsätt dadlar och havssalt och mixa lite till. Häll i agavesirap för att hålla ihop massan. Forma till bollar och rulla i kokosflingor (eller grovhackade hasselnötter).

English
Healthy Chocolate Truffles With Hazelnuts (14 balls)
2 dl hazelnuts (1 american cup is about 2,4 dl)
1 dl cacao powder
1 tsp chia seeds
10 dates
1 tbsp agave nectar
a pinch of sea salt
Coconut flakes to roll the balls in. If you don't want to use coconut flakes then use som chopped hazelnuts to roll the balls in.

Mix hazelnuts and cacao powder in a blender. Add dates and sea salt and mix some more. Then add agave nectar for holding it all together. Shape into balls and roll them in coconut flakes (or chopped hazelnuts).

10 comments:

  1. Vad mycket god raw food du gör nu. Chokladbollarna här låter supergoda, jag hade dock inte fått min son att äta dom. Äter dina barn rawfood??
    Kram

    ReplyDelete
  2. Mums, mums :) Ha en fin dag tillsammans med familjen. Kram

    ReplyDelete
  3. men amy! här sitter jag och har världens chokladsug och så gör du såhär?! inte okej!

    eller jo, väldigt okej. låter jättejättegott. mmmm. nej. nu måste jag borsta tänderna så det här godissuget går över.

    kramar!

    ReplyDelete
  4. Min dotter tipsade mig om agavesirap imorse när vi åt frukost. Kanske något jag borde köpa?!

    Hoppas att du njuter av din semester, vännen min! Kram!

    ReplyDelete
  5. Låter mycket gott, speciellt som sötsuget satte in precis nu! ;)Men har varken agavesirap eller chiafrön hemma så jag sparar receptet för framtida bruk.
    Ha en fortsatt fin semester!

    Kramizar!

    ReplyDelete
  6. På mitt jobb brukar de göra cocosbollar varje sommar, en variant som de kör i maskin i flera timmar, sedan fryser de in dem så att det bara är att plocka ut vid behov, men jag undrar VEM behöver det?

    Jag ska tipsa om dina cocosbollar i stället :-)

    ReplyDelete
  7. Jag har fortfarande inte kommit till skott och testat några chokladbollar med dadlar i. Dessa låter mycket goda i med hasselnötter dessutom.
    Hoppas ni haft en fin helg med familjen. Kram.

    ReplyDelete
  8. Åh, de här var jättegoda!! Smeten blev väldigt torr och svårrullad (kanske för att jag använde rostade nötter?) men det funkade när jag blandade i 1 tsk vatten och 1 msk jordnötssmör.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så konstigt, jag det kanske beror på att du använde rostade nötter... bra att du tänkte på att ha lite vatten och jordnötssmör i :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...