Wednesday, January 30, 2013

Avokado smoothie med kakao

Hur är det med er, tycker ni om smoothie? Jag fullkomligt älskar smoothie och jag har med tiden blivit bättre på att göra dom. Förr om åren såg jag recept i tidningar och böcker men gjorde aldrig slag i saken och gjorde smoothien. Nu försöker jag mixa till en smoothie så fort jag får chansen. Man ska njuta av livets goda, eller hur?!

En härligt krämig smoothie mmm, inte visste jag att det skulle vara så gott med avokado i en smoothie.

Avokado smoothie med chokladsmak (2 glas)
5 dl vaniljyoghurt/sojayoghurt vanilj
1 avokado
1 banan, frusen
1-1,5 msk kakaopulver
3 tsk agavesirap
lite hackad mörk choklad till garneringen

Mixa ihop samtliga ingredienser, häll upp i glas och njut!


Det finns säkert de som väntat på att få reda på vem som vann tävlingen om ostbågar och popped chips. De fem som vann är: Sofie J, Anna K, Sara P, Mitta S och Hafsa T. Stort grattis till er, hurra! Jag mailar er ikväll så får ni maila tillbaka er hemadress till mig.

Det där med tävlingar är himla trevligt. Jag själv vann en tävling häromveckan inne hos Tant Gul. Vinsten ser ni här nedan och bestod av ett utflyktskit från Kiviks Musteri innehållandes ett paket äppelsoppa, två keramikmuggar med träfat från Höganäs och två sittunderlag. Tack för den fina vinsten! :)

Bilden är hämtad från Tant Guls blogg.

21 comments:

  1. Vilken härlig smoothie! Det är förbluffande gott med avokado i smoothies, efterrätter och annat med kakao. En höjdare!

    ReplyDelete
  2. Åh, det här lät ju inte alls helt fel! Älskar också smoothisar och detta lät riktigt intressant

    ReplyDelete
  3. Vad roligt att vinsten har anlänt till dig! Hoppas du tycker den är ok.

    Gissa vem som har funderat på att göra ett inlägg på avokado smoothie de närmaste dagarna :-) Väntar nu lite med det tror jag :-)

    Har aldrig heller använt avokado i mina smoothies. Nu har jag dock köpt hem avokado och tänke prova. Din ser jättegod ut.

    Har också provat ett recept på en soppa från din blogg idag. Den blev jättegod. Kommer ett inlägg om det också vartefter. Kram

    P.S. ingen fara med bilden.D.S.

    ReplyDelete
  4. Smaskigt, jag har inte provat med avokado men jag älskar det;)
    Får testa!
    Ha en strålande dag
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  5. Det som tusan intressant smoothie. Choklad, kakao och avocado. Jag måste bara testa det!
    Kram
    Gosia

    ReplyDelete
  6. Åh vad roligt!! :) är det bara att svara på ditt mail?

    Med vänlig hälsning, Mitta

    ReplyDelete
  7. Grattis till vinsten! Fina grejer nu till sportlovet!

    Smoothie gör jag ibland och då använder jag soygurt, alltså sojayoghurt från t.ex. Carlshamsn mejeri eller Alpro sojayoghurt (som också gör sojamjölk). Funkar jättebra!Nyttigt och stärkande så här mitt i den mörka vintern då man behöver all energi man kan få.

    Kram!

    ReplyDelete
  8. Låter gott Amy! Jag kör ofta en morgonsmoothie med hallon, banan och proteinpulver. Snabbt och lätt på stående fot innan jobbet. Ella pratade om smoothie idag så vi får göra det en dag snart.

    Kram kram

    ReplyDelete
  9. jag tycker inte så mycket om smoothies med mejeriprodukter i, jag vill helst ha dem gjorda helt och hållet på frukter & juice. hallon & persika är nog favoriten :)

    ReplyDelete
  10. Visst är avokado överraskande gott, särskilt med chokladsmaken!

    ReplyDelete
  11. Vilken spännande kombination, kakao och avokado! Konstigt så är det inte många smoothies som blivit gjorda i detta hushåll, men det kommer säkert... ;)

    ReplyDelete
  12. HUrra! vad gott med chips!:)

    Och smoothie försöker jag göra på helgerna med vad för frukt som finns hemma. Ofta färsk mogen banan och frysta bär. Avocado gör det extra krämigt och gott!

    ReplyDelete
  13. Älskar smoothies, och denna såg verkligen inte dum ut! :D

    ReplyDelete
  14. Jag lagar smoothie nästa varje dag :) Avokado gillar jag också att blanda i smoothie! Grattis till vinsten! Kram vännen!

    ReplyDelete
  15. Jag gör också ofta och gärna smoothie. Har jag bara lite yoghurt, frysta bär och banan eller avokado hemma så! Avokado använder jag gärna både för smak och konsistens. Testa med hallon och tranbärsjuice! Kakao har du ju lyckats så fint med tidigare i smoothie så jag är helt övertygad om att den här varianten är minst lika god så tack för tipset!

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  16. Mmm...så gott med smoothie! Avokado ger ju sådan härlig krämighet! Måste testa ditt recept! :)
    ha en toppen dag!
    kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  17. Här blir det smoothie några gånger i veckan, Anki gör ofta det till mellanmål på eftermiddarna. Avokado i är förvånande gott, man tror det inte riktigt förrän man har provat.

    Härligt med vinst, grattis vännen

    Kramar

    ReplyDelete
  18. Varje gång jag hör smoothie så tänker jag en kompis till Lowe som alltid vill ha smoothie hos oss. Jgag verkar ändå inte göra mina olika varianter så olikt hans föräldrars, men han är galen i mina. Jag tycker det är perfekt att mixa ihop till mellanmål. Din variant låter mycket god!

    ReplyDelete
  19. Spännande med avocado : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  20. Grattis till vinsten fina Amy : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  21. jag har aldrig testad avocado i smoothies men det låter gott, måste testa!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...