Sunday, May 6, 2012

Vinn bok av Jamie Oliver

Nu kan du vinna en härlig bok av Jamie Oliver "Vårens friska & frestande recept" (80 sidor).

Doft av citron, färska örter, skördade grönsaker, läckra desserter, enkel vardagsmat, lyxig bjudmat, snabba pastarätter, mumsiga picknickar, guldgruva till fräscha matidéer och mycket mer.

Våren i Jamie Olivers kök smakar av vilda och odlade primörer, sparris...
Den första rabarbern på frasiga tarteletter ger en försmak av kommande bärtider. Det doftar citron och kanel, vitlök och lagerblad. Pastarätter och grytor värmer kyliga vårkvällar.

Fräscha matidéer från jordens alla hörn hjälper dig variera vardagsmiddagar och festmåltider med spännande råvaror och annorlunda kryddningar. I receptsamlingen finns smaker från Italien, Japan, Grekland och Thailand.




För att vara med i tävlingen:
1. Gilla Amy's piece of cake på Facebook, kommentera och dela med dig av tävlingsbilden på Facebook. (Bilden finns redan upplagd så det är bara att trycka på dela. OBS! Tänk på att jag måste kunna se att du delar bilden dvs du får ställa in public/offentligt vid delningen.)
Det är inte tillåtet att ha en profil där man inte har några vänner och dela för då förloras vitsen med att dela tävlingen!

2. Kommentera i det här blogginlägget och berätta vilken vårprimör du gillar bäst och motivera varför. Bästa motiveringen vinner boken! (OBS! Jag fattar detta beslutet och det kan inte överklagas på något vis!)

Ni som har blogg får gärna tipsa vidare om tävlingen på era bloggar, det är dock inget krav!

Sista dag för att tävla är onsdag 16 maj kl 22.00.

Lycka till!

21 comments:

  1. Min favorit vårprimör är RABARBER!
    Användbar till så mycket; pajer, cupcakes o andra mjuka kakor, chutney, saft, marmelad, parfait/glass, att smaksätta (bubbel-)vatten med, sirap att använda till drinkar och att ringla över glass och mycket, mycket mer. Givetvis är det perfekt att frysa in rabarber för att använda vid senare tillfälle, men inget går upp emot när man bryter av den första späda rabarberstjälken och njuter den (rå) precis som den är! Mums!
    För egen del har jag redan njutit den första rabarbern både rå och i dag som paj.....

    (anna-maria.n (a) home.se)

    ReplyDelete
  2. Oj, vilken rolig tävling! Jag har delat men får fundera lite på vilken primör och en bra motivering. Man ska alltså inte länka från sin egen blogg för att vara med?
    Kramar till dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni som har blogg får gärna tipsa vidare om tävlingen på era bloggar, det är dock inget krav!

      Delete
  3. Rabarber! För då kan man baka något gott. Paj eller muffins. Har barndomsminnen från när vi satt på trappan ute och åt rabarber som vi doppade i strösocker. Sådär gott men härliga minnen!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofie, du måste dela bilden på Facebook också för att vara med i tävlingen.

      Delete
  4. SV: Tack så mycket! Ja, hon är en liten ängel är hon. Vi är så glada och tacksamma för henne.

    ReplyDelete
  5. Jag gillar Amy´s Piece of Cake och har delat tävlingen på min Facebook.
    Min favoritvårprimör är SPARRIS. Så härlig konsistens, snygga på tallriken, gott att servera till kött och nyttigt förstås! Sparris är också gott att grilla nu när grillsäsongen börjar. Kanske ett litet annorlunda inslag i grillningen och kul just därför.

    Hälsningar
    Elisabet A.
    in_cava_vita@hotmail.com

    ReplyDelete
  6. Hej vännen! Svret på din fråga är att Devote själva bestämmer verifieringsordet. Har du fortfarande problem att skriva kommentarer? Isåfall kan jag maila våran support om det.
    Önskar dig en trevlig måndag!

    ReplyDelete
  7. Vackert röda, knispriga rädisor!

    Kvartade i vanlig grönsallad, skivade i en asiatisk sallad eller skivor på frukostmackan.

    OM de inte redan är uppätna av sonen 22 förstås...

    ReplyDelete
  8. 1. tårtpalatset gillar dig på fb

    2. jag har faktiskt för första gången i hela mitt 31 åriga liv testat att koka GRÖN SPARRIS hemma själv. med hollendä sås till.. och sen dess e jag helt såld på det. vilken fantastisk smak..ätit det 3 dar i rad nu så det e helt klart min favorit

    tartpalatset@live.se

    ReplyDelete
  9. Är så kul att du får hålla i såna här tävlingar, väldigt fina priser! Blir du sponsrad? ;)
    Jo det är ganska skönt att vara hemma men är riktigt tråkigt med haha. Gäller att hitta sätt att aktivera sig på som inte kostar alldeles för mycket och som man kan göra ensam. Alla andra jobbar ju :P
    Kramar

    ReplyDelete
  10. Här kommer min motivering:

    När vårens första primörer sticker fram sina späda knoppar,
    då minns jag min morfar trädgårdsmästaren och hans odlingsiver.
    Rädisor, sparris, salladsblad och smala morotskroppar,
    första ljusgröna sockerärtorna, rabarber och endiver.

    Men om jag måste väljer jag nyplockad morotsprimör,
    som kokas helt lätt för att behålla sitt tuggmotstånd.
    Dem äter jag sedan med flingsalt och vispat smör,
    moroten kan vara lila, orange, gul eller vitblond,
    smaken är lika god och ständigt mig lockar och hänför.

    Kram, Erika

    ReplyDelete
  11. Jag gillar nässlor, de är underbara och går att använda till så mycket. De är jätte nyttiga.

    ReplyDelete
  12. Är inte med men har tipsat här

    http://molnboanna.blogg.se/2012/may/bok-165.html

    ReplyDelete
  13. Nu har jag slutligen delat bilden på facebook och håller tummarna för att jag vinner, vilken drömbok :D
    Min favoritprimör är sparris. För mig betyder våren mer än gröna blad på träden, fågelsång och kosläpp. Att få se de första knippena grön smarris i butikerna andas minst lika mycket vårkänsla. Att bryta av den träiga lilla biten, lägga i en het panna med lite smör och vitlök och fräsa dessa är en fröjd. Eller varför inte slänga ner några delade sparrisar tillsammans med späda morötter, vårlök och nyfångad fisk i ett foliepaket och lägga på grillen att avnjuta efter en solig dagvid havet :D

    ReplyDelete
  14. Anna Berglund-LundkvistMay 13, 2012 at 10:43 AM

    Gillar och delar på fb - Anna Berglund-Lundkvist
    Bästa primören är vit sparris. Underbart mjäll och passar som den är helt själv eller som perfekt tillbehör till allt från fisk, kött eller varför inte i en härlig paj.

    anna.berglund70@yahoo.se

    ReplyDelete
  15. Hej Amy!
    Av alla vårprimörer så gillar jag rabarbern bäst! Det är ljuva minnen från barndomen som etsat sig fast och jag blir lycklig när jag dricker ett glas rabarbersaft och tänker på min farmor som alltid bjöd mig på det när sommarlovet låg oändligt långt och härligt framför en. Rabarberkräm med kanel och iskall mjölk var också något man njöt av ute i syrenbersån. nu är jag vuxen,har eget hus och upptäckte till min lycka att det fanns ett stort rabarberbestånd ute i trädgården. Själv gör jag nu lite modernare rätter som rabarberchutney och rabarbersalsa men en och annan paj blir det ju också förstås!

    Camilla
    kubbov30@gavlenet.se

    ReplyDelete
  16. En ovanlig vårprimör som räknas som delikatess i bl.a. Italien är humleskott. Jag blev bjuden på humleskottsrisotto av min italienska faster och förstod att det klassades som något riktigt lyxigt! Döm om min lycka när jag sedan insåg hur lätt det är att plocka dem här i Sverige. Skotten är vackert lila och smakar lite som sparris blandat med ... ja, jag vet faktiskt inte. En säregen smak är det, mild och mjäll. Skotten är goda att förvälla snabbt och äta med skirat (vitlöks)smör eller en vinägrett, eller, som sagt, att ha i en krämig risotto.

    ReplyDelete
  17. Min favorit är sparris. Så krispig och fräsch! Kokad i någon minut och sedan på med god olivolja och flingsalt och pressad citron. Mums!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...