Friday, November 2, 2012

Spökmaränger, halloween cupcakes och vinnare

Att göra spökmaränger måste vara en av det mest enklaste att göra till halloween. En uppskattad sysselsättning tillsammans med barnen. Baka en chokladtårta och garnera med de vita spökena överst, blir hur läckert som helst!


Spökmaränger
3 st äggvitor
1,5-2 dl strösocker
mörk choklad

Sätt ugnen på 130 grader.

Vispa äggvitor i en torr bunke i ca 10 minuter. När det blir toppar och du kan vända bunken upp och ner är marängen klar. Spritsa ut spöken på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen i ca 30 minuter.

Låt spökena svalna, smält sen lite mörk choklad och måla ögon på spökmarängerna med tandpetare eller en liten pensel.


I veckan hade biblioteket i stan ordnat med cupcakeskurs för de höstlovslediga barnen. Linda med bloggen Livsaptit höll i kursen. Tyvärr hann jag inte vara där mer än en liten stund och därför hann jag heller inte prata med Linda. Jag får hoppas på fler tillfällen i framtiden att träffa och lära känna henne lite mera. :) Det jag kan säga är att hon var jätteduktig och så pedagogisk när hon förklarade allt som har med cupcakes att göra! Det var en fröjd för ögat att se hur barnen med sina händer skapade jättefina halloween cupcakes i form utav spöken, pumpor och andra gestalter. Och det bara på några få minuter. :)


Vinnarna till tävlingen är nu utsedda!

1:a pris (500 kr i presentkort)
"Mitt bästa tips just nu är att göra dem med lite höst och jul anda, nu när mörkret kommer. Att använda sig av pepparkakskryddor och saffran gör att de ser goda ut och smakar något gudomligt, och för att cupcakesen med saffran ska bli extra god ha i kesella och lite kokos, helt gudomligt!" Alexandra

2:a pris, (200 kr i presentkort)
"Finns många knep för att lyckas med cupcakes. En viktig del är att använda bra råvaror då smaken blir så mycket godare,rumsvarma produkter,använder alltid osaltat smör och en nypa salt. Sikta alltid de torra varorna så du inte får klumpar,och man ska aldrig vispa när man tillsätter i mjölet utan att röra om annars får man kompakta muffins. Att fylla en spritspåse gör så man slipper kladd och kan fylla muffinsformarna med smeten väldigt lätt och får med andra ord mer smet i formarna än på sig själv.
Att använda en teflonform är ett givet för mig då man får perfekta muffins som håller formen. Gott blir de oxå om man fyller sina nybakta muffins med nåt gott t.ex nutella. Lätt och göra en grop med en äppelutkärnare.
Dessa var mina bästa tips för att lyckas med just dina cupcakes."
Simone

3:e pris (200 kr i presentkort)
"Mitt bästa cupcake-tips är att inte använda sig av ett vanligt muffinsrecept, det är inte samma sak! Googla grundrecept cupcakes. När man sedan blandar smeten får det hellre vara klumpar i än att man blandar sönder smeten och slår ut för mkt luft, det ger kompakta cupcakes och det vill man inte ha. Grädda i muffinsplåt så får de fin form sen :-)" Suzanne

Stort grattis till vinnarna! Till er andra som inte vann, misströsta ej. Det kommer fler tävlingar framöver!

11 comments:

  1. Jippi,vilken underbar överraskning.Superglad och har hittat mig guldkorn på panduro så de var verkligen passande.Tack så mycket,blev en underbar start på helgen :D
    Åh skulle gärna ha en massa spöken här om de var så söta som dina

    ReplyDelete
  2. Grattis till vinnarna och alla som fick smaka på dina fina spökmaränger (och tårtan med förstås)!

    Formen på marängerna får mig att tänka på tomteluvor à la Disney; det är bara att färga 2/3 av toppen röd och julen är räddad ;-) Och till trettondagshelgen när julen dansas ut kan du fixa smältande snögubbar... kvasten av en tandpetare med lakritssnören, en "lakritspeng" eller så som hatt - resten får du hitta på själv ;-)

    Ha en bra helg!

    ReplyDelete
  3. Jotack, sådana spöken har vi också gjort, inte ens snubblande nära dina fina... hmmm...
    Grattis till vinnarna säger vi
    och en riktigt härlig helg säger vi till dej och familjen.
    Kramar från oss båda.

    ReplyDelete
  4. Dessa "spöken" är verkligen söta på alla sätt :)
    Har haft dem i tanken länge, en syssla med mina brorsbarn.. får bli en annan gång. Krama småkillarna så får vi ses snart!

    ReplyDelete
  5. Spökena blev riktigt söta! Vad kul att det anordnas lite höstlovsaktiviteter för barnen. Jag kan tänka mig att de var väldigt kreativa och fick till många roliga cupcakes:)

    Önskar dig en toppenbra helg! Kram

    ReplyDelete
  6. Urfina spöken! Grattis till vinnarna och tack fina Amy för en rolig tävling! Kram!

    ReplyDelete
  7. Grattis till vinnarna! Fina spöken du gjort! Kram

    ReplyDelete
  8. Supersöta spöken och grattis till vinnarna : ) kram på dig finis Sofia

    ReplyDelete
  9. Hehe, vi gjorde också spökmaränger, tillsammans med en treåring. Jag tror att det utan tvekan var dagens roligaste aktivitet om man frågar henne och fina blev dom. :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...