Godmorgon kära vänner! Helgen är här och frukost är något som njuts till fullo hemma hos er kan jag tänka mig. Att scones är en given favorit hos oss på helgerna, det vet ni ju redan. Den här gången har jag testat en riktig fin kombination, nämligen att ha sötpotatis i sconesen. Idén fick jag från bloggen Coco Pistachio men receptet har jag klurat på själv. Sconesen blev sådär härligt fluffiga och goda av sötpotatisen. Jag vågar nästan påstå att de är en av de godaste sconesen vi har ätit! För er som följer mig på Instagram (@amyspieceofcake) och Facebook vet att jag är på bloggträff... och det bästa med att vara iväg och bo på hotell är just frukosten. Njut av er helg för det tänker jag göra... |
Sötpotatis scones (ca 8 st) 200 g sötpotatis, kokt, avkyld och mosad med en gaffel 5 dl vetemjöl 1,5 msk bakpulver 1 msk socker 1 krm salt 1-1,5 krm muskot 1 tsk kanel 70 g smör 1 dl grädde Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och nyp ihop smöret med det torra så du får en smulig massa. Tillsätt den mosade sötpotatisen och grädden. Arbeta ihop till en smidig deg. Platta och stansa ut rundlar eller forma bullar fritt för hand. Grädda i ca 15-20 minuter. Servera sconesen varma, gärna med clotted cream/smör och ost eller annat du tycker om. Vi skivade färska jordgubbar och hade till, mums! |
Saturday, April 20, 2013
Sötpotatis scones
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blir sällan scones här men älskar det! Med sötpotatis i så låter det ju saftigt, sött och gott! Vi ses om en stund....:)
ReplyDeleteMmm...så gott med nybakat till helgfrukost! :) Spännande med sötpotatis i degen!
ReplyDeleteHoppas ni har det bra i Göteborg!
Kram kram
//Lana
Spännande med sötpotatis i scones! Såg att du ätit en god hotellfrukost :) Njut! Kram
ReplyDeleteSå spännande och annorlunda scones! Och underbart foto till på köpte, härligt!
ReplyDelete//Lottzy
Jag är så sugen på att baka med sötpotatis och andra ingredienser som kikärtor, bönor mm. Typiskt att jag glömde att köpa det när handlase igår...
ReplyDeleteDet låter spännande med sötpotatis, en råvara jag ännu inte provat på alls faktiskt.
ReplyDeleteVad spännande! Ja som älskar sötpotatis måste ju prova detta:)
ReplyDeleteJag tror dig när du skriver att dessa är de godaste scones du ätit... kommer bara ihåg hur gott vårt bröd med sötpotatis i blev.
ReplyDeleteSötpotatis i scones har jag helt missar, låter spännande!
ReplyDeleteMen det var något nytt! Kul idé. Det måste jag prova. Hoppas du har haft det bra i helgen.
ReplyDeleteSpännande! Det vill man ju testa att baka!
ReplyDeleteJa tack! jag tar gärna en sån till frukost!!! Vilken läcker bild med jordgubben som pricken över i:et. Kram
ReplyDelete