Godmorgon gott folk! Hur står det till i stugorna denna härliga nationaldag och svenska flaggans dag? Känner vi oss lite extra patriotiska idag då Gustav Vasa valdes till konung 1523 och Sverige blev ett självständigt land? Icke att förglömma att 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974 års regeringsform) utfärdades idag den 6:e juni. Själva har vi precis startat vår morgon med en smarrig blågul frukost. Den kommer på bloggen inom en snar framtid för nu hade jag tänkt att bjuda er på något helt annat. Ser ni på bilden här nedan och tänker att nu minsann, nu har hon blivit tokig? ;) Inte riktigt men nästan... jag såg denna härliga idé inne hos Anna och var helt enkelt bara tvungen att testa den. |
||
|
||
Rabarber te (4 personer) 4 späda rabarberstjälkar 4 tsk grönt te 4 citronskivor ev råsocker Tvätta rabarberbladet och stjälkarna. Ta en vass kniv och snitta i nederdelen av varje stjälk (Detta för att lättare frigöra smakerna och dessutom så hjälper det till att balansera bladet i tekoppen.) Brygg teet direkt i koppen och lägg i rabarberstjälken på en gång så att rabarbern får dra lika länge som teet. Låt stjälken ligga kvar i koppen även när du serverar teet och gärna under tiden teet dricks också. Lite fånigt känns det men nåja, det får man väl bjuda på när man för en gångs skull dricker sådant här te ;) Tillsätt en skiva citron och en nypa råsocker om du så önskar. English Rhubarb tea (4 teacups) 4 tender rhubarb stalks 4 tsp of green tea 4 lemon slices raw sugar, optional Wash the rhubarb leaf and stems. Take a sharp knife and cut a bit at the bottom of each stem. This helps the flavors to release and also to balance the leaf in the teacup. Brew the tea directly in the cup and add the rhubarb stem at once. Let the stem remain in the cup even while drinking the tea. I know, it looks a bit silly but hey it tastes good! ;) Add a slice of lemon and a pinch of raw sugar if you wish. |
Thursday, June 6, 2013
Rabarber te
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hihi, vilket roligt sätt att servera te på, men det blir säkert gott! Ha en fin nationaldag, kram!
ReplyDeleteGott blev det även om det kändes lite lustigt att ha en stjälk så i koppen ;)
DeleteJamen det var ju också en idé! Får väl testa, jag som har rabarber på knuten. Ha en fin nationaldag du också Amy. Tyvärr kan vi inte hissa flaggan, för höststormen bröt av vår flaggstång, men vi kan tänka en tacksamhetens tanke för att vi bor i ett land som är så förskonat från både krig och naturkatastrofer. Men patriotiska tycker jag vi ska vara med måtta!! För mycket av den varan kan ställa till det!
ReplyDeleteDu har så rätt så Kjersti, vi ska vara så tacksamma för att det är ett riktigt bra land som vi bor i. Så synd om er flaggstång!
DeleteHaha! Vad fint! Ser lite svårdrucket ut :) men kanske ska jag ta och helt enkelt slänga i en bit rabarber nästa gång jag gör te. Låter gott.
ReplyDeleteJa gör det, det blir gott :)
DeleteDet ska jag prova! Gott! Älskar rabarber, grönt te och citron! Allt faller mig i smaken!
ReplyDeleteHa en toppen nationaldag!
kramar!
//Lana
Så bra Lana, hoppas du också haft en kanondag!
DeleteKul att se rabarberteet i din tappning! :)
ReplyDeleteTack för inspirationen Anna :)
DeleteMen du, så fräsigt. Ser väldigt roligt ut. Älskar muggen och fatet. Var har du köpt det?
ReplyDeleteJa, det ser lite lustigt ut. Koppen och fatet fick jag av en väninna för flera år sedan som en present så jag vet inte vart hon har köpt det någonstans.
DeleteVilken härlig bild och vilken vacker tekopp! Låter lite svårt att dricka téet och ha kvar rabarbern saidigt. ;) Låter gott och själv dricker jag väldigt mycket te. Mitt favoritte är chokladte.
ReplyDeleteChokladte låter så gott Agneta!
DeleteHäftigt te fina Amy : ) kram på dig! Sofia
ReplyDeleteKram Sofia :)
DeleteHa ha roligt! Nu är jag ingen tedrickare, men hade kunnat offra mig på en stjälk!
ReplyDeleteFortsatt fin helg Amy.
Haha, vad klurigt! Rabarber- och gräddte ser man ju i diverse tehandlar men på riktig rabarber måste det ju bli helt galet bra!
ReplyDeleteLite tokigt ser det faktiskt ut!:)
ReplyDeleteVäldigt... eh, graciöst? :-)
ReplyDeleteLäckert, vilken häftig idé. Tänkte också direkt på rabarber/gräddte precis som Sara, som ju är så gott!
ReplyDeleteSnyggt serverat! Jag hade blivit väldigt förvånad om jag hade fått en megasizelöv i koppen hihi. Men jag hade absolut vaknat på rätt sida!
ReplyDelete