Rabarbersäsongen är i full gång och bloggvärlden fullkomligt exploderar av olika sorters rabarberrecept. Rabarber går verkligen att variera i oändlighet i allt från mat, frallor till paj och parfait. Dagens rabarberrecept är en smakrik rabarberchutney innehållandes bl a vanilj, curry och ingefära. Jag gjorde den för ett tag sedan och javisst passar den ypperligt till grillat. Våga testa denna för jag lovar att ni inte kommer att ångra er! :) |
Rabarberchutney 1 msk olja 1 röd lök, skivad 1 vitlöksklyfta, tunt skivad 25 g (ca 1,5 cm) färsk ingefära, riven 0.5 tsk curry 1 cm röd chili, hackad i små bitar (Valfritt om du vill ha chili i eller ej. Jag har testat båda varianterna och båda är goda beroende på vilken styrka man vill ha på sin chutney.) 400 g rabarber, skurna i bitar 1 syrligt äpple, skuret i mindre bitar 1 dl honung eller agavesirap ca 1 krm vaniljpulver salt, smaka av med Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja. Tillsätt ingefära, curry och ev chili när löken mjuknat. Därefter läggs rabarber, äpple, honung/agavesirap och vaniljpulver i. Låt allt koka ihop i ca 15 minuter eller tills den fått en simmig konsistens. Förvara rabarberchutneyn i en ren glasburk med lock och servera till exempelvis grillat. Blir hur smarrigt som helst! English Rhubarb Chutney 1 tbsp oil 1 red onion, sliced 1 clove garlic, thinly sliced 25 g (about 1.5 cm) fresh ginger, grated 0.5 tsp curry a little bit of red chilli, chopped into small pieces (Optional if you want chili in or not. I've tested both versions and both are good depending on how hot you want the chutney.) 400 g rhubarb, cut in pieces 1 tart apple, cut into small pieces 1 dl honey or agave nectar (little less than 1/2 american cup) a few drops of vanilla extract salt to taste Fry the onion and garlic in a frying pan with oil. Add the ginger, curry (and chili) when the onion has softened. Then add the rhubarb, apple pieces, honey/agave nectar and vanilla extract. Let everything simmer for about 15-20 minutes until the consistency has thickened. Keep the rhubarb chutney in a clean glass jar with a lid and serve for example with grilled food. It's really really yummie I can for sure promise you that! |
Saturday, June 8, 2013
Rabarberchutney
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Härligt recept ska givetvis testa :) odlas det rabarber i Indien?
ReplyDeleteHar aldrig sett rabarber i Indien så nej, jag tror inte att det odlas där :) Ja testa, du kommer att tycka om detta!
DeleteOch jag letar igenom hela bloggvärlden i jakt på smarriga rabarberrecept, eftersom jag just fick en hel kasse rabarber :) Chutney är absolut något jag måste prova!
ReplyDeleteKram till dig & glad sommar! :)
Härligt Kristin, du får testa chutney tycker jag allt :) Kram och glad sommar!
DeleteJajamensan, det kan vi intyga att det är gott med rabarberchutney! Här tog vi hand om de sista stjälkarna i eftermiddag och lät dom hamna i en paj, mycket gott det med.
ReplyDeleteHa en fortsatt härlig helg Amy,
kramar från oss
Ja allt med rabarber är så gott så. Detsamma kära ni, kram på er!
DeleteJag är väldigt förtjust i rabarber och din chutney låter supergod. Har aldrig testat att laga. Kram vännen!
ReplyDeleteDå är det dags Katarina, denna chutney kommer du att gilla. :) Kram!
DeleteChutney är supergott på rabarber. jag kokade massor förra året och har kvar....
ReplyDeleteMycket chili gillar jag i min.
Lena från make a head food
YUMMIE Amy p & K Sofia
ReplyDeleteJag testade chutney med rabarber förra året fast en annan variant. Blev mycket gott och passade till en massa god plockmat under sommaren, men även som tillbehör till grillat. Rabarberns syrliga smak passade perfekt.
ReplyDeleteDet låter hur gott som helst! Receptet är sparat! :)
ReplyDeleteHa en underbar dag!
Kram kram
//Lana
Det sötsyrliga och kryddiga ihop... Jajamen, jag gillar det! Perfekt till grillat. Rabarber är guld!
ReplyDeleteHoppas du har haft en skön helg, Amy!
Det låter verkligen hur gott som helst:)Och perfekt nu när vi grillar som aldrig förr :)
ReplyDeleteRabarberchutney är så himla gott till grillat. Jag har gjort för ett par år sen. Eftersom vi inte grillar så mycket nu blir det aldrig av att man gör det!!
ReplyDeleteKram
Skall kanske testa denna till en brieost nästa vecka ... hm ... //UllanBullan testar i köket
ReplyDelete