Idag blir det inget traditionellt recept här på bloggen utan mer ett dekorativt tips. Att dekorera isbitar med ätbara blommor är busenkelt och vips så har man fått somriga och vackra isbitar till sommarens alla drycker! Det enda som man bör ha i åtanke är att blommorna är ätbara. Ja, för inte vill vi ju trilla av pinnen när vi njuter av livets goda... eller hur? ;)
När jag först tänkte på ätbara blommor så kom jag endast på några få men efter lite eftertanke finns det många ätliga blommor därute i naturen eller kanske rentav i trädgården också. Exempel på ätbara blommor är; viol, rosor, fuchsia, temynta, kaprifol, lavendel, penseér, syrén, tusensköna, rölleka, krasse eller varför inte ring-, oregano- eller gurkörtsblomma. |
|
Lavendel i hjärtformade isbitar... en fin dekoration i sommarens drink eller bål. |
|
Vackra blommiga isbitar
Lägg helt enkelt några ätbara blomblad i vattnet innan du fryser till isbitar. Jag frös in lavendel till hjärtformade isbitar. Blev riktigt läckert! Vill man av någon anledning inte ha isbitar går det lika bra att helt enkelt lägga några blomblad direkt i dryck eller bål. Det ger också en riktigt fin visuell effekt.
OBS! Var helt säker på vad det är för blomma du stoppar i dig, att de inte är giftiga och inte är besprutade med diverse giftiga ämnen.
English
Beautiful floral ice cubes
Simply add some edible flower petals in the water before you freeze to ice cubes. I froze in lavender to heart-shaped ice cubes. It was really cool! If for some reason you don't want ice cubes, you can just as well add some flower petals directly in the beverage. This provides a really nice visual effect.
Examples of edible flowers are: violet, rose, fuchsia, mint, honeysuckle, lavender, pansies, lilac, daisy, yarrow, nasturtiums or ring and oregano flowers. |
Vilket jättebra tips! Supersnyggt ju :)
ReplyDeleteSå vackert och de piffar upp vilken dryck som helst! Kram
ReplyDeleteJättesnyggt! Jag har själv bara testat med gurkört, blir läckert det också :-)
ReplyDeleteDet blir så snyggt när man lägger blommor eller bär i isbitarna. Jag brukar frysa in isbitar med jordgubbsbitar i. Det känns också väldigt somrigt. Tack för tips vännen! Kram
ReplyDeleteSer så fint ut! Mycket bra tips som gärna tas emot! Tack tack!
ReplyDeleteHa en underbar dag!
Kramar!
//Lana
Så fint! Jag brukar ibland frysa in små späda vinbärsblad, det blir också fint och fräscht.
ReplyDeleteUnderbart Amy. Vackert!
ReplyDeleteha en fin midsommarhelg!
KRAM
Visst blir det så fint med blomisbitar, gurkört har vi provat och i frysen finns syrenbitar på lager.
ReplyDeleteHar länge önskat att någon affär i stan skulle ta hem ätbara blommor i sitt sortiment bland grönsakerna, men än så länge har vi inte haft nån tur...
Kramar
Vilken fin detalj till sommardrinkarna! Du är så påhittig :D
ReplyDeleteHoppas du får en underbar midsommarhelg, har ni några roliga planer? Kramar
Visst är det fint att frysa in blommor i is eller glass. Och dekorera med. Även om alla som är ätbara inte är goda är de ju inte heller farliga utan perfekta till just dekoration. Riktigt läskade kort!
ReplyDeleteTack för tipsen! Jag har velat använda blommor i matlagning innan men tycker det är lite läskigt när man inte har stenkoll på vad det är för blomma :=) Hoppas du får en fin midsommar!
ReplyDeleteTrevlig midsommar fina Amy. tack för tipset med isbitarna och grattis hälsningen på facebook! kram Sofia
ReplyDeleteDet är verkligen sådana här små oooh!-detaljer som gör det. Lavendelisbitar tror jag blir en hit i ett svart iste tillsammans med några skivor grapefrukt eller citron!
ReplyDeleteFint!! Det jag kommer att tänka på är att tex. örtväxter ger smak i drycken så det är ju bra om örtsmaken passar bra till den dryck man har. Är det vatten så funkar nog det mesta. Hoppas du får en skön midsommar!
ReplyDeleteVilken rolig idé! Jättefint!
ReplyDelete