Somrig pastasallad (4 port)
300 g valfri pasta (jag tog farfalle)
1 paprika i valfri färg
6-8 körsbärstomater, skurna i halvor
1 liten röd lök, skuren i skivor eller små tärningar
70 g sallad (ruccola, isbergssallad eller annan sallad du föredrar)
5 soltorkade tomater, klippta i strimlor
1 msk olivolja
salt och peppar, smaka av med
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (gärna al dente så den har lite tuggmotstånd kvar). Kyl ned pastan. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och låt det gärna stå en stund i kylskåpet så att smakerna blandar sig.
English
Summer Pasta Salad (4 servings) 300 g pasta of any kind you prefer (I took farfalle) 1 bell pepper of any color 6-8 cherry tomatoes, cut in halves 1 small red onion, cut into slices or small cubes 70 g salad (arugula, lettuce or other salad you prefer) 5 sundried tomatoes, cut into small pieces 1 tbsp olive oilseason to taste with salt and pepper
Cook the pasta according to the package instructions (al dente is nice). Cool the pasta down. Mix all ingredients in a bowl and let it be in the fridge for a while so the flavors mix together. |
MUMS Amy vad fräscht och gott. Hurra im åker jag hem ; ) till Stockholm cannot wait! : ) Ska träffa min bloggvän Ulrika (Tidsoptimisten) på söndag för frukost på mitt hotell : ) kram Sofia trevlig helg!
ReplyDeleteFräscht, gott och snabblagat! Kram vännen.
ReplyDeleteMums! Gott och somrigt!
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Pastasallad är så gott, perfekt sommarmat verkligen!
ReplyDeleteHoppas du har det hur bra som helst, Amy,
kramar
Det är så gott med pasta sallader nu på sommaren. Perfekt picnic mat!
ReplyDeleteKram
Det bästa med pastasallad är ju att man kan i princip slänga i lite vad som helst! Men soltorkade tomater är nästan ett måste! :)
ReplyDeleteSoltorkade tomater är verkligen en höjdare! Kan man äta det till middag bara som det är tro ;-)
ReplyDelete