Bakad färskpotatis (10 st)
10 st färskpotatisar, tvättade och skrubbade
2-3 msk gräddfil
80 g vegetarisk tång caviar (i originalreceptet stod det löjrom)
dillkvistar till garnering
Alternativ 2
10 st färskpotatisar, tvättade och skrubbade
80 g fetaost
3-4 soltorkade tomater i strimlor
färsk basilika till garnering
Sätt ugnen på 200° C.
Lägg potatisarna på en plåt. Baka i ugnen i cirka 25-40 minuter eller grilla färskpotatisarna på grillen. Känn med en sticka så att de är klara. Skär ett kryss i potatisen.
Lägg i gräddfil, sedan tångcaviar och toppa med lite dill eller alternativ 2:
Lägg i fetaost, sedan strimlad soltorkad tomat och garnera med färsk basilika. Njut!
English:
Baked new potato (10 pieces) 10 new potatoes, washed and scrubbed 2-3 tbsp sour cream 80 g vegetarian seaweed caviar (the original recipe said roe) dill for garnish
Option 2 10 new potatoes, washed and scrubbed 80 g feta cheese 3-4 sun-dried tomatoes, sliced into strips fresh basils for garnish
Preheat oven to 200 degrees Celsius.
Place potatoes on a baking sheet. Bake in the oven for about 25-40 minutes or bbq them on the grill. Feel with a stick that they are ready. Cut a cross in the potatoes.
Add the sour cream, then vegetarian seaweed caviar and top with a little dill or option 2:
Add feta cheese, then sliced sundried tomato and garnish with fresh basil. Enjoy lots! |
Vilka fina söta potatisar! Goda är de säkert också! :)
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Perfekt med olika tips på godsaker att göra med färskpotatis. Blir så lätt bara olika sorters potatissallad. Men varför inte dessa små godingar eller din gratäng du lade upp igår. Det gäller att frossa i potatisen nu medan de är extra goda.
ReplyDeleteOch snart kan ni skörda era jordgubbar! Både våra gubbar och smultron är bara gula knoppar än så länge, men snart!
Kramar.
Låter så gott och enkelt. Färsk potatis älskar jag!
ReplyDeleteKramar och tack för midsommarhälsningar. Ser att du hade det bra också!
Har aldrig testat, men det låter hur gott som helst. Vi är nu tillbaka i Amsterdam. Idag har vi regn och kallt, brr. Kram
ReplyDeletePerfekta små drinktilltugg verkligen! Vi har testat att ha lite matjessill och hackad lök på, också så gott men det gäller ju att man käkar sill:) Kul med nya idéer, den italienska faller vi för som furor.
ReplyDeleteKramar till dej, denna härliga sommardag!
Ugnsbakad färskpotatis gjorde jag senast igår. Älskar när de blir nästan lite lite brända...
ReplyDeleteTar tacksamt emot tips på vad man kan göra med nypotäten då jag inte är så förtjust att äta den som en är, bara kokt... Låter jättegott att baka, gärna med lite salt i botten kanske på plåten och sedan fylla med en massa gott. Jag kan gissa att smaken blir lite mer koncentrerad när man tillagar en längre tid än att "bara" koka den. Tack för tips - blev jättesugen nu!
ReplyDeleteHa en fin vecka också!
Kram Lotta
Även om jag undviker potatis så lite färskpotatis så här på sommaren måste man ju bara äta. Ditt tips ser jättegott ut!
ReplyDeleteJag blev så inspirerad av detta så jag slängde in några potatisar i ugnen. Väldigt gott blev det, men de behövde dubbelt så lång tid i ugnen som det stod i ditt recept. Helt oavsett så var det värt det. Jag blandade creme fraiche med körbärstomater, salt&peppar och täckte en linsbiff med röran. Den fick åka in i ugnen en stund och när allt var klart fyllde jag potatisarna i röran. Fantastiskt gott och väldigt lättlagat!
ReplyDeleteDet kan vara lite olika tid i ugnen men jag justerar min tid lite... alla ugnar blir ju både lite olika varma och sedan är det väl olika beroende på vilken storlek på färskpotatisen det är osv. Kul att du gjorde en egen variant, den låter jättegod!
DeleteTack alla för era kommentarer. Det är ju verkligen så gott med färskpotatis så man får passa på att äta när det finns en kort tid. :)
ReplyDelete