Eftersom det blev en hel del melon- och mangosalsa över i helgen så var vi ju helt klart tvungna att testa en annorlunda variant av tacos, nämligen tacos i salladsblad. Har ni testat det någon gång? Idén fick jag förra sommaren när jag såg den irländske kocken Donal Skehan göra asiatiska salladsknyten. Jag använde mig av den lilla gemsalladen som har späda små salladsblad... och det blev verkligen läckra små munsbitar av den, perfekt till sommarens buffé helt klart! Ett tips är att ha större salladsblad om man vill ha en riktig måltid exempelvis isbergssallad. Eller så kan man göra som vi och äta många många små... jodå, till slut blir man mätt... men det tar en stund. ;) |
||
|
||
Taco i salladsblad (4 portioner) 400 g gemsallad 1 msk olja 300 g färs (jag tog quornfärs) tacokrydda toppa med melon- och mangosalsa Stek färsen i olja och krydda med tacokrydda. Fyll salladsblad och toppa med salsa. Mmm, njut! English Healthy Taco Lettuce Wraps (4 servings) 400 g Gem Salad 1 tbsp oil 300 g vegetable mince (I used mince from quorn.) put some melon and mango salsa on top Fry the mince in oil and season with taco seasoning. Fill lettuce leaves and top with salsa. Mmm, enjoy! |
Monday, June 3, 2013
Taco i salladsblad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Och så fina och nyttiga! Kram vännen!
ReplyDeleteYummy! Det där låter och ser jätte gott ut. Taco är ju verkligen så himla gott och jag kom och tänka på världens godaste taco jag provade på Jamie Oliver's i London. Makriltaco!! Mums!
ReplyDeleteJa, salladblad är bra till mycket, funkar även som hamburgerbröd för mig nu för tiden ;-)
ReplyDeleteVilken underbart läcker bild på de små salladsbladen med salsan på. De ser verkligen frestande att stoppa i sig ett helt gäng av dessa. Det är så fräscht med grönsaker och alla dess färger som matchar varandra. Vilken duktig fotograf du är.
ReplyDeleteKram vännen min:)
Nope, tacos i salladsblad har vi bara sett, inte provat själva. Men så är det också väldigt sällan som det kockas tacos också... Men man kan ju slänga lite vad som helst för godsaker i bladet:)
ReplyDeleteAngående buljongen i rabarbersåsen vi skrev om så kan du helt säkert använda dej av grönsaksbuljong istället. Hoppas det ska smaka!
Kramar/Hugs :)
Smarrigt värre!!
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ett riktigt gott och lite nyttigare alternativ med ett salladsblad att lägga "det goa" på istället för detta ständiga bröd. Gillar bröd men det mättar så onödigt mycket att man inte orkar äta så mycket av det andra...;O)
ReplyDeleteMmm...smarrigt och mycket nyttigt att servera taco på det sättet! Mums, mums!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Det låter riktigt gott.
ReplyDeleteÄlskar sådan mat, lätt lagad och god också! Perfekt på sommaren
ReplyDeleteVilken perfekt tacos! Vegetarisk och allt :) har inte ätit tacos med salladsblad dock (bara hamburgare).
ReplyDeleteVi har provat men inte med tacofärs, utan med andra grönsaker. Knytkalas liksom, hihi!
ReplyDeleteSkickar dig en stor kram och återkommer nästa vecka, eftersom jag reser till Edinburgh några dagar nu. Ha en riktigt skön helg, kära vän!
Vi äter ofta färs i salladsblad fast då med thaismaker och ofta har vi även i äggnudlar. Barnen vill dock helst slippa salladen. Jag tycker det är jättegott med krispig sallad runt het färs.
ReplyDeleteHa em skön helg vännen. Kramar!