Har ni haft en bra helg? Här har helgen mestadels bestått av att umgås med familj och vänner, trädgårdsarbete och några promenader i det växlande vädret. Vi har haft ömsom sol och ömsom regn, det är precis som om vädret inte kan bestämma sig hur det ska vara. Jag väntar fortfarande på den där tropiska värmen... men jag antar att den kommer om några veckor lagom till vår semester :) Idag tänkte jag tipsa er om en smarrig smörgås. Jag har gjort denna brieostsmörgås tidigare i en mer enklare variant men idag får ni en ännu lyxigare smörgås att sätta tänderna i. Gillar ni varm brietårta kommer ni att älska detta! |
Smält brieostmacka 1 liten baguette, gärna rustikvarianten ca 1-2 msk olivolja, gärna ekologisk 8 skivor brieost (eller camembert) 8 jordgubbar 8 basilikablad svartpeppar Skär baguetten i sneda skivor (eller skär i två stora bitar och halverar). Häll upp olivoljan i en skål och doppa skivorna lätt i oljan på båda sidor (eller så penslar ni på olivolja på de större bitarna). Lägg upp brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Lägg skivor med ost på brödskivorna och mal över svartpeppar. Ställ in i ugnen på 225 grader i 5 minuter. Ta ut bröden ur ugnen och lägg upp på serveringsfat. Skiva jordgubbarna, fördela över och garnera med basilikablad. English Brie Cheese Sandwich 1 small baguette 1-2 tbsp olive oil, preferably organic 8 slices of brie (or camembert) 8 strawberries 8 basil leaves Black Pepper to season with Cut the baguette in oblique slices (or cut into two halves). Pour the olive oil into a bowl and dip the slices lightly in oil on both sides (or brushes you on olive oil on the larger pieces). Put the bread slices on a plate. Place the slices of cheese on the bread slices and grind some black pepper over. Put in the oven oven in 225 degrees Celsius for about 5 minutes. Remove the loaves from the oven and place on serving dish. Slice the strawberries, put them over and garnish with basil leaves. |
Sunday, June 30, 2013
Smält brieostmacka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jag har aldrig testat kombinationen brie och jordgubbar, låter väldigt spännande!!!
ReplyDeleteKram
Den ser väldigt god ut och just brie med frukt/bär är gott ihop. Jag väntar också på ordentlig värme :) Kram
ReplyDeleteBrieost och jordgubbar låter som en HIMMELSK kombination!
ReplyDeleteMmm... du får inte fresta med sånt här! Ser ju galet gott ut!
ReplyDeleteJag gillar bara den innersta gräddiga kärnan av brie, du ser- jag är ingen ostmänniska :-)
ReplyDeleteMen så gott vännen! Mums för den och ett stort GILLA!
ReplyDeleteKram kram
Jag är inte heller någon ostmänniska men brie gillar jag. Kombon med jordgubbar är fantastisk men jag har aldrig provat att äta den varm! Underbart!
ReplyDeleteMårtenssons och jag pratade mycket om dig, Amy. Vi längtar alla efter dig. Kram!
Min livräddare vissa dagar. Så gott!
ReplyDeleteLena från make a head food
Gott! Älskar att blanda i just jordgubbar i mat på sommaren!
ReplyDelete