Saturday, December 1, 2012

Julmust

Jag vill tipsa er om en riktigt god julmust som är lagrad 6 månader på bourbonfat. Vi upptäckte den förra året när en kollega tipsade om den. Julmusten finns att köpa på systembolaget och smakar grymt gott. Nej, detta är inget sponsrat inlägg utan jag tycker personligen att den är helt oemotståndligt god och har ni inte testat den så tycker jag att ni ska göra det!

Söt, kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, choklad, ingefära, kanel, kavring och citrus enligt Systembolaget (nr 90374).

Nu finns det en ny julkategori här på bloggen, spana gärna in den så finner ni det mesta som har med julen att göra... främst julgodis. :)

18 comments:

  1. Det låter onekligen som en spännande must. Snygga slaskor dessutom.

    ReplyDelete
  2. Ja, det låter gott och jag tycker också flaskorna är snygga! Kram

    ReplyDelete
  3. Drack den första gången förra året den är verkligen god:)
    Ha en skön helg

    ReplyDelete
  4. Såg denna på bolaget. Kul att det kommer lite "bättre" julmust. Inte bara massproducerade. Men...jag är nog en av få i detta landet som inte gillar julmust. Aldrig gjort. Tar hellre en julöl!:)

    ReplyDelete
  5. Spännande, men varför säljs den bara på Systembolaget? den har väl ingen alkohol i sig?

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tror att Spendrups har valt att exklusivt sälja till Systembolaget. Nej, ingen alkohol i denna goda julmust... annars hade jag inte tyckt om den :)

      Delete
  6. Jag stod och kikade på denna i veckan och undrade just om den var god. Nu vet jag - tack! Ibland är det så gott med must, men den "vanliga" är lite väl söt till mat tycker jag. Glad advent, fina Amy! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den är grymt god och smakar inte sådär sliskigt söt som den vanliga musten gör.... lite mer vuxen smak på den så att säga :) Tack och kram själv fina!

      Delete
  7. Jag kan bara hålla med. Mycket mognare i smaken än annan must, både mindre söt och mer besk. Jag skulle nästan säga att det var mer humle i den om jag snackade om öl, men jag vet fan inte vad som ger beskan i must. Det kanske är humle.

    Ha en trevlig söndag
    Anders, www.barariktigmat.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag vet inte heller vad det är men den är verkligen riktigt ruggigt god!

      Delete
  8. Är inte så jätteförtjust i julmust men jag blir lite nyfiken på det här. Ska nog testa. Hoppas du har en skön söndag och advent.

    ReplyDelete
  9. Ooh, tack för tipset! Säger som föregående talare - är inte så mycket för julmust, men är på jakt efter en bra att ha i ett bröd jag ska baka så jag ska helt klart spana in den här.

    ReplyDelete
  10. Tänk, vi har en flaska kvar sen förra året i skafferiet som vi fortfarande inte smakat. Men det ska ju gå att lagra vidare lite grann har vi förstått så den är kanske ännu godare nu:)

    ReplyDelete
  11. Va häftigt med en lagrad julmust, det kanske man skulle ta och prova på julafton :D Vill inte dricka någon än då vi har tradition i familjen att inte dricka förrän kvällen innan julafton, till första skinksmörgåsen!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...