Saturday, December 22, 2012

Sotad tofu (eller halloumi)

Nu väntas många dagars ledighet i vårt hus, vi ska bara äta gott, njuta och ta det lugnt med familj och vänner. Även kurera oss då barnen fortfarande hostar och jag inte är riktigt kry ännu. Det mesta är klart inför julafton, någon enstaka maträtt kvar att laga men annars är vi redo. :)

Jag kan inte låta bli utan här kommer ännu ett recept som passar perfekt på julbordet. Den goda kryddblandningen med smak av fänkål är riktigt riktigt smakrik och vi gillade den mycket. Tofu eller halloumi, vilket som går bra och vi har testat båda varianterna.


Sotad tofu/halloumi (ca 5-6 bufféportioner)
500 g tofu eller halloumi, skurna i tärningar
1,5 msk salt
2 msk strösocker
1 tsk grovkrossad vitpeppar
1 msk paprikapulver (mindre om ni vill ha lite hetta eller uteslut det helt)
1 tsk senapspulver
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1-2 avokado, skurna i bitar
olivolja
citron

Blanda salt, socker, vitpeppar och strö blandningen över tärningarna och lägg de i dubbla plastpåsar, knyt ihop och vänd påsen så att kryddblandningen kommer åt alla bitar. Låt tofun ligga i kylen ca 1 dygn.

Blanda paprikapulver, senapspulver och fänkålsfrön till en kryddblandning och blanda väl med tofubitarna (eller halloumibitarna). Sota bitarna försiktigt i en torr och het stekpanna.

Servera med avokadosallad med olivolja och citron.

Enjoy!

4 comments:

  1. Åhhh Amy vad gott god jul finis hälsa familjen bloggträff nästa år? kram Sofia

    ReplyDelete
  2. Vilka goda smaker, säkert gott! Kram

    ReplyDelete
  3. Låter utmärkt! Fänkål är så gott.
    GOD JUL! Kram

    ReplyDelete
  4. God Jul och gott nytt år! Hoppas ni får en härlig jul!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...