Friday, May 4, 2012

Härliga dagar vid västkusten

Även om det inte alltid är lätt att få till så försöker vi vara lediga när det är långhelg i faggorna. Främst för det där lilla extra att få vara tillsamman hela familjen och mysa och ha det trevligt. Våren bjuder på ett par sådana härliga tillfällen och det är synd att inte passa på då om man nu kan ta tillfället i akt.

Långhelgen som gick var det västkustens tur att besökas. Vad som stod på agendan? Salus per aqua (hälsa genom vatten) eller SPA! Och inte vilket spa som helst utan vårt absoluta bästa spahotell minsann, nämligen Varbergs kurort. När vi säger bästa så säger vi det utifrån våra erfarenheter av några olika spahotell i södra Sverige. Läget vid havet, servicen, den goda maten... ja det är mycket som gör just Varbergs kurort till spastället med det där lilla extra för oss.

Förr om åren har turerna hit duggat tätt, numera blir det inte lika ofta... men dessa få tillfällen känns ändå som hemma... kan det månne tro vara att Apelviken och Apladalen låter lika? ;)
Dessutom, vem säger nej till att bli bortskämd och uppassad i några dagar? Tänkte väl det :)
52 underbara steg till havet...
Vårt rum, barnen fick eget krypin och dessutom fanns det ett litet kök på rummet. Praktiskt när man mitt i natten måste fixa välling.
Vy från hotellrummet.

Restaurang Salt&Vatten som erhållit priset SpaStar Awards som Årets spakök 2012 med motiveringen Sveriges bästa hälsobuffé.
Mycket gott serverades både till lunch- och kvällsbuffén bl a ugnsrostade grönsaker/rotfrukter samt grillade medelhavsgrönsaker med bönor och parmesanost.

Lite smått och gott. Behöver jag ens nämna att allt smakade himmelskt? Nere till vänster ser ni en riktigt god gratäng med grönsaker och hela mandlar mmm!

Lingon cheesecake.

Chokladmousse i stora lass yum! Dessa matbilder är bara en liten del av allt det goda vi åt dessa dagar... känns som om vi åkte hem 2 kg tyngre... minst!

Badet, en av barnens favoritställen där det plaskades vilt.
Bildkälla

Även bubbelbad njöts till fullo av både stora som små.
Bildkälla



15 comments:

  1. Härligt ni haft det och det är viktigt att åka bort ibland och njuta av varandras sällskap och äta gott! Kram

    ReplyDelete
  2. Åh vad härligt ni verkar haft. Ja, man ska verkligen ta tillfället i akt när det går! Hoppas du får en fin helg! Förresten, kan tipsa om att jag imorgon kommer börja en tävling med finfina priser :) kram /e

    ReplyDelete
  3. Härligt! Man behöver komma bort då och då och ladda batterierna och bara rå om varandra i familjen:)

    ReplyDelete
  4. ÅH så mysigt! En härlig spa-helg måste man unna sig lite så och då, desserterna såg ju inte lite goda ut heller :D
    Jo tack det är bara fint, blir en lugn helg här vilket kan behövas. Har faktiskt slutat jobba redan, hade tänkt ha min sista jobbhelg nu 4-9 maj men blev inte bokad så nu får jag gå hemma och vila och vänta :)
    Ha en underbar helg nu! Kram

    ReplyDelete
  5. Oh så härligt det ser ut! Inte riktigt snällt att lägga upp sånt här frestande inlägg när jag sitter och uppdaterar mej hos favoriterna efter att ha städat... Undrar just om man kan locka med maken?
    Om inte annat så för maten, för den ser ju hur god ut som helst!

    Och Amy, hoppas din helg blir minst lika bra som din SPA-helg var
    kramar!

    ReplyDelete
  6. Vilken härlig långhelg ni verkar ha haft. Tackar för tipset på Varberg, dit har vi ju inte lång väg alls! Trevlig helg på dig! :)

    ReplyDelete
  7. Ser ut som ni haft det jättebra, kul att vara iväg så.

    ReplyDelete
  8. Vilken underbar ledighet, vill oxå åka dit ska lägga det i min önskelista
    Ha det gott

    ReplyDelete
  9. Ska börja med att säga att VÄSTKUSTEN ÄR BÄSTKUSTEN! ;o)

    Ja, Varbergs kurort är verkligen superfint. Skulle gärna åka lite oftare. Känns så lyxigt att få lufsa runt i badrock och innetofflor.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  10. Guuud så underbart! Allt verkar ju ha varit toppen. Alltså bara det här med en god hälsobuffé. Det här var ni väl värda.
    Ha nu en skön helg också. Kram.

    ReplyDelete
  11. NAJS! Har varit där ett par gånger och tycker att det varit fantastiskt. Så avslappnande. Låter som ni haft det underbart, och det är ni väl värda! Kram!

    ReplyDelete
  12. Gud vad härligt ni har haft. Och maten ser ju helt underbar god ut. Trevlig helg!!

    ReplyDelete
  13. Underbart! Satt precis och funderade på att jag nog hade behövt lite spa!:)

    ReplyDelete
  14. Det är nästan så att jag känner mig friskare och piggare - SPA:ad - bara av att läsa och titta på bilderna. Jag ska banne mig också skämma bort mig så där inom en snar framtid. Vilken drömtillvaro!

    Hoppas du har en fin helg!

    ReplyDelete
  15. Gud så härligt! Har också haft förmånen att besöka Varbergs kurort några gånger (bland annat på bröllopsnatten ;)). Underbar atmosfär och så god mat. Blev lockad att åka tillbaka efter dina fina bilder.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...