Wednesday, May 23, 2012

Läskande smoothie att svalka av sig med

Puuhh, vilken värmebölja vi har fått i dagarna! Det är härligt att bara njuta av solens strålar och vad passar då bättre än att svalka av sig med en god mango- och jordgubbssmoothie. Denna smoothie är återkommande hos oss år efter år och har blivit en riktig klassiker. Släkt, vänner, bekanta ja alla i vår närhet får smaka på smoothien och den är mycket uppskattad av samtliga.

Vi använder ofta frusen frukt för då blir den riktigt kall och dessutom så behöver man inga isbitar och den blir nästan som en slush! (Ni minns väl 80-talets slush puppie?)


Mango- och jordgubbssmoothie (2 stora glas)
1,5 dl fryst mango (färsk går också bra)
2-3 dl frysta jordgubbar
0,7-1 dl Fun light Wild strawberry & Watermelon (Denna smak är bäst till den här smoothien. Vi har testat några olika smaker nämligen.)
7-10 dl vatten

Garnera gärna med citronmeliss eller liknande.

Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa. Tillsätt mer vatten vid behov. Häll upp i höga glas, garnera med ex citronmeliss och njut av den ljuvliga smoothien!

19 comments:

  1. Ser riktigt läskande ut, härlig färg också! Och ja, tänk vilken sommarvärme vi haft nu!

    ReplyDelete
  2. Så gott, hos oss blir det ofta smoothie då barnen älskar det

    ReplyDelete
  3. Mums ser hur gott ut som helst : ) kramar i värmen Sofia

    ReplyDelete
  4. Ser gott ut. Kan tänka mig lite ljus rom i den också, men inte varje dag klart.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  5. Låter väldigt uppfriskande och gott. Härlig färg också. Ja, vilken sommar vi fått nu!

    ReplyDelete
  6. Jag gillar också att använda fryst frukt och ibland använder jag mindre vätska, för att få det mera som glass :) Gott! Kram

    ReplyDelete
  7. Visst är det härligt när man kan vara utomhus och läska sig med svala goda drycker, jag är dock ingen fan av light-drycker, klarar inte av bismaken från konstgjort socker, därför gillar jag att ha lemon syrup i mina slush/smoothies fast då blir det mer socker och alla kan ju inte äta det!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just i den här smoothien får den inte någon bismak av sötningsmedlet Moma, jag brukar inte heller gilla den smaken annars. Lemon suryp låter också gott i! :)

      Delete
  8. Vilken läcker smoothie, perfekt att svalka sig med nu när det är så varmt och härligt :D För mig går det faktiskt bra i värmen, har kanske svullnat något men får fortfarande på ring och skor hihi.
    Ja visst är toast goda och lätta att göra! Man kan ha i alla möjliga godsaker :D

    ReplyDelete
  9. Smoothien ser riktigt läskande och god ut och perfekt för att släcka törsten i den här värmeböljan. Älskar den härliga färgen på din smoothie.

    Kram

    ReplyDelete
  10. Smoothies är sommar för mig =) Nu är det bara att ta fram mixen och mixa =)

    ReplyDelete
  11. åh sån skulle behövas nu,svettas ihjäl hehehehhe

    ReplyDelete
  12. Vad gott det ser ut! Jag gillar smoothies och denna låter galet god i värmeböljan. Något att satsa på i sommar alltså, för visst ska det bli en varm sommar!? Hoppas jag i alla fall.

    Du, jag läste ditt inlägg om hur man täcker tårta med sugar paste. Jag tänkte göra minicupcakes av vaniljmuffins som jag fyller med chokladkräm och sedan täcka dem med sugar paste. Nu undrar jag om jag kan göra dem kvällen före? Jag ska ha studentfest och kommer inte att hinna dekorera dem samma dag som själva studenten är. Ska jag täcka muffinsarna med något eller kan jag lägga på sugar pasten direkt på dem? Fyllningen kommer ju att vara "inuti" dem. Jag är rädd att de kommer att svettas och bli fula... Jättetacksam för svar, eftersom du är min inspiratör då det gäller avancerade bakverk. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erika, om du inte använder Ballina sugarpaste är risken mycket stor att SP svettas eller tom smälter bort som du skriver.

      Kan du inte testa några olika varianter nu lite innan studentfesten? En där du täcker direkt på chokladkrämen, en där du oljar SP och sedan täcker och till sist en där du täcker med ex chokladsmörkräm?!

      Jag hade aldrig vågat spackla en stor tårta med chokladkräm!

      Delete
  13. Så gott, det får våra tankar att gå direkt till semesterresorna till Thailand, där dracks det minst en fruktslush om dagen. Perfekt att svalka sej med i värmen!
    Vi gjorde med vattenmelon hemma i somras, så gott, och med lite rom i blev det ännu godare:)

    ReplyDelete
  14. ÅHH så läckert det där såg ut!!!! Härlig bild.

    ReplyDelete
  15. Jag brukar också använda frusen frukt fast mixa den med juice. Jag tycker inte om Fun light, jag är som Moma och klarar inte bismaken av sötningsmedel. Tar hellre mindre mängd vanligt socker. Annars är detta bästa törstsläckaren i värmen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just i den här smoothien får den inte någon bismak av sötningsmedlet, jag brukar inte heller gilla den smaken annars :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...