Tuesday, May 1, 2012

Underbara sköna maj, välkommen!

Har ni det bra i det underbara fina vårvädret? Tänk att vi fick just en sådan där strålande och fin långhelg som jag hade föreställt mig! För de av er som följer Amy's piece of cake på Facebook vet ju redan om att vi har varit på västkusten i några dagar. Ett separat inlägg om det kommer framöver här på bloggen.

Idag kom vi hem i rätt så god tid och har spenderat hela eftermiddagen med att rensa ogräs, odla och göra fint i trädgården. Härliga aktiviteter som görs tillsammans med våra spralliga och "trädgårdsintresserade" söner ;)

Mamma, så här ska man så basilika!

Dill, gräslök, persilja, basilika och koriander kommer det att komma fram i dessa krukor.

Äldste sonen klipper gräsmattan bokstavligen, dvs med sax... ;)

...medan yngste sonen är redig och klipper med sin gräsklippare i plast :D

Leta, leta i jorden efter ogräs...

lilla snigel akta dig, akta dig... annars tar jag dig!

Hjälper till så fint... det gör ju inget om det mesta är jord och inte ogräs jag får med (även om pappa inte håller med mig!).

Så här såg sönernas egna odling "Örtig" från Ikea ut för 3 veckor sedan....

och tittut, idag tittar det minsann fram en massa grönt, så spännande!

Hoppas er valborg har varit fin, önskar er en riktigt skön 1:a maj!

21 comments:

  1. Vilka härliga vårbilder! Och så fint med egen örtodling, det smakar ju extra gott när det är egen skörd. :) Borde nog också göra något liknande.

    ReplyDelete
  2. Ni ser ut att ha lika bra väder hos er som vi har här! Det där IKEA-set:et ser ut som något till och med jag kan lyckas med...

    ReplyDelete
  3. Underbara bilder! Härligt när hela familjen kan vara med och påta i trädgården. Svärfar ahr rensat i våra rabatter igår, så tacksamt med hjälp. Jag tog en snabbrunda förra veckan men det behövdes lite noggrannare jobb. Sonen fick dessutom en skottkärra av farmor och farfar som kommer väl till pass!
    Blev alldeles full i skratt när jag såg att din ena son klipper gräset med sax. Det skulle min son säkert också vilja göra.

    ReplyDelete
  4. Har mest vilat i några dagar efter otroligt intensiva veckor. Ogräset och trädgården lär ju inte försvinna så det får vänta i några dagar till. Kul att ni också har hus och trädgård. Hur ser er trädgård ut? Har du mycket blommor, fruktträd och grönsaker eller satsar ni mest på en gräsmatta som barnen kan rumla omkring på?

    ReplyDelete
  5. Åh, så härliga bilder! Jag älskar våren!
    Visst är det roligt när barnen vill vara med och plantera. Både barnen och jag springer och kikar till våra plantor som om de våre våra bebisar :-) Jag måste nog ta en sväng förbi ikea någon dag. Det är en kul idé med de där kryddmuggarna.

    ReplyDelete
  6. Riktigt härlig avslutning på långhelgen, inte illa med hjälpredor i växtligheterna!
    Vi har faktiskt också planterat några örter i krukor i vårt kök, får väl se om de tar sej.

    Spännande att få se och läsa mer om er SPA-tur, det ser vi fram mot!

    Ha en riktigt bra fortsättning på veckan.
    Kram.

    ReplyDelete
  7. Fina bilder, så mysigt att påta i trädgården med de små!

    ReplyDelete
  8. Jag har också ägnat denna dag åt gräsklippning, ogräsrensning och att täta staketet runt min kolonistuga. Min minsta hund krånglar sig ut där annars och har väldigt roligt på parkeringen utanför. Inte så bra om det kommer en bil dock...

    Jag väntar lite med att så mina fröer. Jag har så lite plats att ställa mina krukor på att jag funderar på att så allt direkt på friland i är. Vi får se! Kram!

    ReplyDelete
  9. Härliga bilder! Ni verkar ha haft en bra och arbetsam dag.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  10. Så fina bilder och duktiga söner du har! Härligt med solsken! Kram till dig Amy.

    ReplyDelete
  11. wow...wat a lovely post....beauuuuuuutiful cliks..:)
    btw..sweden is my dream place..very much love to visit there from India, in future if by luck.
    thanks for your invite..:) so sweet of you..~
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  12. Härliga bilder och vilka duktiga killar ;)! Visst är det underbart när det börjar spira i planteringarna. Jag ser såå mycket fram emot att får gå ut och "skörda färska örter i mitt lilla trädgårdsland. Hoppas västkusten visade sig från sin bästa sida (stolt Bohuslänning som jag är)

    ReplyDelete
  13. Vilka härliga vårbilder och vilka fina och duktiga pojkar du har! Jag blir riktigt inspirerad av att titta på dina bilder. Jag skulle älska och ha en sån trädgård någon dag (men får nöja mig med att odla lite i min lilla balkong istället :p). Har saknat dig också gumman! :)

    ReplyDelete
  14. Härlig dag ni verkar ha!! Ibland är jag lite sugen på trädgård, men vill inte lämna stan;)

    ReplyDelete
  15. Hihi så ni utför barnarbete i trädgården;) barnen ser ut att trivas:) Lycka till med alla kryddor, så kul!

    ReplyDelete
  16. Kul med egna odlingar! Och så tacksam aktivitet tillsammans med barnen. Vi har också sått både det ena och det andra i år, och nu äntligen börjar värmen komma, så nu ska de väl ta fart:-)

    kram!

    ReplyDelete
  17. Visst har det varit en underbar långhelg, vi satt ju ute och grillade hela kvällen på valborg :D Är så sugen på att plantera massa örter, speciellt efter dessa bilder, tur att det är trädgårdsmässa i helgen!
    Tack snälla, kul att du gillar nya stället! Och visst var temat till kokboksutmaningen härlig, finns ju inget bättre än vårprimörer :D
    Kram!

    ReplyDelete
  18. Bra fråga : ) Jag tittade bara på dina google friend connect följare missade de andra : ( Men även om du har fler så måste väl du kunna ge awarden vidare? Fast jag har ingen aning ; ) kram förvirrad Sofia i Hjo

    ReplyDelete
  19. Mina IKEA kryddor tar sig också fint!

    ReplyDelete
  20. Vilka ljuvliga bilder! Vad jag önskar att vi hade en trädgård ibland...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...