Den godaste färskpotatissalladen vi har ätit! Det tycker vi fortfarande efter alla dessa år som vi gjort den. Receptet kommer ursprungligen från min fina svägerska Susanne som haft familjereceptet i sin ägo i många år. Syrligt äpple, fetaost, dill och nypotatis, kombinationen är verkligen passande och så himla god. Potatissalladen åt vi på midsommarafton och den passar perfekt med grillat eller på buffébordet. |
|
Somrig potatissallad á la Susanne (ca 12 port) 3 kg färskpotatis, kokt och delad (kyl ner så den är kall) 2 dl gröna ärtor (frysta går bra, ta ut en stund innan ur frysen) 1 liten purjolök, skuren i mindre skivor/bitar 2 syrliga äpplen (ex granny smith), skalade och skurna i bitar 150 g fetaost, tärnad färsk dill 1 liten isbergssallad, skuren i mindre bitar 5 dl gräddfil (vill du variera dig så ta 2 burkar crème fraiche med smaken parmesan/vitlök) 2,5 dl majonnäs (Jag brukar ta ca 2 dl och jag tar den äggfria lättvarianten, det funkar fint!) salt och peppar, smaka av med Blanda ihop allt och låt gärna stå över natten så smakerna "gosar" till sig. |
|
Thursday, July 5, 2012
Susannes potatissallad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Potatissallad är så gott och kan varieras mycket efter smak och tycke! Önskar dig en fin dag, kram!
ReplyDeleteSmart med äpple i! Det behövs lite syra i allt det feta!
ReplyDeleteJag äter potatissallad väldigt sällan, men detta ska definitivt sparas låter väldigt gott :)
ReplyDeleteFetaost i?! Jag som är stormförtjust i feta! Det kan ju inte bli annat än fantastiskt och jättegott! :D
ReplyDeleteMm, bra recept! Älskar ingredienserna, så tillsammans kan det inte bli annat än bra!
ReplyDeleteKram Malin
Härligt att se alla dessa olika varianter av färskpotatissallad som florerar på bloggarna. Alla har sin favorit, och den här såg grymt god ut! Ärtor var något nytt (ja inte nytt-nytt utan mer nytt i potatissallad)
ReplyDeleteMen visst är det som du skriver, Great minds think alike:)
ReplyDeleteFetaost, äpple och ärtor, låter som en höjdarsallad, den haffar vi!
Gott, gott! Jag kör alltid med mitt traditionella gamla recept på potatissallad, så det är nog på tiden att testa ett nytt. Många goda ingredienser i detta:)
ReplyDeleteTack för tipset! jag ska testa att göra nåt kollage i det programmet. Jag är så sugen på att ändra om min layout med lite nya bilder.
Ser ju mumma ut =)
ReplyDeleteJag vill och ge dig en STOR puss för idag är det internationella pussdagen!!
Massa kärlek till dig!
Lagom krämigt och gott! Gillar syrligt äpple i. Brukar göra en potatissallad men äpple, purjo, hackad smörgåsgurka, potatis, dijon och gräddfil. Gott!
ReplyDeleteVilken god potatissallad, fast jag utesluter nog ärtorna...!!
ReplyDeleteHäftigt att ha en sådan "långkörare" och jag förstår varför. Mycket goda smaker i den salladen till den i mitt tycke mesiga färskpotatisen :-) Fetaost, låter klockrent!
ReplyDeleteTrevlig helg till dig!
Kram