|
Tycker ni om jordgubbar med vaniljkräm eller jordgubbar och kladdkaka ska ni baka denna smarriga jordgubbsefterrätt. Den passar bra både till fikat eller som efterrätt. Jag har modifierat originalreceptet en aning och lagt till bakpulver och vaniljsocker. Ät den som den är, varm eller kall, eller servera kladdkakan med vaniljsås/vaniljvisp. Oavsett hur ni gör lär ni inte bli besvikna, jag lovar! Bjöd vänner och familj på den och jag borde ha gjort en större sats än den dubbla jag gjorde, eftersom allt försvann i ett nafs :) |
|
Jordgubbskladdkaka (ca 6 personer) 150 g smör 2,5 dl socker 1,5 dl mjöl 3 ägg 1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten) 1 krm bakpulver 2 krm vaniljsocker Knappt 1 liter jordgubbar 1-2 msk socker Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, knäck i äggen och rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda i de rårörda jordgubbarna i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och baka i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan är lagom kladdig. Ät den som den är, varm eller kall, eller servera kladdkakan med vaniljsås/vaniljvisp. Inspirationen på kladdkakan kommer från Bagerskan. |
Sunday, July 1, 2012
Jordgubbskladdkaka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Den såg supersmarrig ut! Ska jag prova. Ha en bra dag! Kate
ReplyDeleteJa tack, den tar jag gärna en bit av! :)
ReplyDeleteSer mycket god ut! Kram
ReplyDeleteJa, tack! Mm, ser ju underbart god ut!
ReplyDeleteMmmmm :D Jag såg också receptet hos bagerskan och nu blev jag ÄNNU mer sugen på att prova! Verkligen ett spännande och somrigt recept!
ReplyDeletesv: Tack så jättemycket :)
ReplyDeleteDen där har jag också funderat på att baka sen jag såg den hos bagerskan.. Nu blev jag ännu mer sugen!
oj oj! en livsfarligt god kaka, enligt min mening. :-) Skulle inte kunna motstå den om den fanns i närheten. Underbar! Hoppas du har haft en bra helg.
ReplyDeleteMen så himla gott!
ReplyDeleteKram Malin
Mycket jordgubbar blir det så inte fel med fler variationer med den kära gubben. Det här verkar supergott! Förstår att det inte blev något kvar...
ReplyDeleteHa en bra vecka. Semester nu kanske?
Kram
Låter som en riktig god kladdkaka, den får man prova!!
ReplyDeleteDen ser riktigt smarrig ut. Igår provade jag ditt recept på rabarber- och hallon smulpaj men kokos i (med lite mandel också) och eftersom jag inte hade några rabarber hemma hade jag bara hallon i. Den blev riktigt god. :) Tack för ett härligt recept.
ReplyDeleteKram
Rathai
Ujuj ja den där såg verkligen god ut! Hoppas du haft en trevlig helg / emma
ReplyDeleteåh, vad gott det ser ut! och sån söt form du hade att baka den i också :)
ReplyDeleteoch angående frystårtan som jag skrev om så är det nog inte du som är snål smålänning, jag tycker också 60 kronor är hutlöst dyrt för en sån liten tårta. då kan man ju lika gärna gå till ett konditori och få en "riktig" jättefin tårta för samma pris!
a den här har blivit populär och många som prövat den.tyvärr ska ja börja med nyttigare livsstil så nu får ja inte unna mig såna gosaker.så får mätta mig med alla dessa goa bilder
ReplyDeleteÅhhh Amy det måste jag testa mums kram Sofia
ReplyDeleteJo men ja tack, vi tar vars en hit ner:)
ReplyDeleteOch dillgrytan, rakt ner i spara-mappen åkte den! Veckans vegetariska middag får den bli.
Ha en riktigt härlig semester nu, alla i familjen! Njut och koppla av!
Kramar från oss båda till er.
Jordgubbar i alla former är så gott och i kladdkaka kan det ju inte bli fel :)
ReplyDeleteLåter grymt god! Frossar i jordgubbar nu!
ReplyDeleteEn riktigt härlig sommarkladdkaka!:)
ReplyDeleteVilka fina bilder du har i din header!
Mums va gott ....som vanligt söta Amy!!
ReplyDeleteTusen tack för gratulationen och alla fina ord du lämnat hos mig medan vi varit i den rosa bebisbubblan(som vi iofs fortfarande är i hihi). Hon är verkligen underbar vår lilla Elsa och vi är så lyckliga, tänk att man kan älska något så litet så snabbt :D Det är verkligen som alla pratar om!
ReplyDeleteTror säkert du förstår men det är först nu jag såg din fråga om det gick bra att ta ett recept på en dessert från en kokbok du redan använt och det går självklart bra ändå! Tanken är bara att man ska försöka använda olika böcker men går ju jättebra att använda en bok fler gånger. Så gör ett inlägg så kan jag lägga upp dig nu i efterhand då jag missade dig! :) Annars ligger en ny utmaning uppe!
Många kramar
Så många som bakat denna jordgubbskladdkaka nu! Jag blir såå sugen. Måste ta och testa detta recept. Jättefin bild du tagit på din kaka!
ReplyDeletehttp://rebeccastartor.blogspot.se
Vilket roligt recept! Så härligt att kunna använda färska jordgubbar i bakning! Det är inte så ofta man gör det. Jag minns att jag gjort det till jordgubbsmazariner och i smulpaj. Men kladdkaka, ta mig tusan vad gott det låter!
ReplyDeleteDen här har gått mig förbi, tur att du gjorde den. Låter helt genialiskt med jhordgubbskladdkaka! Har testat med limekladdkaka och det går inte heller av för hackor. Kanske en kombo hade varit något outstanding??
ReplyDeleteÅh det bara vattnas i munnen på mig! SÅ gott! Tyvärr så har jag inga jordgubbar hemma annars hade jag slängt ihop den direkt. :)
ReplyDeleteGud så gott det låter! Jag testade ett recept på vitkladdkaka från Söta Saker som också passade tillsammans med sommarens bär. Jag hade även i rabarber någon gång.
ReplyDeleteSVAR: det finns ett företa som heter Mutti som säljeer körsbärstomater på burk http://www.mutti-parma.com/sv . Hopppas du hittar det i affären. :-)
ReplyDeleteVilken super-kombo! Allt i ett - rena Kinder-ägget ju! Kram
ReplyDeleteDen låter otroligt läckert!!! Mmmm:)
ReplyDeleteSTOR KRAM
Åh, så gott! Har gjort något liknande som blev mycket lyckat!
ReplyDeletehttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Ser verkligen gott ut! Sommar i en kaka liksom. :)
ReplyDeleteTack alla för era fina kommentarer. Får ni chansen så testa gärna kladdkakan, den är verkligen sommar i en kaka och himla god!
ReplyDeleteHärligt att höra att ni gillar kladdkakan!
ReplyDeleteJag har redan gjort den två gånger i sommar, kommer säkerligen göras snart igen!
Kram Karin
Oj vad god den ser ut!
ReplyDelete