Yoghurtglass eller frozen cheesecake (på pinne), 4 st
ca 2 dl yoghurt med vaniljsmak
2 digestivekex, smulade (mortla kexen eller lägg de i en plastpåse och banka med en kavel)
Säsongens frukt och bär att ha i. Jag har här tagit jordgubbar och blåbär.
Lägg först i vaniljyoghurt i glassformarna. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
Ta ut från frysen och lägg i kaksmulor, frukt och bär. Häll sedan över mer vaniljyoghurt, nästan ända upp till glassformens kant. Stoppa i pinnen och frys i 5-6 timmar eller över natten och njut av de egna hemgjorda glasspinnarna.
|
Jag gjorde också yoghurt-bär glasspinnar nu i veckan :) Men dina med digestivekex är nog lyxigare, mums så gott! Kram
ReplyDeleteMums, det låter supergott! Njut av dagens sol! :)
ReplyDeleteYummie!
ReplyDeleteLåter hur gott som helst!
ReplyDeleteDet där lät riktigt smarrigt. Får nog ta och testa det snart :)
ReplyDeleteJag själv gjorde blåbärs- och yoghurtisglass för en tid sen, väldigt gott det med!
Mm, vad gott med digistive i. Kan man ju peta ner smulor från de kakor man har hemma.
ReplyDeleteKram Malin
Otroligt snygga, de har en verkligt hög woaw-faktor! Men ändå så enkla att göra! Ska komma ihåg det här om jag blir sugen på att använda mina isglassformar, det var verkligen länge sen... ;)
ReplyDeleteJag är sugen!
ReplyDeleteVilken festlig yoghurtlass! Smart grej :)
ReplyDeleteÅh gu va gott.har faktiskt plastpinnar här hemma som ja ännu inte använt,men de här ser ju för gott ut
ReplyDeletegahhh Amy vad gott klart jag är sugen ; ) Tack för fina kommentarer som alltid hos mig du anar inte hur glad jag blir : )) puss på dig finis kram Sofia
ReplyDeleteglass är man väl alltid sugen på :) jag har inga isglassformar, men ska upp till mina föräldrar imorgon och där vet jag att det finns. kanske ska rota fram dem ur förråden och göra några såna här godingar!
ReplyDeleteVilken kul idé! Och en glass helt i min smak från yoghurt, till kaka och jordgubb...:-)
ReplyDeleteMen åh så mumsigt. Ska testa redan idag, men en LCHF variant:)
ReplyDelete