Väntat eller oväntat besök? Vad passar bättre än att göra denna snabblagade efterrätt. Gino fixar du ihop på 10 minuter. Här har jag valt att ha originalfrukterna banan, kiwi och jordgubbar i men du kan i stort sett välja vilken frukt du tycker om. Frukterna läggs under ett härligt täcke av riven vit choklad, ja vem kan motstå något sådant? Ljuvliga, ljuvliga efterrätt... |
Gino - chokladgratinerad fruktsallad (4 portioner) 2 bananer 2 kiwifrukter 16 jordgubbar 1 lime, saften av 200 g vit choklad, riven eller hackad vaniljglass till servering Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt). Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter. Tips! Gör gärna gino i portionsformar och grilla dem på grillen, perfekt efterrätt till sommarens grillningar. Servera gino med vaniljglass och bara njut! |
Friday, July 13, 2012
Gino - frukt gratinerad med vit choklad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Härligt! Vit choklad är så gott! Ha en bra helg!
ReplyDeleteDet är ju så barnsligt gott!
ReplyDeleteKraaaaam
Håller helt med att den är ljuvlig!! Trevlig helg! Kram
ReplyDeleteJag älskar gino! Tänkte faktiskt senast idag att det är dags snart=) Har tänkt testa på grillen men inte kommit till skott. Men under sommaren helt klart...
ReplyDeleteMUMS MUMS MUMS fina finaa Amy kram på dig/Sofia
ReplyDeleteGino är ju bara så gott och så smidigt att göra! Så sött i hjärtformen :)
ReplyDeleteSå gott med Gino - tack för påminnelsen - börjar bli dags nu! Älskar täcket av vit choklad som gratineras. Lite kokosflingor över frukten är gott också.
ReplyDeleteTrevlig helg till dig, eller fortsatt trevlig semester kanske passar bättre och så en kram!
Åh va lätt och underbart gott.a passar verkligen när man får oväntat besök.ser jättegott ut
ReplyDeleteGino tröttnar man aldrig på, härligt! Limesaft har jag aldrig haft på men kan tänka mig att det blir gott! Jag har någon gång haft lite riven kokos på chokladen, det blir gott med lite textur.
ReplyDeleteGino är underbart! Jag gör den i foliepaket ibland och lägger i glöden medan vi äter huvudrätten. Mums! Kram!
ReplyDeleteGino är en av mina favorit efterrätter :)
ReplyDeleteÅh älskar det!
ReplyDelete//Elsalinn.blogg.se
Ja, gino är bara så gott! Kram
ReplyDeleteEn härlig efterrättsklassiker :0)
ReplyDeleteJag ÄLSKAR verkligen Gino, hur gott som helst och tar inte många minuter att fixa ihop! Fint också att servera i portionsformar, som du skrev :) Hoppas du har en härlig sommar fina Amy, du är så flitig med bloggandet och allt är alltid så lockande! Jag jobbar på, och det går bra, jag trivs men längtar efter att sommaren ska passera så jag får återgå till pluggandet igen - för med det trivs jag snäppet bättre ;)
ReplyDeleteJa, när passar inte gino?! En av de godaste desserterna. Eller mellanmålen :-D
ReplyDeleteVad enkelt men ändå väldigt gott!
ReplyDeleteDet här har varit sommarfavoriten i många år av alla desserter! Ljuvligt enkel också och det vill man ju gärna ha när man vill sitta med näsan i solen istället;)
ReplyDelete