Friday, July 13, 2012

Gino - frukt gratinerad med vit choklad

Väntat eller oväntat besök? Vad passar bättre än att göra denna snabblagade efterrätt. Gino fixar du ihop på 10 minuter. Här har jag valt att ha originalfrukterna banan, kiwi och jordgubbar i men du kan i stort sett välja vilken frukt du tycker om. Frukterna läggs under ett härligt täcke av riven vit choklad, ja vem kan motstå något sådant? Ljuvliga, ljuvliga efterrätt...


Gino - chokladgratinerad fruktsallad (4 portioner)
2 bananer
2 kiwifrukter
16 jordgubbar
1 lime, saften av
200 g vit choklad, riven eller hackad
vaniljglass till servering

Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt). Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter.

Tips! Gör gärna gino i portionsformar och grilla dem på grillen, perfekt efterrätt till sommarens grillningar.

Servera gino med vaniljglass och bara njut!

18 comments:

  1. Härligt! Vit choklad är så gott! Ha en bra helg!

    ReplyDelete
  2. Det är ju så barnsligt gott!

    Kraaaaam

    ReplyDelete
  3. Håller helt med att den är ljuvlig!! Trevlig helg! Kram

    ReplyDelete
  4. Jag älskar gino! Tänkte faktiskt senast idag att det är dags snart=) Har tänkt testa på grillen men inte kommit till skott. Men under sommaren helt klart...

    ReplyDelete
  5. MUMS MUMS MUMS fina finaa Amy kram på dig/Sofia

    ReplyDelete
  6. Gino är ju bara så gott och så smidigt att göra! Så sött i hjärtformen :)

    ReplyDelete
  7. Så gott med Gino - tack för påminnelsen - börjar bli dags nu! Älskar täcket av vit choklad som gratineras. Lite kokosflingor över frukten är gott också.

    Trevlig helg till dig, eller fortsatt trevlig semester kanske passar bättre och så en kram!

    ReplyDelete
  8. Åh va lätt och underbart gott.a passar verkligen när man får oväntat besök.ser jättegott ut

    ReplyDelete
  9. Gino tröttnar man aldrig på, härligt! Limesaft har jag aldrig haft på men kan tänka mig att det blir gott! Jag har någon gång haft lite riven kokos på chokladen, det blir gott med lite textur.

    ReplyDelete
  10. Gino är underbart! Jag gör den i foliepaket ibland och lägger i glöden medan vi äter huvudrätten. Mums! Kram!

    ReplyDelete
  11. Gino är en av mina favorit efterrätter :)

    ReplyDelete
  12. Åh älskar det!
    //Elsalinn.blogg.se

    ReplyDelete
  13. Ja, gino är bara så gott! Kram

    ReplyDelete
  14. En härlig efterrättsklassiker :0)

    ReplyDelete
  15. Jag ÄLSKAR verkligen Gino, hur gott som helst och tar inte många minuter att fixa ihop! Fint också att servera i portionsformar, som du skrev :) Hoppas du har en härlig sommar fina Amy, du är så flitig med bloggandet och allt är alltid så lockande! Jag jobbar på, och det går bra, jag trivs men längtar efter att sommaren ska passera så jag får återgå till pluggandet igen - för med det trivs jag snäppet bättre ;)

    ReplyDelete
  16. Ja, när passar inte gino?! En av de godaste desserterna. Eller mellanmålen :-D

    ReplyDelete
  17. Vad enkelt men ändå väldigt gott!

    ReplyDelete
  18. Det här har varit sommarfavoriten i många år av alla desserter! Ljuvligt enkel också och det vill man ju gärna ha när man vill sitta med näsan i solen istället;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...