Inte idag heller! Jag är ledsen, jag försöker skynda på så gott det går för att ni ska få se vår underbara mathelg. Alla dessa hundratals bilder att gå igenom, vilken ska jag exklusivt välja ut? Vill visa er alla foton men det går helt enkelt inte... håll ut till imorgon. Då lovar jag att det kommer ett inlägg om vår härliga matresa. Tills dess tänkte jag bjuda på picklad rödlök som jag ofta använder som tillbehör till tacos, indiskt eller grillat. Gott är det samtidigt som det är en fröjd för ögat att se. Jag älskar när den röda tonen i löken ändrar färg och blir sådär vackert rosa! Har ni testat pickles på rödlök och vad tycker ni om det? |
|
Rödlökspickles 1 röd lök 1 msk vitvinsvinäger/balsamvinäger 0,5-1 tsk socker en nypa salt Skiva rödlöken tunt (är det svårt, testa att skiva i mandolin) och lägg i en skål. Häll över vinäger och lägg i socker och salt. (Ibland dubblar jag mängden för att få all lök under vinägerblandningen.) Förslut med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 3-4 timmar. Färgen ändrar sig från röd till vackert rosa. Häll av vätskan och servera den picklade löken. Passar till tex mex, grillat och indiskt. Enjoy! |
Tuesday, October 2, 2012
Den som väntar på något gott...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jag kan knappt bärga mig ;-)
ReplyDeletePicklad rödlök är en favorit även hos mig, gärna i sallader. Jag brukar dock ta 3 delar vinäger och 1 del socker (ca 1msk vinäger/1 tsk socker till 1 lök). Hur som helst supergott till så mycket!
Tack Remsan, jag har skrivit fel i receptet! Så går det när autostavningen är på.... nu ändrat :)
DeleteJag kör med lime juice istället för vinäger!
ReplyDeleteLime- eller citronjuice funkar finfint också!
DeleteOkej då, vi får väl stå ut helt enkelt:) Undertiden håller vi tillgodo med picklad lök, inte illa det heller:)
ReplyDeleteKramar
Kan knappt bärga mig! Sitter själv och filar på ett inlägg...
ReplyDeletePickla gör jag för lite. Gott är det!!
Påminner i utseende om bläckfisk, men smakar nog bättre. ;o)
ReplyDeleteKram Malin
Jag har inte testat rödlökspickles, men tror att jag skulle gilla det! Kram vännen!
ReplyDeletesv: Mja, jag gör oftare frosting utan än med, men marshmallowfluff ger en bra konsistens till frostingen :) men sen är det ganska sött, så man får bryta av med en mindre söt muffins!
ReplyDeleteÅh, det är ju så gott med rödlökpickles! Piffar till den enklaste rätt. Jag gillar att äta den till hamburgare, oavsett om det är kött eller vegetarisk. Även till olika sallader är den smakförhöjande.
ReplyDeleteTack snälla goa du för din fina kommentar hos mig. JaG blir så glad! Kram!
Varsågod vännen!
DeleteHej Amy! Har letat runt lite på din blogg efter ett kormarecept från grunden men inte hittat något. Jag skulle bli jätteglad om du lade upp ett sådant, korma är en av mina favoriter men jag har inte riktigt lyckats få till kryddningen. Tack för en bra blogg!
ReplyDeleteHej! Kul att du kikar in hos mig. Jag har inget kormarecept från grunden (ännu) men det kommer säkert framöver på bloggen.
DeleteHimla gott med pickles, den här såg oxå så fin ut =)
ReplyDeleteDet här ska testas och inte för att rosa är min favoritfärg utan för att det lät så himla enkelt, gott och passar till mycket:) Tank you:) Och en trevlig helg!
ReplyDelete