Thursday, October 18, 2012

UnderbaraClara och digitalt entreprenörskap

För de av er som följer mig på Facebook har redan sett att jag igår var på föreläsning och lyssnade på Clara Lidström som är en av Sveriges största bloggare med bloggen UnderbaraClara. Clara och Annakarin Nyberg, internetforskare (Umeå universitet), var på min hemmaplan i metropolen Värnamo och föreläste om digitalt entreprenörskap.

Hur går det till när man driver ett företag på nätet och hur är det att jobba som professionell bloggare? Hur kan man skapa förutsättningar för ett företag på nätet? Var några av frågorna som besvarades på den intressanta föreläsningen.

Fina Therese (vän och fd kollega) arbetar på Värnamo näringsliv vilka var en av arrangörerna bakom denna inspirationsrika afton.

Innan föreläsningen började bjöds det på karamelliserad äppelkaka med vaniljsås...

och vi fikade... mums så gott det var! Här sitter Annette, en kär vän och Hanna, en ny härlig bekantskap och myser.
Lite boksignering hanns också med.

Bland annat innehöll föreläsningen hur sociala medier kan användas för att bygga starka varumärken och vårda det, etablera kundrelationer och marknadsföra sig med sin egen tid som insats oavsett vart man än bor i vårt avlånga land. Helt enkelt vad krävs det för att lyckas?

Även ett och annat citat nämndes. Vad sägs om dessa:

- Lyckliga människor bloggar aldrig. Det gör mest de som vill få ut sin ångest och ilska. (Insändaren, Stockholm)

- Bloggar tycker jag är jättekonstigt. Skärp er, vad sysslar ni med? Medan ni bloggar så passar jag på att göra andra saker. (Eva Rööse)

- Den svenska bloggarenan består av en liten grupp tjejer som skriver om mode och annat, som är ointressant för den absoluta majoriteten av svenska folket. (Alex Schulman)

En av de citat jag verkligen kan ställa mig bakom var detta angående konkurrens inom bloggvärlden:

- Det har slagit mig, många som jag har haft kontakt med har jag inte känt någon konkurrens med. Vi har kunnat bolla idéer och hjälpas åt. Trots att vi är i samma bransch. (Jessica 36)

Just detta kännetecknas mat- och bakbloggar av tycker jag helt klart. Jag har då aldrig känt konkurrens eller avundsjuka på eller från någon bloggare... snarare förundran och wow, så många som är så duktiga! Visst är vi ett härligt gäng? :)


"Sedan 2007 har Annakarin följt ett stort antal kvinnor som slår sig in på de traditionellt mansdominerade områdena teknik och företagande. I sin bok granskar hon åtta av dessa och visar hur de har använt sig av sociala medier för att skapa förutsättningar för företagande.
– Till en början kunde de inte särskilt mycket om teknik och bar inte heller på några drömmar om att bli företagare. Idag driver de företag grundade i sociala medier. Det finns mycket viktig inspiration och lärdom att hämta från de här kreativa och nytänkande kvinnorna – både för män och kvinnor!"

Föreläsningen var mycket mycket intressant, dock var det synd att jag inte kunde vara med på hela eftersom barnen hade föräldramöte på förskola/dagis och jag var tvungen att avvika tidigare...

Jodå, vi hann med en pratstund också och jag måste bara säga att Clara var en härlig och jättemysig tjej. Vad vi pratade om? Bloggandet och bloggvärlden naturligtvis! Ni som känner mig vet att jag kunde ha stått och pratat timvis... så lång tid hade vi dock inte denna kväll! =)

19 comments:

 1. Ha, ha - tur för Clara att du var tvungen att avvika lite tidigare :-) Skämt åsido, verkligen kul grej - och vem skulle inte vilja prata med dig och smittas av din energi!

  Mycket lustiga uttalanden där om bloggare. Innan jag började själv hade jag ingen åsikt alls egentligen, låt folk göra vad de vill med sin egen tid. Nu när jag har varit i gång ett tag och lärt känna, både virtuellt och IRL genom bloggandet så är det en kär och rolig syssla. En hobby som jag älskar att hålla på med. Och tänka sig, jag är lycklig fast jag bloggar! Det är nog snarare så att det gör mig lite lyckligare. Så det så!

  Kram till dig!

  ReplyDelete
 2. Låter verkligen som en härlig kväll ihop med likasinnade. Så roligt att diskutera och få råd och tips av varandra! Ha en bra helg! Kram!

  ReplyDelete
 3. Vad roligt! Jag hade mer än gärna gått på den föreläsningen. Hade varit bra för både bloggen och butiken. Men jag har varit på en höjdarföreläsning jag också. Paul Svensson, kocken, föreläste om Matglädje i vardagen. Sååå bra, intressant och inspirerande.


  Kram

  ReplyDelete
 4. Vad kul att få lyssna och bli inspirerad :)

  ReplyDelete
 5. Blogghatare är bittra och avundsjuka människor. Eva Rööse och Alex Schulman tillhör inte precis intelligensreserven i Sverige. Låt oss bloggare hålla ihop mot surkarten och ignorera deras påhopp. De vet inte vad de missar! Stor kram till dig! Så underbart vacker och färgstark du är på bilden!

  ReplyDelete
 6. Låter som en föreläsning helt i min smak. Såg på Claras blogg att hon var på väg ner till Värnamo men visste inte att detta var orsaken. Entreprenörskap, bloggande, sociala medier - allt detta skulle även jag kunna prata om i timmar. Så intressant!
  Hoppas någon liknande träff dyker upp här i Jönköping framöver.

  ReplyDelete
 7. Vilken trevlig kväll du hade och finbesök från min gamla hemstad dessutom! :)
  Jag håller med dig om att det inte finns någon uttalad konkurrens mellan oss bloggare, i alla fall inte som jag känner av. Det är så härligt att få inspirera och bli inspirerad och få kika in i en annan människas kök. Jag känner mig privilegierad att få vara med i denna bloggvärld!

  ReplyDelete
 8. Åh, vilken inspirerande kväll det låter som. Gud så roligt att gå på!
  Vilka citat sen... Jisses.

  ReplyDelete
 9. Jätte intressant föreläsning, hade gärna varit där! Ja, och citaten, hihi! Du är så vacker vännen, kram!

  ReplyDelete
 10. Kul! Trevlig helg på dig!

  ReplyDelete
 11. det är ju lite lustigt att alex schulman som själv gjort sig känd mycket genom sitt bloggande klankar ner på att andra bloggar... människor är bra konstiga alltså!

  tänk om de visste hur mycket roliga saker och hur många härliga människor man får träffa genom sitt bloggande, då skulle de allt hoppa ner från sina höga hästar de som säger såna där saker!

  ReplyDelete
 12. Hahaha, citat från "icke-bloggare", det måste det ju vara. Tycker bloggen har tillfört mycket i våra liv, så många härliga möten med trevliga människor som vi aldrig hade fått uppleva annars!

  Så kul det hade varit att få gå på en sån inspirerade kväll och föreläsning, man kan ju hålla tummarna...

  Ha en riktigt skön helg,
  kramar

  ReplyDelete
 13. Vilket inspirerande och roligt föredrg du ha varit på!. Trevlig Helg!

  ReplyDelete
 14. Gud vad kul att lyssna på inspirerande människor som driver sina bloggar som ett företag. Bara där kan vi slå ihjäl alla dumma citat! Och vi matbloggare är nog mer ödmjuka;)

  Ha en fin helg!
  Kram

  ReplyDelete
 15. Underbara Amy du är så fin : ) Härligt möte verkar det ha varit! kramar i massor Sofia

  ReplyDelete
 16. Haha....kan tänka mig att ni hade mycket att prata om. Alltid kul med lite inspiration!

  ReplyDelete
 17. vad kul. jag håller helt med i att det inte finns någon konkurrens på det viset du skriver.
  Håller däremot inte med i det som en person sa att " - Bloggar tycker jag är jättekonstigt. Skärp er, vad sysslar ni med? Medan ni bloggar så passar jag på att göra andra saker."
  För mig är det en perfekt kombination av något vi måste göra varje dag; laga mat till familjen.
  Tiden jag sen tar att blogga om det är den perfekta hobbyn för mig som inte alltid har så lätt att ta mig ut ur huset liksom på kvällen när barnen sover.
  En stor vinst för oss har också varit att vi faktiskt äter bättre mat och billigare när jag sen ska skriva om det. För vem vill blogga om färdiga fiskpinnar ;)

  Trevlig helg!
  Lena Från make Ahead food

  ReplyDelete
 18. Vilken fin bild på dig Amy!:)
  Kram från en "ilsken och ångestfylld" bloggare:))

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...