Helgfriden har åter nått vårt hem och visst är det så att morgonstund har guld i mun! Åtminstone under helgen. Idag styr vi kosan mot nordligare breddgrader för lite firande. Mer om det kommer i ett blogginlägg framöver... Jag kan inte sluta att tänka på temat chili riktigt än. Senast bakade jag en chokladkaka med chili i och nu är det dags för den lilla heta rackaren att göra intåg i mitt kök igen... denna gången i bröd eller rättare sagt i scones. Jajamänsan, det blir supergott så våga testa denna "heta" och c-vitaminfyllda frukost! (Nej, det blir inte så hett om ni kärnar ur och tar bort väggarna i chilin.) |
Chiliscones med västerbottensost (ca 8 st) 5 dl vetemjöl 3/4 tsk salt 2 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl mjölk 1,5 dl riven västerbottensost 3 tsk finhackad chili, urkärnad 3 tsk chilipulver (Jag skippade detta helt denna gången eftersom barnen skulle smaka på sconesen.) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och häll i mjölk, ost, chili och chilipulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma runda bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Servera chilisconesen med paprikakräm. |
Paprikakräm 100 g färskost ex Philadelphia 2 röda paprikor, urkärnade och delade Lägg paprikadelarna på med skalet uppåt i en ugnsfast form och rosta i ca 20 min tills skalet är svart och bubbligt. Låt svalna och ta bort skalet. Lägg paprikan i en bunke och mixa till en slät massa med ex en mixerstav. Blanda med färskosten och servera till chilisconesen. En finfin start på dagen minsann! |
Saturday, October 20, 2012
Morgonstund har guld i mun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vad roligt att du hade chili i scones, det ändrar smaken på dem en hel del! Säkert gott! Ha en fin dag vännen! Kram
ReplyDeleteKul med chili i sconesen. Het start på dagen!
ReplyDeleteTrevlig helg!
Gott och roligt med lite nytt i bröden! Du har så fina foton. Vad har du för kamera?
ReplyDeleteHa en underbar helg! Kram!
Vilken härlig frukost och så fint foto:) kram Sara
ReplyDeleteVilken härlig start på dagen med chilii scones.
ReplyDeleteKan tänka mig att det blir extra gott med västerbotten osten.
Hoppas ni får en skön helg!
Låter väldigt gott! Ha en trevlig helg!
ReplyDeleteMysigt och gott!
ReplyDeleteSpännande kombo här! Får vänta nån vecka tills jag kan satsa på en äkta mysfrukost igen...
ReplyDeleteTrevlig helg på dig!
Vilken toppenstart på dagen med doft och smak av heta chiliscones! Det låter även gott med paprika krämen till.
ReplyDeleteHoppas ni haft en trevlig dag på er tripp norr ut! Kram
Spännande med chiliscones! Mysiga helgfrukostar slår det mesta. :-) Kram Carro
ReplyDeleteåh va spännande de låter,skulle nog bli supergott och göra i matmuffins oxå,yummi nu blev ja sugen
ReplyDeleteSpännande recept, hot and spicy, men ändå inte. Ha en bra söndag söta du!
ReplyDeleteKram
Västerbottenost och chili låter jättegott i scones! Tack för uppslaget, ibland glömmer man av att man kan "hotta" upp vissa klassiker.
ReplyDeleteSå lyxigt!
ReplyDeleteHoppas ni får det bra på resan, fira ordentligt:)
Det där lät ju jättegott! Kanske inte skulle göra dem till frukost men till en smaskig soppa eller varför inte i väntan på maten, mums det ska jag testa.
ReplyDelete