Nöden är verkligen uppfinningarnas moder. Häromdagen kändes det som om vårt kylskåp ekade helt tomt. Jodå, ibland kan matbloggare också ha det sådär jobbigt. Även om det inte händer så ofta (som tur är). Vid sådana tillfällen är det skönt att kunna trolla fram en rätt från det "tomma" kylskåpet som dessutom uppskattas av familjemedlemmarna. Varsågoda, idag bjuder mitt kök på en smakrik vegetarisk skördegratäng... vad passar bättre nu när skördetider råder. Nästa gång ska jag lägga i risoni i gratängen istället för att servera den som tillbehör, vad tror ni om det? |
|
Skördegratäng på mitt vis (ca 4 portioner) 1 squash, riven 4 potatisar, skalade och rivna 1 gul lök, riven 2 stora tomater, skurna i skivor 3-4 champinjoner, skivade 2 dl matlagningsgrädde 1 dl riven parmesanost 1 dl riven västerbottenost salt, svartpeppar och ev grillkrydda samt cayennepeppar Sätt ugnen på 220 grader. Varva squash, potatis, lök, kryddor, champinjoner, tomater, matlagningsgrädde och ost. Avsluta med skivade tomater, grädde och ost på toppen. Skjuts in i ugnen (nedersta falsen) i ca 40-50 min. Servera med buljongkokt risoni och en god sallad till. |
Thursday, October 4, 2012
Skördegratäng
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ja, även om kylen är tom brukar man kunna trolla ganska fint!
ReplyDeleteDu är ju grymt duktig på det vännen!
DeleteDu gör så mycket gott! :)
ReplyDeleteTack Kate, det gör du också!
DeleteVift, vift med trollspöet, Amy fixar med sin magi:)
ReplyDeleteParmesan och västerbotten, mer behöver vi inte läsa på ingredienslistan för att veta att det är något i vår smak!
Kramar
Ni är för härliga :) Kram på er!
DeletePluspoäng för titeln på receptet! :)
ReplyDeleteJa, risoni blir gott i gratäng, det brukar jag göra! Din gratäng låter mycket god och smakrik! Kram
ReplyDeleteVilken god gratäng!!! Risoni kan jag tänka mig blir gott i grätäng!!
ReplyDeleteLåter jättegott! Risoni är en stor favvo här hemma, funkar till allt tycker jag. Kram!
ReplyDeleteGott gott! Inte behövs det något kött här inte. Tycker att det låter som en bra idé att lägga med risoni i själva gratängen.
ReplyDeleteHa en trevlig helg!
Kram Lotta
Smarrigt trolleri. Låter riktigt gott. Jag äter gärna vegetariskt... Ikväll blir det dock inget matlagande för mig...har köpt färdig smörgåstårta ( barnen är "fredagsmysindoktrinerade" och vill bara ha tacos på fredagar... brukar variera med sushi och pizza, men idag blev det enklare än så. Fixade middagen på lunchrasten :)) Däremot ska det bli lite glasskok inför morgondagen. Trevlig helg!
ReplyDeleteDet ser väldigt gott ut! Det är så perfekt att kunna "trolla" fram något ur kylskåpet och dessutom bli av med lite gamla saker :)
ReplyDeleteDet är tecken på att du är en bra matbloggare som alltid lyckas få fram god mat även om kylskåpet är tomt. Hur många hade inte valt en pizza eller annan köpemat. Du är toppen:)
ReplyDeleteHa en fin helg! Kram