Thursday, January 10, 2013

Nyttiga cashewbollar med kokos

Ni minns väl powerbollarna jag gjorde för ett tag sedan? Här kommer ännu ett recept med nyttiga raw food bollar som är barnsligt goda. Ja, inte bara barnen utan även vi vuxna njöt av dom till fullo, det kan jag lova er. Istället för dadlar, som användes i powerbollarna, har russin använts men gillar man inte russin är det bara att byta ut det mot exempelvis dadlar eller varför inte fikon?  Med lite kakao i blir de ännu smarrigare! Kanske ett lördagsgodistips till barnen (eller hela familjen) i helgen som kommer?

Raw food bollar/Nyttiga cashewbollar med kokos (7-9 st)
2 dl cashewnötter (Variera med andra nötter som mandel, valnötter etc.)
1 dl russin (Variera med dadlar, fikon etc.)
en liten nypa salt
1-2 msk vatten
1/4 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kakao
Kokosflingor att rulla i

Mixa sönder cashewnötterna. Tillsätt russin och resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Forma till bollar och rulla i kokos. Förvara bollarna i kylskåp.

I originalreceptet har Cecilia använt både lime och citronsaft. Jag använde mig av Toves recept (vaniljpulver och vatten) men tillsatte en aning kakao, vilket var en succé. :)

Njuuut!

14 comments:

  1. Åh, vilket bra recept, jag som älskar cashewnötter. Mmmm!!

    ReplyDelete
  2. Såååå gott! Jag ska göra LCHF-chokladbollar till helgen. :) Ha en skön helg! Kram!

    ReplyDelete
  3. MMMM! Vilka goda små bollar! Jag har fuskat och köpt färdigt helggodis - lakritspipor. En hel liten låda (får se om jag bjuder eller smygäter alla åtta själv, hihi!) Kram!

    ReplyDelete
  4. Ja tack. Jag tar ett par! Skit samma om det är raw eller inte ;)

    ReplyDelete
  5. Jag älskar verkligen sådana här nöt- och fruktbollar! Perfekt till fika eller mellanmål :)

    ReplyDelete
  6. Gahhh Amy jag älskar sånt här. Ska testa det här receptet gahhhh. Skåne var toppen kram din bloggvän i Hjo Sofia

    ReplyDelete
  7. Ska verkligen provas! Borde vara perfekt för mig när blodsockret rasar på eftermiddagen. Så att man får lite mer ork och energi utan att passera godisdisken på jobbet :-) Tack för underbart tips!

    En fråga, vaniljpulver. Hittar man det bland övriga baktillbehör? Jag brukar ju inte häcka så mycket i just den sektionen så jag har ingen aning...

    Kram till dig!

    ReplyDelete
  8. Dessa bollar går bra att variera efter smak och jag har gjort lite olika versioner på sista tiden. Kommer på min blogg senare. De är verkligen goda! Kram vännen!

    ReplyDelete
  9. Jag måste verkligen testa att göra några sådana där nyttiga godisbollar!

    ReplyDelete
  10. Oh, vilka smarriga! Jag sparar också receptet! Ska göra de här bollarna som mellanmål till min dotter som tränar mycket! :)
    Ha en underbar fredag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  11. Kan bara hålla med övriga, man blir verkligen sugen på att testa både att göra och att äta dessa godsaker. Attans att helgens godispåse redan är inhandlad! Fast man kan säkert ha nytta av båda:)

    Ha en finfin helg Amy,
    kramar

    ReplyDelete
  12. Nyttiga bollar som dessa är perfekt när man är sötsugen en kväll... Har testat olika recept men ska absolut testa ditt - låter superbra!

    ReplyDelete
  13. Perfekt recept nu när man har slattar av russin, dadlar och nötter kvar efter julhelgerna. Ska genast testa. Mums :)

    ReplyDelete
  14. Roligt med den här varianten! Det blev säkert gott med kakao i. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...