Tuesday, January 8, 2013

Tandoorigryta

Veckan har kickat igång och vi är redan inne på tisdag, en liten blink och vi är mitt i veckan och sedan är det helg igen, himmel! Imorse hade vi en riktigt tät dimma som förde mina tankar till Lützen 1632, dessutom var det mycket halt på vägarna... ja det gäller att köra, cykla och gå försiktigt så inga ovälkomna olyckor händer helt klart.

Igår var en riktigt "Morberg-afton" med både Sveriges mästerkock och serien Inkognito. Det kockades även indiskt i köket... har länge klurat på ett tandoorirecept och här kommer det. Hoppas att det ska smaka och passa både stora som små!

Smakrikt och kryddigt... gillades av alla i familjen och yngste sonen tog om två gånger.

Tandoorigryta med quornfiléer (ca 4 portioner)
1 gul lök, skivas
1 vitlöksklyfta, skivas
1-2 msk olja
1 tsk tandoorikrydda (2 tsk om du vill ha mer hetta)
6 quornfiléer, tinade (går att byta ut mot annan filé, soja, seitan eller tofu också)
1 tsk ingefära, riven
1 burk krossade/passerade tomater
0,5-1 dl vatten
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
salt, smaka av med
ev färsk koriander till garnering

Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och tandoorikrydda i några minuter.
Tillsätt vitlök och stek ytterligare 1-2 minuter. Lägg i filéerna och stek runt om, ca 5-7 min.

Tillsätt ingefära, tomater, vatten. gurkmeja, koriander och spiskummin.
Låt småputtra i 5-8 minuter och smaka av med salt.

Servera tandoorigrytan med basmatiris, chapati eller naan.

Tips! Tillsätt grönsaker du gillar för variation i rätten.

Enjoy lots!

18 comments:

  1. Hej finis vad gott det ser ut : ) Vi har precis kommit hem från simskolan helt slut allihop!!! kramar i massor när och var blir vårens bloggträff ; ) Synd att Hjo är så trist ; ) här finns ingenting nästan!

    ReplyDelete
  2. Jag förstår om familjen gillade denna rätt. Ser hur gott ut som helst! Jag behöver mat som piggar upp mig just nu. Färgglad och god.

    ReplyDelete
  3. Inkognito blev det här också, riktigt bra serie tyckte vi båda. Båda tyckte vi om tandoorigrytan också, kryddburken från dej har använts mer än en gång:)

    Tisdagskramar till dej

    ReplyDelete
  4. Har inte lagat tandori på lääääänge men nu ska jag!
    Tack, låter otroligt gott.
    Lena från make a head food

    ReplyDelete
  5. Ser gott och kryddigt ut :) En perfekt vinterrätt som värmer!

    ReplyDelete
  6. Det ser väldigt gott ut, härlig bild!

    Antar att det går lika bra att göra den med kycklingfilé istf quorn? Om man inte är vegetarian förstås :-)

    Trevlig onsdagskväll - lillördag!

    Kram Lotta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det går bra med kyckling men tänk på att steka väl så den är genomstekt, kram!

      Delete
  7. Tack snälla för ett fantastiskt bra tandoori-recept! Sparar och gör med kyckling till nästa veckas mat! Mums!
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  8. förstår att yngste sonen tog om flera gånger, tandoori är ju jättegott och det ser så härligt och färgglatt ut :) borde väl kunna skrämma bort vilken dimma som helst?!

    ReplyDelete
  9. Så gott det ser ut! Just nu är jag sugen på kryddig mat, hoppas att jag kan klämma in något liknande på nästa veckas matsedel :)

    ReplyDelete
  10. Men visst är indisk mat svårslagen! Den bästa tandoori jag har ätit åt jag i Umeå, tro det eller ej. Men så har jag ju inte varit i Indien eller Värnamo... Kram!

    ReplyDelete
  11. Mums! Indiskt är en av de första sakerna jag ska laga i mitt nya kök! Som jag längtar till hemlagad god mat nu :D Men det blev en indisk middag från ett takeaway-ställe i söndags iaf hihi.
    Visst känns temat väldigt lägligt nu efter onyttiga december, häslosammat är ju oftast det godaste :D

    ReplyDelete
  12. Oooo... jag har inte ätit tandoori sen jag slutade äta kyckling för 13 år sen. Time flies & nu är det dax!

    ReplyDelete
  13. Har använt din tandorikrydda till att krydda kycklingfileer, så gott! Hade den även i en kall sås som tillbehör.

    Din gryta ser riktigt god ut och så fin i färgen.

    Kram kram

    ReplyDelete
  14. Idag är det fredag. Och jag är mör i kroppen efter ännu ett tufft träningsass.Jag är också väldigt hungrig och din tandoorigryta ser fantstiskt god ut. Men jag saknar ditt cannelloni-inägg. Ser fram emot att se vad du har hittat på. Trevlig helg! Kram

    ReplyDelete
  15. Din tandoorigryta ser gudagod ut! Hoppas allt är bra med dig och att det nya året varit snäll mot dig so far!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...