Vilken ljuvlig lördag vi har med solsken, fågelkvitter och vår i luften... så himla härligt! Vi har njutit så mycket vi bara kan. Ikväll blir det självklart finalen i mello, ska bli spännande att se vem som vinner. Har ni några favoriter? Hos oss gillas det några stycken men ingen som sticker ut som en självklar favorit. Förra lördagen till melodifestivalen hade jag gjort dessa goda vitlöksdoftande potatisbakelser. Annorlunda, gott och smakrikt som passar till det mesta. Vi åt det med stekta och välkryddade quornfiléer (i originalreceptet har man serverat dessa till fläskfilé/nötytterfilé). |
|
|
Smördegsinbakade potatisar 1 paket färdigkavlad smördeg 10 medelstora potatisar 1 vitlöksklyfta 10 cm av en purjolök salt och peppar 1-2 dl riven ost, gärna stark lagrad ex västerbotten Gör så här Koka potatisen i saltat vatten. Den ska vara genomkokt. Stek upp vitlök med purjolök på låg värme i en stekpanna så löken blir mjuk och får lite färg. Pressa sedan potatisen med en potatispress och blanda den pressade potatisen med purjolöken och vitlöken. Tag fram smördegen och rulla ut den på ett skärbräda. Lägg sedan potatisblandningen på smördegen och strö osten över. Rulla ihop smördegen och dela sedan smördegen i 10 bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite extra ost om du vill. Gratinera sedan i 200 grader i ca 15 -20 minuter eller tills bakelserna fått färg. Enjoy! |
Saturday, March 10, 2012
Smördegsinbakad potatis med quornfilé
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Visst är det härligt våren är verkligen här iallafall där jag just nu befinner mig i Helsingborg : ) Ser mycket gott ut din mat som alltid : ) kram Sofia
ReplyDeleteUnderbart med våren, hoppas den stannar... tvära kast då det snöade för några dagar sedan. Tack fina du, njut av Hbg kram!
DeleteSmördegsinbakad potatis låter väldigt gott. Vi har faktiskt inte tittat alls på melodifestivalen men i kväll ville grabben titta..
ReplyDeleteVi har följt mello varje lördag och äntligen är det final :)
DeleteHärligt med smördeginbakade potatis, det gjorde jag för lite sen med västerbottenost. Ikväll blir det potatisgratäng:) Ha en skön lördag!
ReplyDeleteJag använde Västerbottenost, riktigt smakrikt! Önskar dig en fortsatt fin lördagskväll!
DeleteVilken spännande idé, det har jag aldrig testat. Hoppas att ni fick en trevlig lördagskväll!
ReplyDeleteDet fick vi tack!
DeleteSå läcker med inbakad potatis. Det har jag aldrig hört talas om innan. Det ser riktigt gott ut!
ReplyDeleteTack Helena, det var smarrigt!
DeleteÅh, vad annorlunda och gott det verkar! Önskar dig en underbar söndag!
ReplyDeleteÖnskar dig detsamma!
DeleteDet där receptet har cirkulerat lite varstans och jag har varit supersugen på att testa. Du har ju bra smak, så de borde falla mig på läppen också :)
ReplyDeleteÅh tack, vi har nog lika bra smak båda! ;)
Delete