Visst låter chai cupcakes annorlunda och exotiskt? De här originella cupcakesen smakar fantastiskt. Vill du inte göra med chokladbotten kan de varieras med vaniljbotten istället. (Chokladbotten smakar dock bäst!) Chai är ett te som görs på teblad och olika kryddor (kanel, kryddnejlika etc.) med ursprung från Indien. Chai säljs i alla tebutiker och i vissa större livsmedelsbutiker. Jag har ju tidigare nämnt att jag inte är så bra på det här med spritsning. Gissa vad jag fick hem i brevlådan för en tid sedan från Style & Fun Stuff? Jo, en dekorationsspruta med 8 tyllar! Lite längre ner ser du en bild på den och du kan även vinna din egen dekorationsspruta här på bloggen inom kort! |
||
Chai cupcakes (12 cupcakes) 125 gvetemjöl 25 g kakao, plus extra till garnering 25 g chai 1 tsk bakpulver ¼ tsk salt 100 g osaltat smör, rumstempererat 150 g strösocker 2 stora ägg ½ tsk vaniljsocker ¾ dl mjölk Chai frosting 200 g osaltatsmör, rumstempererat 50 g chai 60 g florsocker, plus extra till garnering Finrivet skal från 1 apelsin Gör så här Värm ugnen till 175 grader. Ställ stora pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar. Blanda samman mjölet, kakaon, chaiblandningen, bakpulvret och saltet i en skål. Vispa samman smöret och sockret i en stor skål med en elvisp på medelhög hastighet. Det tar cirka 3 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ner ordentligt i smeten. Rör sedan ner vaniljsockret. Tillsätt växelvis mjölblandningen och mjölken till äggsmeten medan du vispar på låg hastighet, tills smeten är väl blandad och slät. Fyll formarna till ¾ med smet. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 15 minuter eller tills dem rest sig och en provsticka som sticks in i mitten är ren när den dras ut. Låt cupcakesen svalna helt på galler innan dom glaseras. Gör frostingen genom att blanda alla ingredienserna i en skål med en träsked tills frostingen är slät. Förvara i kylskåpet tills cupcakesen har svalnat. Bred eller spritsa ut frostingen på varje cupcake och sikta eventuellt extra kakao och florsocker över som garnering. Jag garnerade med ätbara pärlor, strössel och florsocker. |
||
|
||
Det var riktigt roligt att testa att spritsa med dekorationssprutan. Vad säger ni, har mitt resultat blivit bättre av dekorationssprutan? | ||
|
||
Receptet kommer från boken Hembakat - Kakor, muffins, cheesecakes, brownies och desserter av Eric Lanlard. |
Tuesday, March 27, 2012
Chai cupcakes
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Åh, jag som älskar chailatte borde ju älska dessa! Spritsningen är jättefin :) Kram
ReplyDeleteTack, äntligen fick jag till det med spritsningen!
DeleteJag tycker de ser fantastiska ut!
ReplyDeleteTack, fina Remsan!
DeleteÅh, jag älskar när det kommer bakgrejer i paket! Även när jag beställt dem själv, haha! Fina cup cakes har du gjort och de ser så goda ut. Måste provas endera dagen.
ReplyDeleteVisst är det trevligt med paket i brevlådan. Tycker absolut du ska baka dessa!
DeleteDe blev jättefina! Vill gärna testa att baka med Chaite, men du en korkad fråga. Ska man verkligen ha i vanligt tea? Det är inget speciellt pulver eller så? Eller är det så att chaite är pulver om man inte som jag använder sig av påstea.. (ja, jag skäms lite ;))
ReplyDeleteInte vanligt te utan Chai (ett indiskt te). Det är inget pulver men om du hellre vill så kan du ha i kryddblandning som man använder till att göra masala chai, se här:
Deletehttp://amyspieceofcake.blogspot.com/2011/08/masala-chai-indiskt-te.html
Finns inga dumma frågor... jag som inte förklarar ordentligt. Förstår du hur jag menar?
a verkligen jättefina,a man blir ju bättre med övning och du har lyckats få till dem,chai te har ja hört mycket om,i bakverk,glass,cupcakes men ja har inte ens druckit de teet.
ReplyDeletegott ser det ut och va oxå
Smulan, då får du testa att dricka teet :) Jag har som sagt ett bra recept på bloggen: http://amyspieceofcake.blogspot.com/2011/08/masala-chai-indiskt-te.html
DeleteKANON fina och dem ser sååå smarriga ut =)
ReplyDeleteKRAM i stora lass
Åh, tack säger självaste cupcakesdrottningen!
DeleteAlltså jag menar att du är en sådan superduktig cupcakesmakerska och drottning på det! (Så det inte misstolkas!)
DeleteSå fina : )) ser ursmaskiga ut : ) kramar Sofia
ReplyDeleteTack :) kram!
DeleteJag tycker det är gott att använda te i bakverk och dina ser så vackra ut, fin spritsning! Kram
ReplyDeleteTack fina Hovkonditorn :)
DeleteKul med chai i kakor, frostingen låter ljuvlig!
ReplyDeleteJa, det blev en jättegod frosting.
DeleteVilka söta små pluttisar :) God ser de ut att vara.
ReplyDeleteMen vad spännande det här låter. Och så gott det ser ut. Kanske kan jag lyxa till med såna under påskhelgen. Hoppas du har en bra vecka.
ReplyDeleteDet tycker jag du ska göra Tant Gul, önskar dig också en fin påskvecka1
DeleteSå fina dom blev, tycker du har lyckats riktigt bra!
ReplyDeleteÅh, tack fina ni!
DeleteSå fina cupcakes, kul med chaismak :D
ReplyDeletesv: Jag kommer inte ha tillgång till dator efter 12 idag men jag ska försöka låna mammas så jag kan lägga upp ditt recept i utmaningen så skicka ikväll när du kan! :)
Massa kramar
Njut nu med mamma din, kram!
Delete