Nu när jag har kokat några burkar med dulce de leche så måste jag berätta vad jag gjort med dom. I lördags kväll till melodifestivalen gjorde jag en öppen banoffee pie som efterrätt. Jämfört med klassisk banoffee pie är det här en latmansversion
där allt läggs upp på en tallrik (och att även vaniljglass
har lagts till). Himmel säger jag bara så gott det blev! Har ni inte testat att göra dessert med dulce de leche så rekommenderas det starkt... maken och vännerna nästan dånade, så gott blev det! ;) |
|
Öppen banoffee pie (4 port) 1/2 burk Dulce de leche, beskrivning på hur du gör Dulce de leche hittar du här ca 0,5 liter vaniljglass 2-3 dl vispad grädde 2-3 bananer, skivade 4 Digestivekex, smulade Maränger och marshmallows är också gott i. Vi kom på det efter fotograferingen och la dit några minimaränger, blev riktigt gott! Garnering mörk choklad 70 %, riven |
Receptet kommer från den fina bloggen Bara en kaka till. |
Monday, March 5, 2012
Banoffee pie, en öppen sådan!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Bästa bästa, åh så gott!
ReplyDeleteKram Malin
Mums mums, Malin :) Kram!
DeleteOh, det här ser för gott ut! Kram
ReplyDeleteSupergott, kram!
DeleteWell hello dessert, where have you been all my life?!
ReplyDeleteSitter här på hotellrum i Vietnam och suktar efter något sött, och stöter på det här. Nu är det kört, får gå ner till hotellbaren och köpa något...
Så trevligt att höra från dig Kim ända från Asien, det var inte illa! :) Hoppas du har det bra där trots allt arbete!
DeleteMums vattnas i munnen : ) kram Sofia
ReplyDeleteKramkram! :)
Deletea det ser ju riktigt smarrigt ut de där,men för mig så går allid dulce de leche hem i allt
ReplyDeleteVisst är det så, Dulce de leche är alla tiders!
Deleteser otroligt smaskigt ut:) kram Sara
ReplyDeleteKram och tack fina vännen!
DeleteVad smarrigt! Varför sitter jag o läser detta när jag är hungrig och ska gå o lägga mej...
ReplyDeleteGå och lägg dig nu ;)
DeleteÅåååh, så fiffigt, dessutom blir det ju så gott som nyttigt, eftersom man inte använder smör till botten, eller hur : )?
ReplyDeleteHaha, precis jättenyttig... NOT! ;)
DeleteYammiiee! Varför krångla till det när enkelt kan vara så himla gott! :)
ReplyDeleteGott med glass i, ska helt klart testa detta också även om jag inte är superförtjust i banan, men det ska gå!
ReplyDeleteTesta med någon annan frukt ex persika?
DeleteInte någon som jag pratat med känner till Dulce de leche men i matbloggsvärlden är det en jättetrend...jag ska, jag ska prova det.Känner mig itne dugg stressad :-) Ditt förslag ser ju jättegott och är det dessutom enkelt, ja då hänger jag mer än gärna på...ut
ReplyDeleteKänn dig absolut inte stressad! ;)
DeleteJättebra idé med en förenklad version. Är så himla sugen igen men det är ju det där med att koka burken i två-tre timmar... det skulle bli en väldigt sen dessert ;) Vet du hur länge man kan ha en färdig kokt burk innan man använder den?
ReplyDeleteFärdig kokt burk kan du ha i några månader i kylskåpet, inga problem!
DeleteÅh så gott, ser ju ännu godare ut så här än den "riktiga" versionen!
ReplyDelete