Monday, March 5, 2012

Banoffee pie, en öppen sådan!

Nu när jag har kokat några burkar med dulce de leche så måste jag berätta vad jag gjort med dom. I lördags kväll till melodifestivalen gjorde jag en öppen banoffee pie som efterrätt. Jämfört med klassisk banoffee pie är det här en latmansversion där allt läggs upp på en tallrik (och att även vaniljglass har lagts till).

Himmel säger jag bara så gott det blev! Har ni inte testat att göra dessert med dulce de leche så rekommenderas det starkt... maken och vännerna nästan dånade, så gott blev det! ;)


Öppen banoffee pie (4 port)
1/2 burk Dulce de leche, beskrivning på hur du gör Dulce de leche hittar du här
ca 0,5 liter vaniljglass
2-3 dl vispad grädde
2-3 bananer, skivade
4 Digestivekex, smulade

Maränger och marshmallows är också gott i. Vi kom på det efter fotograferingen och la dit några minimaränger, blev riktigt gott!

Garnering
mörk choklad 70 %, riven

Receptet kommer från den fina bloggen Bara en kaka till.

25 comments:

  1. Bästa bästa, åh så gott!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. Oh, det här ser för gott ut! Kram

    ReplyDelete
  3. Well hello dessert, where have you been all my life?!
    Sitter här på hotellrum i Vietnam och suktar efter något sött, och stöter på det här. Nu är det kört, får gå ner till hotellbaren och köpa något...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så trevligt att höra från dig Kim ända från Asien, det var inte illa! :) Hoppas du har det bra där trots allt arbete!

      Delete
  4. Mums vattnas i munnen : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  5. a det ser ju riktigt smarrigt ut de där,men för mig så går allid dulce de leche hem i allt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visst är det så, Dulce de leche är alla tiders!

      Delete
  6. ser otroligt smaskigt ut:) kram Sara

    ReplyDelete
  7. Vad smarrigt! Varför sitter jag o läser detta när jag är hungrig och ska gå o lägga mej...

    ReplyDelete
  8. Ååååh, så fiffigt, dessutom blir det ju så gott som nyttigt, eftersom man inte använder smör till botten, eller hur : )?

    ReplyDelete
  9. Yammiiee! Varför krångla till det när enkelt kan vara så himla gott! :)

    ReplyDelete
  10. Gott med glass i, ska helt klart testa detta också även om jag inte är superförtjust i banan, men det ska gå!

    ReplyDelete
  11. Inte någon som jag pratat med känner till Dulce de leche men i matbloggsvärlden är det en jättetrend...jag ska, jag ska prova det.Känner mig itne dugg stressad :-) Ditt förslag ser ju jättegott och är det dessutom enkelt, ja då hänger jag mer än gärna på...ut

    ReplyDelete
  12. Jättebra idé med en förenklad version. Är så himla sugen igen men det är ju det där med att koka burken i två-tre timmar... det skulle bli en väldigt sen dessert ;) Vet du hur länge man kan ha en färdig kokt burk innan man använder den?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Färdig kokt burk kan du ha i några månader i kylskåpet, inga problem!

      Delete
  13. Åh så gott, ser ju ännu godare ut så här än den "riktiga" versionen!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...