I helgen när jag och yngste sonen var och handlade så såg jag en nyhet i kyldisken. Färsk surdeg, både vete- och rågvariant! Har ni sett det? Nu kan ni testa att baka surdegsbröd på några få timmar utan att behöva mata och hålla på i flera dagar/veckor. ;) Själv ska jag testa och baka med nedan vete surdeg som inhandlades. Återkommer självklart med ett inlägg om hur resultatet blev i helgen. Annars flyter dagarna på här, veckorna går enormt fort då jag är iväg mest hela tiden via arbetet på möten, kurser och dyl. Helgen rasslar till och går ännu fortare, vart tar tiden egentligen vägen? Den som finner svaret vill jag gärna träffa! :) |
||
|
||
|
||
Mer inspiration och recept finns här. |
Wednesday, March 7, 2012
Nyheter så här mitt i veckan!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ja jag har också sett dom där i butiken. Jag fick en liten chock. Ett par gånger har jag satt surdeg och matat degen i veckor för att hålla den vid liv. Nu kan man göra surdegsbröd på bara 4 timmar! Det är ju underbart!
ReplyDeleteJag är ledsen, men jag är lite skeptisk. En surdegsgrund ska innehålla mjöl och vatten inte stabiliseringsmedel. Och jag tycker att det blir fusk surdegsbröd om man ändå måste tillsätta jäst. Är jag petig?
ReplyDeleteMan får vara petig och skeptisk! Jag är nog också lite skeptisk.... får se hur slutresultatet blir!
DeleteVi har också läst om detta innan och blivit sugna på att prova. Det får dock vänta tills det finns lite mer tid till brödbakning...¨
ReplyDeleteVisst rinner tiden iväg, det bara jagar på just nu känns det som. Så mycket man vill hinna med:)
Gå in i badrummet, ställ dig vid spegeln, väl där finner du en skön liten böna och vad jag har hört så har hon har svaret på vart all tid tar vägen!
ReplyDelete@Emmy: Fast många bagare har också jäst i sin surdeg för att få lite extra skjuts på den, jag tycker det är heeelt okej. Från en som lyckats döda alla surdegar som kommit innanför sina väggar :-)!
Smidigt : ) det där måste jag testa tack för tipset : ) kram Sofia
ReplyDelete@Moma: Jag vet, men vitsen med surdeg kan jag tycka är att man inte ska behöva jäst. Om man får fart på surdegen vill säga.
ReplyDeleteJa, tiden går så fort! Jag har en surdeg som jag matar och bröden blir väldigt goda. Måste lägga upp recept på bloggen :) Kram
ReplyDeleteJag har oxå sett dem i butiken. Smidigt och tänkte oxå prova. Jag har försökt hålla liv i egna surdegar men glömmer bort dom.
ReplyDeleteDet där är verkligen en grym nyhet! Nu kanske t o m jag kan tänka mig att baka surdegsbröd haha. Är ju för otålig annars för att börja mata och odla en surdeg flera dagar innan man börjar baka!
ReplyDeleteJo vi fick bra bilder från rul, man ser väldigt tydligt näsan, ögon, de små fötterna och hjärtat. Var så kul, men är fortfarande lite ledsen för att det inte gick att se kön och att vi inte får någon till chans att få se. Var ju inte så vi ville ha det :)
Kram
NU väntar jag på resultatet! Ojoj om det funkar med den då slipper man allt meck med en vanlig surdeg som i mitt fall inte blir sur =)
ReplyDeleteKRAM
Har sett reklam om den och även stått och hållit i burken i affären men längre än så kom den inte ... än. Är lite nyfiken att testa men känner att jag vill hålla med Remsan här...
ReplyDeleteJag har sett reklam om den men inte "live" i butiken. Spännande att se om de funkar bra med!
ReplyDeletea ja har faktiskt sett den i butik,tyckte de var ändå saftig pris för en sån liten burk,så ja gör nog min egna men de är ju bra att de finns alternativ.ska bli spännande och se vad du hittar på
ReplyDeleteVad spännande och höra hur det funkade med surdegen.
ReplyDeleteJa jag har sett det. Och jag har sett i flera matbloggar att man har provat det och där är man nöjd med resultatet. Jag är tycker det känns lite konstigt att köpa sånt. Man har inte samma koll på vad det är för något. Men så är det ju med m¨ånga varor som vi handlar idag. Ska bli kul att höra vad du tycker.
ReplyDeletejag har också sätt det på några bloggar :). Men inte sätt i affären. Får ta och skaffa det och testa att baka med det :)!
ReplyDelete