Wednesday, March 14, 2012

Spenatrisotton som till slut blev en italiensk risotto!

Lagar ni risotto ofta? Jag må säga att jag kan inte minnas när jag senast lagade det (om jag överhuvudtaget har gjort det de senaste åren?) Hmm, ibland är minnet allt bra kort minsann! ;)

Receptet på denna spenatrisotto fick jag för en tid sedan av en vän. Hon sa: testa, både barnen och ni vuxna kommer att älska den! Jag ändrade en aning i receptet och gjorde rätten till en italiensk risotto.

Varsågoda, här kommer en enkel, snabbt tillagad och mycket välsmakande varmrätt som jag bjuder på denna afton!

Spenatrisotto

Spenatrisotto med italiensk touch (ca 4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 dl grönsaksbuljong
2,5-3 dl arborioris
250 g frusen, men tinad bladspenat (jJag tog färsk babyspenat, funkade finfint!)
150 g riven ost (jag tog parmesanost)
30-40 g flytande margarin
salt och peppar
Jag kryddade även med Kökskungens grillkrydda, nej inte vanlig grillkrydda utan en specialare med havssalt, vitlökschips, svartpeppar, chiliflakes, lökflakes, senapsfrön och koriander i! Denna grillkrydda är underbar, rekommenderas starkt!

Garnera gärna med några strimlade soltorkade tomater, det sätter extra piff på rätten!

Gör så här
Finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i en gryta.

Tillsätt arborioriset och rör om. Tillsätt buljongen och rör om. Låt småkoka i drygt 15-25 min. Rör om då och då.

Under tiden grovhackas spenaten och fräses i en stekpanna.

När riset fortfarande är lite vattnigt röres spenaten, osten och flytande margarinet i och omröres väl.

Krydda med peppar, salt och grillkrydda. Kräver en hel del kryddning för att få en vuxnare smak. (Ska barnen också äta serveras dom först och sedan krydda på mera!)

Smaklig måltid!

31 comments:

  1. Ser väldigt gott ut, verkligen!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. åh jäklar vad jag tycker om risotto, men har inte lagat det på jättelänge, blev så sugen när jag såg dina bilder...Tack för grattningen! KOm och hälsa på våran lilla bloggrupp snart! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Att hälsa på er hade jag gärna velat göra!

      Delete
  3. Risotto har vi lite då och då, gärna till fisk. Vår absoluta favorit är efter ett recept av Nigella, en citronrisotto som du bara måste prova om du gillar risotto (vad mycket risotto det kan bli i en mening). Parmesanost och grädde gör susen... Du kan hitta receptet här: http://martenssonskok.blogspot.com/2010/05/godaste-risotton-hitintills.html

    Ditt recept på risotto ska vi absolut lägga på minnet, låter kanongod den med!
    Ha en skön kväll. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ska testa er risotto, den låter jättegod!

      Delete
  4. Åh, det var så längesen jag gjorde en risotto! Får nog ändra på det. Din risotto ser jättegod ut. /E

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, vi äter inte det så ofta heller som du märker...

      Delete
  5. Smaskigt! jag lagade risotto i helgen med kantareller och parmesan men alltid när jag lagar det tar ju i alldeles för mycket så vi får äta risotto i 3 dagar;)

    ReplyDelete
  6. Gott, gott! Gillar risotto och gärna med spenat. Väldigt gott till lax t ex. Den där grillkryddan får jag se om jag kan hitta, vet du var den finns att köpa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaksmulan, du har ser mitt senaste blogginlägg om grillkryddan hoppas jag!

      Delete
  7. Tack så jättemycket för det väldoftande paketet! Ska bli så kul att testa.
    Klart vi måste dra ihop en bloggträff. Frågan är bara när och vart.
    Jag har gillat smaken på de risotto jag ätit, men jag har lite svårt för konsistensen. Spenat och parmesanost tackar jag aldrig nej till. Den där grillkryddan låter riktigt spännande!

    ReplyDelete
  8. Risotto är gott och vi äter det ganska ofta. Och vet du vad? Av överbliven risotto (vilket sällan händer, hihi) kan man göra goda risottobiffar, fyllda med t.ex ost :) Kram
    http://hovkonditorn.blogspot.com/2010/10/middagstips-dinner-tips.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande med risottobiffar, det ska jag testa minsann! Denna gången blev det inget över men jag får göra fler portioner nästa gång.

      Delete
  9. Jag har alrig gjort risotto, din ser väldigt god och fräsch ut!!

    ReplyDelete
  10. Jag har heller aldrig gjort risotto! Måste bli ändring på det : ) Ha en bra torsdag kram Sofia

    ReplyDelete
  11. Risotto är nog lite av det bästa jag vet faktiskt!
    SV: Tack för peppningen! Ja, det är bara 8 veckor kvar nu tills BF, känns otroligt spännande :)

    ReplyDelete
  12. Ja vi gör risotto lite då och då.Det är väldigt gott och lätt att variera. Din risotto ser verkligen smarrig ut.

    ReplyDelete
  13. ja har aldrig ens ätit risotto,har lite svårt när ja ser den så mosig.gott är de säkert men ja lär inte våga mig på det.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är gott även om det ser mosigt ut... testa Smulan!

      Delete
  14. Jag är inte jätteförtjust i risotto, men däremot brukar vi göra risottorecept fast med risoni istället. Mkt gott! Lite mjukare konsistens än riset, men annars ser det i stort sett likadant ut.

    Hoppas du får en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Risoni, det måste jag testa framöver. Önskar dig en mycket trevlig helg!

      Delete
  15. Du har så rätt Amy. Risotto är så gott men varför gör man det så sällan. :) Ser riktigt gott ut.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...