Monday, March 12, 2012

Smarrig bakelse i goda vänners sällskap och en ljuvlig helg!

Vilken fin helg vi har haft med strålande solsken och riktigt varmt i luften, underbart! Och det varma vädret fortsätter... idag har vi haft +13, nu är våren här tror jag!

Igår hade vi vänner över på eftermiddagsfika och jag bakade min allra första Budapestrulle eller Budapestlängd som vissa kallar den. Jag bara älskar maräng, nötter, grädde, choklad och mandariner i kombination mmm!

Den blev mycket lyckad och enligt receptet var det till 6 personer men denna kunde ha räckt till minst 2-3 personer till.
Budapestrulle

Budapestbakelse

Budapestrulle (8-9 personer)

6-7 st äggvitor (av de överblivna äggulorna kan du göra en Apelsinkaka med choklad)
2 dl strösocker
50 gram marsanpulver
0,5-1 msk kakao
100-125 gram hasselnötter, finhackade

Fyllning:
3 dl grädde
1 burk konserverade mandariner, avrunna

Garnering:
1-2 tsk florsocker
mörk choklad 70 %, smält
Maräng
Maräng mmm!


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt sockret, marsanpulvret och kakaon lite i taget.

Finhacka hasselnötterna och vänd försiktigt i dem. Bred/spritsa ut smeten på bakplåtspapperet och grädda i 175 grader i 20 minuter längst ned i ugnen.

Låt stå i ca fem minuter innan du stjälper upp bottnen på ett sockrat
bakplåtspapper. Låt svalna en stund.

Vispa grädden och blanda i de avrunna mandarinerna.

Fördela detta på marängbottnen och rulla ihop. Ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar ihop. (Det går även bra att frysa in Budapestrullen och ta fram den till ett senare tillfälle. Ta då fram den ur frysen i god tid så den hinner tina.)

Pudra med florsocker och ringla lite smält choklad över strax före serveringen.
spritsad marängbotten
Spritsad marängbotten

Budapestlängd

24 comments:

  1. Åh damn, så god den ser ut! Hade jag gärna tagit till kvällsfika i dag.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. Jag säger det igen, vad duktig du är! Den ser helt proffsig ut. Har du bestämt om du ska ställa upp i programmet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jodå, nu händer det grejer! Mailar och berättar lite för dig!

      Delete
  3. Budapestrulle - respect, alltså! Den ser galet god ut!

    ReplyDelete
  4. Men slurp så gott! Och vad snygg den blev!

    ReplyDelete
  5. Usch... vad du lockar med godsaker. Här ska man försöka tänka lite på vad man stoppar i sig och så blir man bara så sötsugen ;) Budapest är lite av en favorit helt klart, och så fin den blev!

    ReplyDelete
  6. Oh det där skulle jag aldrig våga mig på! Min skulle se ut som ett tredje världskrig börjat i mitt kök;) Snyggt jobbat!

    ReplyDelete
  7. Jag har aldrig ätit budapestrulle,men herre jösses va gott de ser ut.måste ja nog ta och göra.

    ReplyDelete
  8. Åhhh vad fin ser MYCKET god ut gahhhh vattnas i munnen! kram Sofia

    ReplyDelete
  9. Den ser så himla god ut, Amy. Och vi som inte ens är så tossiga i gräddiga skapelser, vi blir likna sugna på en bit av din Budapest båda två!

    ReplyDelete
  10. Ser hur gott ut som helst!! Älskar maräng och grädde!

    ReplyDelete
  11. jag älskar budapestrulle. Mycket proffsigt

    ReplyDelete
  12. Den ser jättefin ut!! Och supersmarrig, det är ju så gott med budapestrulle!!

    ReplyDelete
  13. Den ser jättefin ut Amy! Du kanske ska bli konditor? ;-)

    ReplyDelete
  14. Va smarrigt!! Du är duktigt =)
    KRAM

    ReplyDelete
  15. Oj så gott det ser ut! Budapestrulle har jag aldrig gjort, borde kanske pröva nåt tag. :) Men +13...åh, vi som varit så glada när det varit +3 på sistone. ;)

    ReplyDelete
  16. Så roligt att du gjorde din egen budapest! Ser ju otroligt god och proffsionell ut :D Alltid kul att bjuda på något extra med!

    Jo vi ville veta, visst spelar det ingen roll för oss om det blir en tjej eller kille men... ja vi vill bara veta. Är så så olika för alla hur man vill göra där :)
    Tack fina du, hoppas din helg blev toppen och att den kommande blir lika bra!
    Kram

    ReplyDelete
  17. Den såg enormt god ut och mycket proffsig! Har aldrig gjort någon själv men nu blir jag lite sugen på att prova.

    ReplyDelete
  18. Åh så fiiin! Budapestrulle är ju otroligt gott och din ser jättefin ut!

    ReplyDelete
  19. Hjälp vad mycket gott du gjort på sista tiden. Bdapestrulle är så gott. Jag älskar också maräng och citrusfrukter mmmm.....

    ReplyDelete
  20. Den ser väldigt god och härlig ut :) Synd att mina sambo inte tycker om maräng..haha

    ReplyDelete
  21. Åh! Budapestrulle är en stor favorit! Ett måste när man är på kondis..
    Fin blogg du har förresten! =)
    Kram Malin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...