Sunday, June 3, 2012

Bloggträff med indiskt tema!

Igår hade vi matbloggsträff på min hemmaplan. Himmel så kul vi hade det! Tänk er 10 supertaggade matbloggare som ska göra en välkomponerad meny ihop med sin kunskap och expertis. Det var helt underbart att se kan jag lova er!

Bakgrunden var att jag kände att jag följer en hel del bloggar på nätet och vi har blivit ett gäng som kommenterar och därigenom har lärt känna varandra via våra bloggar. Jag skrev helt spontant till Emmy och föreslog en träff och hon (som tur var) nappade direkt på idéen!

Tillsammans med Helena har vi filat och planerat en hel del och till på köpet fick vi med tidningen Buffé (ICAs mattidning) som gjorde reportage om vår matbloggsträff, lite extra grädde på moset tyckte vi.

Valet av tema var naturligt eftersom fler av bloggarna har uttryckt att de vill lära sig laga mer indisk mat.
Till vänster Olof och Anki som förbereder förrätten och till höger Emmy, Håkan och Sofie som tillreder huvudrätten.

Till vänster: Sofia och Kim trixar med efterrätten och till höger Gun och Helena ordnar de goda tillbehören.

Bhajia/Pakora med tomatchutney och salt lassi fick bli dagens förrätt.

Huvudrätten bestod av Bharela sabzi shaak (fyllda grönsaker; potatis, lök, aubergine och spetspaprika) serverat med chapati, tomatsallad och raita.

Gajar ka halwa serverad med vispad grädde/glass och melon- och ingefärslassi - en riktigt ljuvlig dessert! Efter all denna goda mat njöt vi av en kopp masala chai.

Tony Wallin, chefredaktör på tidningen Buffé arrangerar så maten är perfekt placerad inför fotograferingen.

Fotografering pågår. Vi bloggare tittade avundsjukt på Per-Magnus fina fotograferingsutrustning. Tänk om vi hade haft utrustningen och ett sådant här rum att fotografera alla våra inlägg med, himmel! (Aja baja Emmy, vad gör dina fingrar där?!)

Helena, jag och Emmy

Jag vill även passa på att tacka Gröndalsskolan för att vi fick vara i erat hemkunskapskök!

33 comments:

  1. Åh vad kul ni måste ha haft och så god mat ni ätit! Vilken härlig idé!

    ReplyDelete
  2. Gud så roligt! Massa härliga bloggare som alla är jättetrevliga och fina tjejer :D Hoppas ni gör det till en årlig grej för det vill jag gärna vara med på hihi

    ReplyDelete
  3. Åhhh tack snälla Amy för ALLT har haft det toppen med underbar mat och trevligt sällskap kramar Sofia

    ReplyDelete
  4. oh jösses va kul ni verkar ha haft,åh skulle oxå vilja ha vart där,a lite avis är man .Allt ser ju så gott ut.

    ReplyDelete
  5. Så roligt och fint av dig att komma på idén att laga indiskt tillsammans! Hade gärna varit där :) Kram

    ReplyDelete
  6. Ser ju fantastisk gott ut!
    Kram

    ReplyDelete
  7. Så gott och så roligt!! Det ska bli roligt att få se reportaget i buffe sen kram Emma

    ReplyDelete
  8. Vilken härlig träff ni haft. Tänk vilka nya sociala sammanhang man bildar genom att gå ihop kring sina intressen, bra initiativ! :)

    ReplyDelete
  9. Underbart! Ganska många avundsjuka matbloggare nu, men tur att vi får ta del av allt gott ni lagat!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  10. Jag hade slukat allt och rensat skålar och fat, kanske lika bra att jag missade det sabla tåget så att ni fick lite också :-)

    Ni ser ut att ha haft det jättefint, roligt och gott - fast det visste jag ju. Och solen hade ni med er också. Underbart! Det får bli nästa gång...

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  11. Tack finaste Amy för att du drog igång detta! Vilken fantastisk bloggträff du ordnade! Vi har lärt oss en hel del om indisk mat, ätit stora mängder god mat, skrattat en massa, försökt snappa upp en del matfototips... ja, vad har vi inte gjort... Och stort tack till dig och fin familj som öppnade ert hem för oss! Kraaaaaam.
    Till er andra vill jag bara säga - för allt i världen börja laga mer indiskt!

    ReplyDelete
  12. Härliga Amy, tack! Vilken underbar träff du bjöd på, all den goda maten och ditt varma mottagande av oss alla - du fick oss verkligen att känna oss hemma med en gång. Detta kommer vi att leva på länge ska du (och alla ni andra) veta, underbara minnen som vi bär med oss länge. Kramar i massevis.

    För övrigt håller vi med Emmy, kocka indiskt!!!

    ReplyDelete
  13. Åh vad underbart kul att träffas i verkligheten låter som en dröm.

    ReplyDelete
  14. Vilken härlig träff ni ser ut att ha haft! Så roligt att träffas många matintresserade och laga och lära sig tillsammans! Rätterna ser underbara ut!

    ReplyDelete
  15. Vilken kul ide att träffas och så mycket gott i ser ut att ha lagat

    ReplyDelete
  16. Wow, så mycket gott! Och vilken fantastisk idé, ni verkar ha haft superkul!

    ReplyDelete
  17. Tusen tack för allt, Amy! Och det var faktiskt inte så mycket som jag bidrog med, du har stått för det mesta fixandet och gjort så fint! Vi hade fantastiskt roligt, och det var så kul att träffas! Kram!

    ReplyDelete
  18. Wow, det ser verkligen fantastiskt ut, vad roligt att ni blev så många! Och att ni fick dit Buffé också - hur kul är inte det?! Jag hade så gärna velat vara med jag också, och med facit i hand hade jag kanske kunnat komma, i alla fall på slutet eftersom jag inte kom iväg till vegomässan, men jag får nöja mig med de underbara bilderna och hoppas att det blir en till träff någon gång :) Jag känner mig lite hedrad över att ha fått en inbjudan med alla er duktiga bloggare - I'm not worthy! Ser verkligen fram emot tidningen (i höst sa du? Hur ska jag kunna hålla mig i skinnet ända tills dess?) :D Och som svar på din fråga - jag hoppas att tentan gick bra, jag vet inte säkert men den kändes bättre än jag trodde. Kvällen innan var jag smått hysterisk för det kändes som att jag inte pluggat nog inför den, men nu efteråt känns det som att jag i alla fall gjorde så gott jag kunde. Nu ska jag dregla lite till över de spännande rätterna <3

    ReplyDelete
  19. Åh, vilka härliga bilder! Ja, tack för allt ni bidrar med i vår bloggvärld! Vi är så många som tycker att det är roligt att läsa, dregla och njuta av bilder och härlig text. Tack och kram!

    ReplyDelete
  20. Men vad mysigt ni verkar ha haft det, hade velat vara en fluga på väggen där ;) Så coolt av dig att dra ihop det där!

    ReplyDelete
  21. sv: Tack så mycket :))

    Åh vad roligt med en bloggträff, ni ser ut att ha haft det väldigt trevligt!

    ReplyDelete
  22. Ja, denna helgen lever jag på länge. Sååå kul att träffa några matbloggare man följt under en längre tid. Underbart bra arrangerat, god mat och Buffé! Vilken kul grej att få följa med bakom kulisserna. Tack tack tack!!!

    ReplyDelete
  23. Jättefint anordnat Amy:) Det var så synd att jag inte hade möjlighet att åka dit, det hade varit så kul att lära sig mer om indiskt samt få träffa er alla som jag har kontakt med nästan dagligen:)
    Ni verkar ha haft välidgt roligt och jag ser fram emot Biffénumret när det kommer ut:)
    Stor kram

    ReplyDelete
  24. Vad härligt träffas så här över köksbänken

    ReplyDelete
  25. Vilken grym idé! Maten ser helt fantastisk ut - enbart rätter jag gillar och vad roligt att Buffé ville göra ett repotage. You go girl!

    ReplyDelete
  26. Ni verkar ha haft superkanon kul. Och kul att buffé gjorde ett repotage!!

    ReplyDelete
  27. TACK än en gång finaste Amy för en helt fantastisk helg! Jag är så tacksam att jag fick lov att vara med om detta. Ett minne för livet. Maten var dessutom himelskt god och din gärtfrihet på kvällen och igår, ja vad säger man??? Tusen tack och låt oss snart göra om det!!

    ReplyDelete
  28. Va kul att du gillar temat och att du hänger på även denna utmaning, är så kul att ha dig med ju :D
    Haha precis, bebis kan ju komma när som helst nu när vi gått in i v 37 :D
    Hoppas ni haft en fin helg, allt bra med dig annars?

    ReplyDelete
  29. Åh, vad kul att läsa om er bloggträff, jag önskar verkligen att jag varit med er i stället för att vara i ett regnigt Stockholm, nästa gång så!!

    ReplyDelete
  30. Vilken rolig idé! Nu ser jag extra mycket fram emot när det kommer en ny Buffé!

    ReplyDelete
  31. En helt galet bra helg! Tack igen kära du!

    ReplyDelete
  32. Kan titta på dessa bilder om och om igen....
    Har en utmaning till dig på min blogg!:)

    ReplyDelete
  33. Så smarrigt allt ser ut! Ser också ut som en jättetrevlig dag med så många trevliga bloggare :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...