I och med Republikens dag som firades med den indiska glassen kulfi så hade jag tänkt avsluta min indiska temamånad här på bloggen. Dock har jag några recept kvar att dela med mig av. Är ni intresserade av att ta del av dem i framtiden? I så fall kommer jag att ha en indisk temavecka lite längre fram i vår! Som ni säkert har förstått av det jag skrivit tidigare här så är smörgåstårta en av de absoluta favoriträtterna hemma hos oss. Ni kan se mina tidigare smörgåstårtor här; Vegetarisk smörgåstårta och Swedish sandwich cake. |
Som sagt fredagskväll igår och härliga vänner över på besök så då blev det ännu en smörgåstårta som jag snickrade ihop lite snabbt efter jobbet. Denna blev riktigt saftig även om den åts direkt men visst, den blir naturligtvis ännu godare om den får stå sig över natten och "gosa till sig". Bilderna är tyvärr inte de allra bästa men det blir så när inget dagsljus finns att ta del av den här tiden på året. Jag får helt enkelt förlita mig på våra inomhuslampor. |
Smörgårstårta 1 förpackning grov polarkaka 3 dl Gräddfil 1 dill/gräslök dipsås 3-4 hårdkokta ägg, grovhackas ca 4-5 cm gurka, skärs i tunna skivor 1 lätt creme fraiche 1 liten burk krossad ananas, avrunnen Hackad purjolök (3-4 cm av stjälken) 200 g mimosasallad 1 syrligt äpple, skärs i tunna skivor 2 dl grädde 1 msk majonnäs svartpeppar, nymalen italiensk salladskrydda Garnering: Vindruvor Plommontomater (jag tog röda) Kumquats (stack en kniv i och designade som rosor, blev helt ok!) Avokado Galiamelon, skars i stavar Paprika (jag använde gul) Äggklyftor, kokta Ostskivor utmed kanten Dillkvistar |
Gör så här: Ta två halvor av polarkakan så det blir en "rund tårta". Blanda gräddfilen tillsammans med dipsåsen. Lägg i ägghacket och ha detta som första lager. Lägg den tunt skivade gurkan över. Blanda creme fraiche, krossad ananas och purjolökshacket. Krydda det med italiensk salladskrydda och svartpeppar. Lägg detta som andra lager på smörgåstårtan. Klicka över mimosasalladen jämnt och lägg det tunt skivade äpplet över alltihop. Vispa grädden, lägg därefter i majonnäs och blanda ihop. Använd till att täcka det översta lagret samt kanten. Garnera med vindruvor, plommontomater, kumquats, avokado, galiamelon, paprika, äggklyftor och ostskivor (eller annat som du tycker om!). Missade att på bilden ha med färska dillkvistar som jag också garnerade med (efter fotograferingen), så kan det gå när minnet inte hänger med! ;) |
Saturday, January 28, 2012
Fredagsmys med smörgåstårta
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hej Amy!
ReplyDeleteTack för din kommentar hos mig. Jag testar och ser om det går att kommentera här hos dig.
Kram Lotta
Däremot kan jag inte svara på min egen kommentar utan då kommer det som du säger upp javascript nere i vänsterhörnet.
ReplyDeleteVarför du inte kan använda dig av hela svarsfunktionen vet jag inte. Mitt tips är att först kolla inställningarna så att du har kryssat för fullständig bloggfeed. Att rensa webbhistoriken i din dator kan också vara en bra grej att göra ifall det finns något där som blockerar. Ytterligare en möjlighet är att byta till en ny mall för att se om det fungerar bättre i en ny mall. Det nya gränssnittet antar jag att du redan använder för det verkar också vara ett måste för att det ska fungera som det ska.
Jag hoppas att du får det till att fungera för jag vet hur frustrerad man blir då det bara strular.
Kram Lotta
Åh så smarrig smörgådtårtan ser ut! Kul att göra på polarkaka :)
ReplyDeleteDet är ju bra att man kan ersätta paneer med Halloumi om man inte har tid eller ork till att göra den egna osten :) Men tycker det ska va den traditionella!
Så lite så, du är en härlig inspirationskälla!
Kram
Ååå smörgåstårta som är så gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
ReplyDeleteSer himla gott ut och alltid trevligare med ett härlig sällskap. :)
ReplyDeleteJag älskar smörgåstårta..fräscht med vegitarisk.. himla snyggt du har dekorerat dem. Speciellt mitten.. kram
ReplyDeleteLotta, tack för att du försökte... det verkar som fler har samma problem. Vi får hoppas Blogger löser det från centralt håll! Kram!
ReplyDeleteEleonore, ja grov polarkaka tycker jag blir godast :) Tack fina du, kram!
Coquina, ska spana in din tävling.
Yasemin, trevligt sällskap tackar vi inte nej till minsann!
Tack Carola, jag fick bråttom... började så fint i mitten och sen blev det stressigt så jag bara la på i slutet. Så stressigt att jag glömde dillen för garnering ju! :)
Ja smörgåstårta är gott. Och det har verkligen varit roligt att ta del av dina indiska recept!
ReplyDeleteåh så fint du har gjort det,och låter faktiskt gott fast jag aldrig ätit smörgåstårta
ReplyDeleteSå kul att höra Emma! :)
ReplyDeleteSmulan, herregud du måste testa smörgåstårta!
Ser gott ut :)
ReplyDeleteSmörgåstårta var det länge sedan jag åt nu. Det är ju så gott! Tycker bilderna är fina. Jag håller själv på att bryta ihop i detta mörker när det kommer till att fota mat.
ReplyDeleteJag är jättesugen på att testa flera av dina indiska recept. Funderar på att ha indiskt tema på någon middag framöver. Beror bara på vilka rätter jag vågar ge mig på ;-)
Håller med dig om ljuset. Det är verkligen inte lätt att få till några fina ljusa bilder. Tyckeer dock din är fina. Kul med vegetarisk smörgåstårta. Jag tycker dina recpet på indiska mat är jätteinspirerande. :-)
ReplyDeleteSmörgåstårta är alltid gott och uppskattat!
ReplyDeletePå frågan om vi vill ha fler indiska recept svarar jag ett rungade JA!
ReplyDeleteSmörgåstårta är den helt klart bästa tårtan tycker jag! Får nog se till att skapa ett bjuda-på-smörgås-tårta-tillfälle snart.
Gärna en indisk temavecka! Och jag håller med, smörgåstårta är smaskens:-)
ReplyDeleteVet du, jag brukade älska smörgåstårta men har faktiskt inte ätit det en enda gång sedan jag blev vegetarian - har helt enkelt inte fått ihop en bra vegetarisk variant! Men det här låter som en himla bra sådan, nu kan ju även jag äta smörgåstårta igen! :D
ReplyDeleteJättefint dekorerad! Jag gillar också smörgåstårta - mums!
ReplyDeleteDen tårtan ser ut och va underbar! :)
ReplyDeleteTack, den var jättegod!
Delete