Nu ni, nu har jag till och med funnit butternut squashen i en annan matbutik ännu närmre oss, så nu råder det matglädje i vårt hus tjohooo! Med min senaste butternut squash gjorde jag denna soppa och det var ju så gott. (Dessförinnan gjorde jag en pumpasoppa med sting i.) Det här med butternut och soppa blir så smarrigt i kombination så nu testar jag ytterligare en variant. Denna gång med spiskummin i. Gott och mysigt med varm soppa när det stormar och härjar ute ikväll! |
|
Butternut squashsoppa (förrätt till 6-8 personer eller huvudrätt till 4 personer) 1 butternut squash pumpa (ca 650-700g) 1 gul lök, finhackad 1/2 röd chili, finhackad 1 grönsaksbuljong 1-2 vitlöksklyftor 2 tsk spiskummin 1 dl grädde salt, vitpeppar pumpakärnor för garnering, valfritt Gör så här Skala butternuten och skrapa ur kärnorna. Dela i bitar. Häll lite olja i en stor kastrull. Stek löken tills den är genomskinlig och tillsätt chilin. Lägg sedan i butternutbitarna och fräs någon minut. Täck med buljong (1 buljongtärning och 7 dl vatten tog jag) och koka tills pumpan är mjuk. Mixa tills soppan är slät. Tillsätt mer vatten om du inte är nöjd med konsistensen. Låt soppan koka upp igen, tillsätt vitlök, spiskummin och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp och garnera med några pumpakärnor på toppen. Njut av soppan med ett gott bröd till! |
Tuesday, January 3, 2012
Smakfull butternut squashsoppa så här i stormiga tider...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Soppa borde jag göra oftare, eller rättare sagt... Soppor borde jag börja göra!
ReplyDeleteKram
Det tycker jag Malin! :) Kram
ReplyDeleteJa just det, pumpa var det ju... Vi skriver upp det på årets "måste prova på-lista"! Och goda recept till den vet vi ju vart vi ska hitta:)
ReplyDeleteAbsolut härliga Mårtenssons!
ReplyDeleteSer farligt gott ut =)
ReplyDeletekramkram
Vardaxlyx, ;) kram!
ReplyDeleteViken jättefin blogg du har och med en massa smaskigheter! Jag kommer titta in här ofta :)
ReplyDeleteHa en jättebra dag!
Så gott det låter! Jag gillar soppor! Kram
ReplyDeleteDet är så gott med pumpasoppa och så härligt mättande.
ReplyDeletePerfekt med ett gott bröd till som en lagom mättande middag.
Soppa känns helt rätt när Emils efterdyningar viner kring hörnet (förgrymmande onge!)
ReplyDeleteJag såg butternut squash i min affär idag, kanske skulle man ta med sig en hem snart? Verkar finnas många sätt att variera den.
åh vad spännande maträtter du gör,mums mums
ReplyDeleteKul att du gillade! Ska faktiskt göra den i helgen igen eftersom jag har en halv squash i kylen. :)
ReplyDeleteTack Anna!
ReplyDeleteHovkonditorn, soppor är gott när det är höstrusk ute... för det är det även om vi är i januari månad!
Precis Marion :)
Emil var inte att leka med Kim, trodde att huset skulle förflyttas!
Tack Smulan!
Matarkivet, tack för inspiration. Gillade den jättemycket!
Butternutsoppa är en riktigt favorit! Jag gillar att krydda den med ingefära, mums!
ReplyDeleteYAY! Mer butternut, jag som följt din resa vet hur lycklig du måste vara där hemma nu ;) Låter som en soppa helt i min smak!
ReplyDeleteEmilia, ingefära är inte dumt minsann!
ReplyDeleteAlex, visst är det så :)
Din blogg är fylld med såå himla många spännande recept! Alltid lika roligt varje gång när man kikar in, man hittar alltid något nytt:) Fortsätt så! :)
ReplyDeleteNice. Jag åt en super mumsig Butternut squash gratäng med sötpotatis en gång som är något av det godaste jag ätit, så nu har jag fått för mig att allt med Butternut är mumsigt! =) Ska absolut prova denna soppa. Kram kram
ReplyDeleteTack för tipset! Har bjudit på soppan två gånger och det blev succé båda gånger:)//Claudia
ReplyDeleteSå kul att soppan har uppskattats! Fler butternutsoppor kommer framöver på bloggen!
Delete