Monday, January 16, 2012

Frozen cheesecake och en liten paus

Halvtid för indisk matlagning här på bloggen och en liten mini-paus. Har ett recept på frozen cheesecake som jag bara måste dela med mig av.

Bjöd på denna ljuvliga efterrätt när familjen var på besök under trettonhelgen. Lillebrors kommentar var att den smakar inte som vanlig cheesecake utan är minst snäppet godare :)

Bloggen där jag har hämtat inspirationen ifrån beskriver desserten just som en blandning mellan glass och cheesecake. Förmodligen därför den blev en favorit bland de som åt av den!

Tips! Gör efterrätten gärna någon/några dagar innan servering!

Frozen cheesecake (ca 8 portioner)
8-10 digestivekex
3 dl vispgrädde
2 rågade tsk vaniljsocker
100-125 g philadelphiaost
3 äggulor
2 dl socker (jag tog lite mindre, ca 1,5 dl)

Gör så här:
Smula kexen för hand i en bunke. (I en matberedare går också bra. Jag mortlade kexen, funkade finfint!)

Vispa grädden ihop med vaniljsockret i en bunke och vispa äggulorna med sockret i en annan.

Tillsätt philadelhiaosten till äggulorna och sockret och vispa lite till. Blanda ner grädden och rör om ordentligt med en slev.

Häll smeten (som smakar riktigt smarrigt) i en frysbar form. Varva den med digestivesmulorna. Avsluta med ett täckande lager digestivesmulor.

Frys i minst 5 timmar. Servera gärna med färska bär, t ex hallon.

Receptet kommer från den fina bloggen Bara en kaka till.

16 comments:

  1. Något liknande har jag ätit och den är underbart god! Frisk och god!
    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. En av mina absoluta favoriter!! Farmor gjorde fryst cheesecake när hon levde. Så gott! När jag för några år sedan skulle göra min första cheesecake så trodde jag att alla var frusna. Jag var rätt besviken när jag insåg att det var skillnad på fryst och inte fryst :)

    ReplyDelete
  3. Den verkar ju inte så krånglig att göra så den får sparas!!

    ReplyDelete
  4. Malin, ja den var underbart frisk i smaken och mycket god!
    Sant Slickepotten!
    Fr jäst t gäst, så kul med sådana minnen från självaste farmor :)
    Emma, mycket smidig att göra!

    ReplyDelete
  5. Det här var en härlig variant på cheesecake:) Det receptet sparar vi:)

    ReplyDelete
  6. frusen cheescake, gillar vi mycket bättre än den ickefrusna varianten. Vi brukar göra en med riktigt mycket citronsmak som påminner lite om denna, fast den är utan philadelphiaost, så god!

    ReplyDelete
  7. Kul Ann-Sofi!
    Mårtenssons, jag ska spana in ert recept på frusen cheesecake, låter mycket gott!

    ReplyDelete
  8. min favorit är mascarpone cheesecake,men de är sant.älskar frusen cheesecake och de är så mycket godare än en vanlig.

    ReplyDelete
  9. Sån här frusen cheesecake brukade min mamma göra när jag var mindre och så åt vi den med varma hjortron. Mums, måste nog göra en sån snart, verkligen så gott.

    ReplyDelete
  10. Frusen cheesecake är en återkommande favorit. Tycker bättre om det än om bakad cheesecake. Mitt recept innehåller samma ingredienser, men mer Philadelphiaost. Brukar uppskattas av alla.

    ReplyDelete
  11. Å, I'm a sucker för cheese cake i alla dess former!

    ReplyDelete
  12. Gillar inte cheesecake, men å andra sidan har jag bara smakat såna som finns i affären.

    Jag har lagt dig i min inspirations-spalt på min cupcake´s blogg och hoppas att det är ok, annars är det bara att titta in och säga till. kram blomman

    http://cupcakeanddreamz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. den var jätte god förta gången
    smakade jag en cheecake den var verkligen god
    kram mamma

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...