Wednesday, October 24, 2012

Tävla om presentkort!

För ett tag sedan fick jag testa ett cupcakes-kit från Panduro och nu drar jag igång en riktigt härlig tävling där du kan vinna ett presentkort till ett värde av 500 kr hos Panduro Hobby. Andra- och tredjepris är presentkort på 200 kr. Tävlingsreglerna är enkla och du finner dom här nedan.


I år firar Panduro Hobby 50 år! Under ett halvt sekel har hobbyföretaget arbetat med att inspirera människor till kreativt skapande. Panduro Hobby tillhandahåller 9 000 olika pysselprodukter.

Kreativitet är utvecklande, stimulerande och en källa till glädje. Det vill Panduro Hobby förmedla genom att ge sina kunder inspiration, praktiska tips och intressanta produkter till bra pris och kvalitet. Nu lanseras ett nytt sortiment av cupcakes med alla de tillbehör som behövs för att skapa fantasifulla bakverk, det enda du behöver tillsätta är färska ingredienser.

Nu kan du tävla med ditt bästa cupcaketips! Kanske har du ett bra tips för att göra dina cupcakes höga och fina? Har du förslag på spännande dekorationer eller har du några andra tips och idéer? För att vara med och tävla:

1. Gilla Panduro Hobby på Facebook
2. Skriv ditt bästa cupcake-tips här i kommentarsfältet
Du som har blogg får gärna tipsa vidare om tävlingen!

Förstapris är ett presentkort på 500 kronor hos Panduro Hobby. Andra- och tredjepris är presentkort på 200 kronor.

Tävlingen pågår tom torsdag 1 november kl 22.00. Lycka till!

PS. Panduro Hobby vill gärna inspirera med sin Facebooksida, dela gärna dina cupcakebilder där för att inspirera andra!

40 comments:

  1. Gillar på facebook =)
    Mitt bästa tips är att använda en glasskopa när man fyller formarna med smeten. Blir perfekt fyllt och inget kladd runt om kring heller.

    ReplyDelete
  2. När man gör smeten ska man inte använda elvisp utan arbeta ihop smeten med en slev försiktigt då blir själva muffinsen mjuk och underbart fluffig och gör man en frosting på färskost ska frostingen vispas extra länge för den där sammetslena konsistensen :)
    Gillar på fb som matilda Mattsson

    ReplyDelete
  3. Gillar redan Panduro sedan tidigare :) Till och börja med så tycker jag det är bättre att grädda lite kortare tid hellre än för länge, för att den lätt bli torr, tar man ut den lite lite tidigare blir det en saftig och god grund till en cupcake, sen är det en fördel att fylla den med något gott, tex kolasås, och sen avsluta med en len och krämig frosting. Viktigt att tänka på att smakerna ska passa tillsammans, i helgen gjorde jag cocosmuffins, fyllda med kolasås och spritsade med vit chokladfrosting. Dom duger som dom är, men för att göra dom extra fina så dekorerade jag med lite små silverkulor och en vit/rosa sockerblomma :)

    ReplyDelete
  4. Muffinsformar i en muffinsplåt! Ta ur formarna ur plåten direkt, annars missfärgas de lätt och blir torra då de fortsätter att gräddas. En bra sprits gör hela cupcaken så mycket finare!

    ReplyDelete
  5. Mitt tips är att fylla muffinsen med någon god choklad till ex Dumle och spritsa dom snyggt!

    ReplyDelete
  6. Mitt bästa tips är att köpa riktigt små muffinsformar, och göra en grundsmet. Sedan smaksätter man hälften av smeten med choklad och hälften med vanilj. Det blir många små cupcakes som man sedan varierar frostingen på. Då kan man äta MÅNGA cupcakes med olika smaker istället för en enda jättecupcake som man blir FÖR mätt av. Många kakor men små, är min modell.

    ReplyDelete
  7. Hej, va kul med tävling! Har redan gillat Panduro på FB länge. Mitt tips är att när jag gör cupcakes med lite fyllning förutom frosting (t.ex citron cupcakes med lemon curd och Philadelphia frosting) tar jag en stor "medicinspruta" och fördelar fyllningen med - det blir mycket mindre spill och kladd då.

    ReplyDelete
  8. Mitt tips er å lage minimuffinser, ta av papirformene og legg lagvis minimuffins og frosting i et smalt glas med lokk. For eksempel et barnematglas(gjenbruk er bra for miljøet :0) Avslutt med et lag frosting. Skru fast lokket. Legg en serviett på toppen som du knyter fast med et bånd eller lignende. Knyt fast en skje i båndet og du har en god dessert som du kan ta med på tur eller arbeid. Barna her hjemme elsker denne søte overraskelsen når de er ute på tur

    Make mini cupcakes and frosting. Remove the paper from the cupcakes and put cupcakes and frosting in layers in a small jar. A baby food jar is perfect and reusing is good for the environment :0). Use frosting for the last layer and put the lid on. Cover with a napkin and tye it to the lid with a ribbon or string. Also tye a spoon to the jar with the same ribbon. And voila - a sweet dessert that you can bring with you on trips, work or wherever that everybody will love. My kids love this cute surprise!

    Linda (Göteborg)

    ReplyDelete
  9. Mitt bästa tips är att ha en bra grund, ett recept som man vet blir bra, både när det gäller smak och konsistens :) Att använda riktigt smör gör stor skillnad, och en nypa salt lyfter de flesta bakverk.

    Jag har ett favoritrecept som jag nästan alltid använder när jag ska göra muffins, kladdkaksmuffins med Marabou Daim:

    2 ägg
    2,5 dl socker
    4 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    100 g smör
    1,5 dl mjöl
    ½ tsk salt
    300-400 g hackad choklad (ex. Marabou Daim)

    Grädda på 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 min.

    De blir härligt sega och kladdiga och när de svalnar sjunker de ihop som en liten skål, perfekt för att fylla med lite vaniljkräm och sedan spritsa på en topp med grädde. Dekorera efter behag :)

    Kram, Sandra

    ReplyDelete
  10. Mitt bästa tips när man bakar cupcakes är att använda riktiga ingredienser tex. riktigt smör och vaniljsocker om man vill riktigt bra smak. Det finns vaniljafrön på affären att köpa som jag också rekommenderar. och använd gelefärger när du färgar frostingen då det blir bättre nyanser :) // Amanda Hedkvist

    ReplyDelete
  11. Det viktigaste är att man har en bra bas, dvs muffinsen ska vara luftig, lätt och välsmakande. Bara de bästa ingredienserna duger som äkta smör, vaniljstång och mjöl av hög kvalitet. Frostingen är bara toppen på isberget!

    ReplyDelete
  12. Mitt tips är att köpa en glasskopa med fjäder. Perfekt när man ska fylla cupcakesformarna. Man får lättare lika i alla och det går snabbt. Väldigt snabbt!

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Mitt bästa tips är att baka med barnen. De blir inte lika fina, dekorationen är lite upp åt väggarna, men där är såååå mycket roligare

    ReplyDelete
  15. Ni som känner (till) mig blir väl inte förvånad när mitt bästa cupcake-tips är att baka mjölk- och äggfritt så att även allergiker kan äta av dem. De blir lika goda som "vanliga" fast fler kan äta dem! Här finns lite tips http://mat-ro.blogspot.se/2012/10/barnkalas-utan-agg-mjolk-och-notter.html

    //Sara (som brinner för att även allergiker ska få äta och fika lika gott och samma som alla andra)

    ReplyDelete
  16. Jag gillar redan Panduro på FaceBook

    Mitt bästa tips är att om man gör cupcakes ofta så ska man använda återanvändbara spritspåsar så att man sparar pengar istället för att köpa nya engångs spritspåsar hela tiden

    ReplyDelete
  17. Mitt bästa tips när det gäller att göra glasyren till cupcakes är att om man inte har några spritspåsar hemma så kan man ta en plastpåse (liten) och hälla i alla ingredienser. Krama påsen tills allt är blandat och sedan klipp ett hål i påsen och börja spritsa. På detta sätt får man en bra blandad glasyr utan klet.

    Jag gillar redan Panduro på FB.

    //Anna

    ReplyDelete
  18. Gillar på fb - Anna l

    är ingen specialist på cupcakes men smakerna blåbär och choklad vet jag gifter sig gudomligt tillsammans, så de smakerna tillsammans kan jag tipsa om

    hillevianna@hotmail.com

    ReplyDelete
  19. Gillat på Facebook under namnet Isabell Olsson.
    Mitt bästa tips är att använda smörkräm istället för glasyr, smörkrämen kan du smak- och färgsätta i princip hur du vill.
    Personligt, tjusigt och gott! :)
    Mail: isabellolssn@hotmail.com

    ReplyDelete
  20. Mitt bästa tips är att baka tillsammans med barnen, blir så mycket roligare då! man kan göra en grundsmet på muffinsen och sedan ha ett par olika frosting/topping så kan barnen själva toppa sin egen cupcake:) Alla blir glada och nöjda:) Själv har jag gärna en frosting med philadelphia och riven lime. //Sara Peterson(zara@bredband2.com)

    ReplyDelete
  21. gillar facebook man gillar glass i stora lassoch kakor med vill vinna från ann-sofi

    ReplyDelete
  22. Det finns många sätt att göra cupcakes på, det finns inga rätt eller fel, huvudsaken är att man gör det man själv vill göra, bakar efter receptet man gillar och dekorerar från sitt hjärta!
    Många bakelser ser alla likadana ut men cupcakes är speciella på det sättet att man kan vara kreativ i sitt skapande.Gör dem rosa, blåa, vita som små moln, dekorera med små söta figurer som du skapat själv, av kanske marsipan i olika färger.

    Kort och gott: Skapa från hjärtat så blir det rätt!
    Och kom ihåg, innan ni äter upp dessa godsaker, ta kort på dem! som ett gulligt minne! ^^ // Agnesa, asefedini@hotmail.com

    ReplyDelete
  23. Jag gillar på fb, Helene Wiklund

    Mitt hetaste cupcake tips just nu är ju att göra dem i pepparkaksanda. :) med en smaskigt frosting toppat med lingon :)

    helenewiklund@hotmail.com

    ReplyDelete
  24. Hej, jag är gärna med och tävlar :)
    Gillar på Facebook (Sandra Li) och mitt bästa tips är att inte sätta några gränser för sin fantasi utan gör den som du vill. Är du nyfiken på om "violcupcakes" är goda så gör dem. Våga testa och prova olika smaker, färger och former. Det gäller även frostingen! :)

    /Sandra
    sandra.li@hotmail.com

    ReplyDelete
  25. Ej med men tipsat här

    http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/10/29/panduro-111/

    ReplyDelete
  26. Gillar dem redan på fb ;) Mitt bästa cupcake tips är att låta kakan svalna innan du har på frostingen. Men det roligaste man kan göra med en cupcake är att överraska gärna med en fyllning!

    ReplyDelete
  27. Gillar dem redan på fb ;) Mitt bästa cupcake tips är att låta kakan svalna innan du har på frostingen. Men det roligaste man kan göra med en cupcake är att överraska gärna med en fyllning! (glömde mail) // Lovisa på Loovap.blogg.se Loova@live.se

    ReplyDelete
  28. Gillar på Fb: Alexandra Tkauc

    Mitt bästa tips just nu är att göra dem med lite höst och jul anda, nu när mörkter kommer. Att använda sig av pepparkakskryddor och saffran gör att de ser goda ut och smakar något gudomligt, och för att cupcaken med saffran ska bli extra god ha i kesella och lite kokos, helt gudomligt!

    Alexandra.tkauc@hotmail.com

    ReplyDelete
  29. 1. chanette andersson gillar på fb

    2. bästa e att faktiskt inte tänka rent för mycket inte överdekorera o faktiskt låta barnen göra för deras fantasi e otorlig, de tänker i andra baner än oss vuxna

    *** bloggat om tävlingen--http://chanette.blogg.se/2012/october/vinn-hos-amy-1-nov.html

    chanette81@hotmail.se

    ReplyDelete
  30. Jag är med!
    - Gillat på facebook (annika rajamäki)
    - Mitt bästa tips: man ska inte dekorera för mycket, det ska vara enkelt men snyggt. Tänk alltid på att ögat äter först!

    annikarajamaki@hotmail.com

    ReplyDelete
  31. Har gillat panduro på facebook, där heter jag Suzanne Buchholtz. Det heter jag iofs överallt ;-)

    Mitt bästa cupcake-tips är att inte använda sig av ett vanligt muffinsrecept, det är inte samma sak! Googla grundrecept cupcakes. När man sedan blandar smeten får det hellre vara klumpar i än att man blandar sönder smeten och slår ut för mkt luft, det ger kompakta cupcakes och det vill man inte ha. Grädda i muffinsplåt så får de fin form sen :-)

    Susenknopp@hotmail.com

    ReplyDelete
  32. Jag har gillat panduro på facebook med namnet Linnea Granström och jag har även delat tävlingen på facebook.

    Mitt bästa tips är att baka med någon som man tycker om, jag och dottern Ebba på fem år har ganska nyligen börjat baka cupcakes och jösses så roligt det är, favoriten är ju självklart själva dekoreringen. Och det hade varit jätte kul att vinna ett presentkort och köpa sig en riktigt sprits, just nu kör vi med plastpåse och det är väl inte det smidigaste :)

    Håller alla tummar och tår stenhårt, hade blivit en toppen julklapp till mig själv och dottern :)

    Min mail: linnoea_89@hotmail.com

    ReplyDelete
  33. Jag är med :)
    Jag har gillat på fb (elina andersson)
    Mitt bästa tips är
    Man ska ju inte ha den inne för länge eller för kort i ugnen. Då kan man trycka lite lätt med ett finger. Om den fjädrar tillbaka så är den klar.

    Min mail: elin-a-andersson@live.se

    ReplyDelete
  34. 1. Har gillat på FB (Emma Elliott)

    2. Mitt cupcake-tips är att göra både bakningen och ätandet lite roligare genom att hitta på ett tema åt cupcakesen. Jag har ett tema som jag alltid bakar efter när jag gör cupcakes, ett tema som man kan variera i all oändlighet men som samtidigt skapar en röd tråd i bakningen. Gillar man t.ex. filmer, kan man göra olika typer av filmrelaterade dekorationer på sina cupcakes. En gång blir det kanske en cupcake som liknar en dry martini (shaken, not stirred), en annan gång blir det cupcakes dekorerade med lasson och cowboyhattar, en tribut till western-genren.

    Hälsningar Emma (emmelli237@gmail.com).

    ReplyDelete
  35. Gillar på fb, Annica Nilsson.

    Mitt bästa cupcake tips är att lägga i en dumle i cupcakesen, tillverka dem i miniformat i småkakeformsstorlek och självklart ta med dem och ge till vänner och bekanta när man går på fest istället för en blomma. Oslagbar gåbort present!

    bloodsband@live.se

    ReplyDelete
  36. Gillar redan på fb under Dessie Borgström :)
    Tipsat i min tävlingsblogg! http://dessie-tavlingsblogg.blogspot.se/2012/11/1-november.html

    Mitt bästa tips är att använda muffinsform! Dels för att de ska gräddas jämt och dels för att de ska bli höga och fina! :) Och baka med kärlek!

    dessie_2000@hotmail.com

    ReplyDelete
  37. Jag gillar Panduro på Facebook som Mari Skalman

    Mitt bästa tips är att använda rumsvarma ingredienser. Ägg som tas direkt ur kylskåpet ger inte lika bra volym och blanda försiktigt mjölblandningen med äggsmeten. Då blir muffinsen fluffigare.

    ReplyDelete
  38. Jag gillar på fb,Simone Hanna.
    Finns många knep för att lyckas med cupcakes.En viktig del är att använda bra råvaror då smaken blir så mycket godare,rumsvarma produkter,använder alltid osaltat smör och en nypa salt.Sikta alltid de torra varorna så du inte får klumpar,och man ska aldrig vispa när man tillsätter i mjölet utan att röra om annars får man kompakta muffins.Att fylla en spritspåse gör så man slipper kladd och kan fylla muffinsformarna med smeten väldigt lätt och får med andra ord mer smet i formarna än på sig själv.
    Att använda en teflonform är ett givet för mig då man får perfekta muffins som håller formen.Gott blir de oxå om man fyller sina nybakta muffins med nåt gott t.ex nutella.Lätt och göra en grop med en äppelutkärnare.
    Dessa var mina bästa tips för att lyckas med just dina cupcakes.
    Kram Simone

    ReplyDelete
  39. Jag gillar Panduro på facebook : ) Mitt bästa tips vad gäller cupcakes är att inte ha alltför höga ambitioner med det menar jag att det viktigaste är att man har kul och bakar tillsammans med barnen exempelvis. Lite strössel, choklad och silverkulor gör underverk för humöret : ) både hos stora och små bagare! kram Sofia

    ReplyDelete
  40. Härlig tävling! Gillar redan Panduro på Facebook, så klart! :)

    Mitt tips, när man bakat supersmarriga cupcakes, är att dekorera dem med cupcake toppers: Klipp ut små stjärnor och cirklar av fint, mönstrat papper (kanske lite överblivet spill från annat pyssel!) och limma fast på tandpetare eller små glasspinnar. Det blir som små skyltar man sticker ner i toppen på cupcaken. Dekorera dem med något som passar in i temat, eller med lite blingbling eller små pappersblommor. Festligt och fint!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...