Jag har älskat rostade pumpafrön ända sedan barnsben. Att se alla dessa härliga mellanöstern damer på somrarna, prata och framför allt äta sina pumpafrön medan de i god ro promenerar har satt sina spår!
Att sedan i vuxen ålder göra egna rostade pumpafrön kryddade med havssalt som ens barn gnager på... cirkeln sluts kan man säga! :)
Rostade pumpafrön kan man ha som snacks istället för chips. Ett nyttigare alternativ helt enkelt!
"Pumpafrön innehåller, precis som andra nötter, många olika och nyttiga mineraler. De nyttiga ämnena i pumpafrön är främst protein, fiber, järn, zink, kalium, magnesium och fosfor. I pumpakärnorna finns även kalcium, zink, selen och betakaroten."
|
vilken pumps säsong,
ReplyDeletenu kan äta pumpafrön spara lite till mig
de smaka säkert bra:)
Bra idé, det gäller att ta vara på allt som pumpan har att erbjuda!
ReplyDeleteHa en fin helg Amy.
Härligt, det får mig att tänka på när man tar t-banan ut mot de mer färglada delarna av vår huvudstad, då händer det inte alltför sällan att det ligger små högar av pumpaskal, eller pipasskal på golvet i t-banan, :-)
ReplyDeleteHihi väcker minnen! Min mamma gjorde alltid rostade pumpafrön. Hon sa att det var bra för hjärtat hihi!
ReplyDeleteHar sparat till dig mamma! :)
ReplyDeleteAbsolut Kim så är det, trevlig helg på dig också! =)
Moma, precis! ;)
Härligt Vardaxlyx! :-)
En god klassiker vi börjat med hemma är att rosta pumpafröna i stekpannan och hälla på lite shoyu efteråt; smaskens! Använde fröna från butternut squashen som jag använde till denna soppa :P
ReplyDeleteLåter som en bra klassiker!
Delete