Sunday, November 20, 2011

Så himla mycket man kan baka med 5 kg pumpa

Som ni förstår av allt mitt pumpabakande så kan man laga/baka en hel del med 5 kg pumpa!

Och nej, för er av er som undrar, pumpan är inte helt slut ännu. Jag har ca 700 gr över som jag river och fryser in. Smidigt när jag vill ta ut och göra ex pumpamuffins framöver (eftersom just muffinsen var en stor hit bland barnen).

Jag tänker inte visa några bilder men ändå länka till det jag har bakat hittills med min pumpa så ni får en överblick över hur mycket det blev.
1. Indisk pumpagryta/Pumpa shaak
2. Pumpamuffins med vit chokladtopping
3. Äppel- och pumpakaka
4. Pumpasoppa med sting i
5. Pumpabröd
6. Sesam- och ingefärsrostad pumpa
7. Rostade pumpafrön
8. Pumpapaj med maräng

För er av som ännu inte provat laga mat/baka med pumpa rekommenderar jag verkligen att testa detta! Mycket gott och näringsrikt samt att speciellt i bakning som kakor/muffins/bröd/paj så märker man inte ens av pumpan! Baket blir saftigt och smarrigt helt enkelt.

Vem vann då tävlingen? Även om jag fått lite pumpa över så korar jag ändå Mårtenssons som vinnare! :) En tidning kommer snart att vara på väg till er, grattis!

6 comments:

 1. Ja jag har då blivit lite mer nyfiken på pumpa efter att ha ett allla dina recept med pumpa.:-)

  ReplyDelete
 2. Åh så kul, vi tackar och bugar och skickar adressen! Inte det lilla du har lyckats kocka till med pumpan, pajen med maräng låter ju väldigt mmmm:)

  ReplyDelete
 3. Tant Gul och Mårtenssons, ni måste testa pumpa inom en snar framtid! Rekommenderar det starkt :)

  ReplyDelete
 4. Ja, det var många fina recept du fick ihop på din pumpa! :-)

  ReplyDelete
 5. Mycket härliga recept. Pumpapajen med maräng lät väldigt god. Pumpainspiration till max. Har faktiskt en liten butternut som ligger här och bara väntar på att bli uppäten. Svårt att välja bara.. Allt låter gott.

  ReplyDelete
 6. Kan säga att här nere i Malmö är den också svår att finna. Men åh så gott det är att slänga in tärnad pumpa med lite aubergine, squash, vitlök och vanlig gul lök i ugnen med salt, peppar, olja, persilja och kummin på!
  Det slutar alltid med att jag äter hela pumpan på en gång...

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...