När jag läste om denna anrättning så tänkte jag att detta måste jag bara laga! För hur skulle kombination av olivolja, vitlök, sweet chili, sesam och ingefära tillsammans med pumpa kunna bli fel? Det doftade ljuvligt i hela köket efter att allt hade rostats i ugnen i ca 40 minuter! :) |
|
Sesam- och ingefärsrostad pumpa (ca 4 port) ca 800 g pumpa (matpumpa, halloweenpumpa eller annan pumpa funkar fint) 0,5 dl olivolja 1 tsk sesamolja 20 g färsk ingefära, riven 1-2 msk sweet chili, färdig på flaska 1 st vitlöksklyfta 1 msk sesamfrön salt |
Gör så här Dela pumpan på mitten och gröp försiktigt ur kärnhuset. (Spara gärna pumpakärnorna som kan rostas och saltas.) Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt. Blanda ihop oljor, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön till en god marinad som penslas på pumpaklyftorna. Salta och rosta klyftorna i ugn, 200 grader, ca 40 minuter. Servera antingen som förrätt eller tillbehör till en huvudrätt. Lycka till! |
Thursday, November 17, 2011
Sesam- och ingefärsrostad pumpa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Sesam pumpan låter jättegod
ReplyDeletebra duktig lagat
smakar nog bra:)
Tack goa mamma, du hade älskat detta! :)
ReplyDeleteSå många goda smaker, det enda vi fortfarande inte fått till en avsmakning på är pumpan... måste bli ändring på det!
ReplyDeleteTack för grattiset hos oss, blir så glada!
Sherryn till soppan bör vara av det torra slaget, vår får vi från Ankis morbröder som gör egen...
Håller med Mårtenssons borde testa pumpa. Goda kryddor i marinaden.
ReplyDeleteVilken TUR att du hittade pumpa till slut, vad skulle jag göra utan alla dina fantastiska tips?? Jag vill laga ALLT du tipsat om! Och lite till ;) Det här låter ljuvligt <3
ReplyDeleteSka laga detta ikväll tänkte jag! Men jag undrar hur du gör när du rostar pumpakärnorna?
ReplyDeleteHej Maria, det finns här på bloggen om du söker på rostade pumpafrön.
Deleteperfekt, tack! pumpan i ugnen nu, fröna kommer därefter... :)
DeleteNu har jag även länkat så blir det inte så jobbigt att hitta de rostade pumpafröna, lycka till!
Delete