Idag är det chokladens dag! Hur firar ni detta? Kanske en extra pralin till fredagsmyset ikväll? När jag såg receptet på dessa smarriga kakor var jag genast tvungen att lägga upp de på to-do listan och nu har jag bakat dem! De var verkligen så goda som jag trodde. Barnen åt glupskt med ett stort glas mjölk till, yum! |
Choklad- och sirapssnittar (ca 30 st)
3 dl mjöl 3/4 dl maizena 2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1/2 dl ljus sirapRör smör ihop smör och sirap. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en slät deg. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Rulla ut fyra rullar och platta till dem. Lägg dem på en plåt med bakplåstpapper och grädda på 175 grader i ca 15 min. Skär ca 3 cm breda bitar på snedden medan kakan fortfarande är varm. Låt svalna och förvara sedan torrt. |
Receptet kommer från den fina bloggen Trattoria. |
Friday, November 11, 2011
Mumsiga choklad- och sirapssnittar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Låter gott!! Och ja, choklad blir det ikväll :) Ha en fin helg!
ReplyDeleteSer smarrigt ute =)
ReplyDeleteChokladens dag? är det? Då måste jag ju baka något chokladigt ju :) Tack för den upplysningen, jag har visst dålig koll på vad alla dagar innebär! Du, vad gott det här ser ut!jag älskar sirapssnittar - YUM <3 Kan ju inte bli annat än bättre med kakao!
ReplyDeleteMums!
ReplyDeleteTrevlig helg på dig! Kram Malin
åh de var lite annorlunda mot de vanliga,ser jättegoda ut.
ReplyDeletehade ingen aning att de är choklad dagen i dag.
får kompensera upp de i morgon :D
ha en fortsatt underbar kväll
Tack detsamma Hovkonditorn!
ReplyDeleteTack Vardagslyx :)
Alexandra, yup chokladens dag idag ;)
Malin, så gottigt. Trevlig helg på dig med!
Smulansbakblogg, du får kompensera imorgon! :)
Men hur är det möjligt? Att jag missat att det är chokladens dag? Missade även kladdkake-dagen. Inte bra det här.... får ta igen det med råge snart!
ReplyDeleteSer fantastiskt goda ut, kakorna.
Trevlig fortsatt choklad-dag!
Kim, missade också kladdkakans dag men då tänkte jag att chokladens dag får jag absolut inte missa. Japp, du får ta igen med råge! ;)
ReplyDelete