Fars dag idag. Hur har ni firat dagen? Förstår att många gissat att jag skulle baka en fars dag tårta men icke! Har länge varit sugen på att baka muffins med pumpa i. Det måste ju bara vara så gott och det är det! Höstigare än så här kan det nog inte bli. När jag fyllde formarna med smeten kom jag på att lite färsk riven ingefära hade säkert varit jättegott i dessa muffins, nåja det får jag testa nästa gång... eller så gör ni det och berättar hur det blev! :) |
|
Pumpamuffins (12 st) 1 ¼ dl farinsocker 1 ¼ dl solrosolja (jag tog vanlig rapsolja) 2 ägg 1,5 dl grovriven pumpa 1 citron, rivet skal från (går bra med lime) 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel Topping: 150 g vit choklad Sätt ugnen på 180 grader. Häll upp sockret i en skål och krossa eventuella klumpar med en gaffel. Slå i oljan och äggen. Vänd ner den rivna pumpan och citronskalet. Rör om smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och tillsätt sedan i smeten. Blanda smeten väl. Skeda över smeten i muffinsformar. Grädda i ca 18 minuter, känn efter med sticka så att de är torra. Låt muffinsen svalna. Smält vit choklad och doppa muffinsen i den. |
Sunday, November 13, 2011
Pumpamuffins med vit chokladtopping
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
jag har aldrig hörs om pumpmuffings
ReplyDeletesmakar säkert bra.
Smart med en så enkel topping, inte alltid man orkar vispa och röra och spritsa....
ReplyDeleteFörra året vid den här tiden testade jag några liknande muffins, med just ingefära och kanel i. Jag tyckte de blev väldigt goda!
ohhh, pumpamuffins. Vad gott! Påminner smaken lite om morotsmuffins eller??
ReplyDeleteMamma, det var mumsigt och jag tror du hade tyckt om dom mycket! :)
ReplyDeleteKim, japp det var en smidig topping! :) Jag har rivit ut receptet från en tidning (vet inte vilken). Om du vet får du gärna upplysa mig! Kan tänka mig att det blev gott med ingefära i! :)
Katarina, jodå smaken påminner lite om morotsmuffins!
De ser verkligen jättegoda ut!
ReplyDeleteTack :)
ReplyDeleteÅååh, vad gott att kombinera pumpa med farinsocker och kanel - och så vit choklad på toppen <3 Låter helt underbart, och skulle säkert bli gott med riven ingefära, som du skrev. Gott utan också, är jag säker på =D
ReplyDeleteTack snälla Alexandra! :)
ReplyDelete