Saturday, November 26, 2011

Fräck tutt tårta!

Maken har en bekant som firas som 40-åring och fick en förfrågan om jag kunde göra en sk fräck tårta till honom. Inte vilken fräck tårta som helst utan en tutt tårta eller om ni hellre vill kalla det för brösttårta/bysttårta.

Satte genast igång med planeringen och mailade några tårtexperter för att ställa relevanta frågor bl a hur får jag till hudfärg? Hade det varit från mina hemtrakter hade det varit enkelt, bara att använda lite brun färg ;) (Å andra sidan hade man i Indien nog aldrig fått en sådan här beställning... anses lite väl vågat.) Nu fick jag närmare bestämt blanda ihop vit, gul och rosa färg för att få till hudtonad färg.

En rolig sak som jag måste berätta är att när jag höll på med finishen av tårtan så ringer Jehovas vittnen på dörren. Snacka om att jag fick båda grabbarna att rodna med denna tårtan! Och vilken fart de fick att säga hej då ;)

Frun till 40-åringen hämtade tårtan och såg mycket nöjd ut. Hennes man Henrik är en hårdrockare så det passade fint med döskallen. Grattis Henrik och hoppas ditt födelsedagsfirande ikväll blir riktigt lyckat!

Steg-för-steg beskrivning på hur jag gjorde denna tårta kommer inom kort!
Ätbara silverkulor pryder BH-kanten, är nöjd med hur bra det blev.

Käre maken har modellerat döskallen, han är duktigast av oss två på det här med design.

Mörklila färg pryder dekorationerna på BH:n även om det ser blått ut på fotona.

Ljusa luftiga bottnar, fyllningen är Dumlefluff och jordgubbsgrädde, täckt och dekorerad med Sugarpaste med vit chokladsmak.

Ett stort tack till de fina tårtbloggarna Baka baka liten kaka, Marias söta saker och Marsipan Freak för er mentala stöttning och hjälp via e-mail! :)

26 comments:

 1. Kul att du tycker det Vardaxlyx!

  Tack lillebror! :)

  ReplyDelete
 2. Från jäst till gäst, tack jag är rätt så nöjd med tårtan även om den trilskades lite! :)

  ReplyDelete
 3. Tjusigt värre!

  Hahaha, angående pilau och paratha, klart du är tjejen som vet vad jag pratar om! :-)

  ReplyDelete
 4. Ha ha ha, så det är så man får iväg Jehovas vittnen fortast? Kanske ska man alltid ha en tutt-tårta på lut?
  Riktigt häftig tårta! Och god verkar den med.

  ReplyDelete
 5. a dessa verkar va populära och skulle nog få vem som helst att börja rodna och skratta lite,ja skulle nog t.om ha bröstvårtorna ute på tutt tårtan,hehehe..vilka miner man skulle få då.

  ReplyDelete
 6. Den blev jättesnygg, verkligen! Färgerna blev ju perfekta. Tack för fina ord också. :) Och vad skoj att din man hjälpt dig med dekorationerna, jag brukar också få hjälp ibland med sånt som behöver mera "öga". :)

  ReplyDelete
 7. Såå duktig du är! jättefin! och tack för ditt fina inlägg hos mig..:-)

  ReplyDelete
 8. HAHAHA! Jag hade velat ha en bild på de där Jehovas vittnetyperna som kom och hälsade på, jag kan tänka mig att de var lite förfärade ;) Tuff blev din tutt tårta helt klart, rolig idé! Gillar silverkulorna jättemycket, riktigt snyggt <3 Och god låter den ju, inte minst :D

  ReplyDelete
 9. Visst är det så Moma! Paratha är man uppväxt med :)
  Haha Kim, sure så trollar man fram den från kylskåpet tadaa! ;) De skulle troligen bli vana ;)
  Smulan, hehe!
  Malin ;)
  Tack Tove, värmer när en av självaste tårtgudarna säger så! Dina tårtor är gudomliga så jag blir extra glad av ditt beröm! Ja, min man är duktigare än mig på modellering så han brukar hjälpa mig, team-work helt enkelt! :)
  Tack Tant Gul! :)
  Goa Alexandra, tack! Ja, deras miner var obetalbar! ;)
  Tackar Helena! :)

  ReplyDelete
 10. Riktigt fin tårta, vilken härlig överraskning för födelsedagsgrisen! Och för vittnena...

  ReplyDelete
 11. Den blev ju kanonfin! Byggde du dem i skålar eller hur blev det till sist? Bra jobbat :-)

  ReplyDelete
 12. Superfin blev den! Du fick till hudfärgen jättebra och ser du, det gick ju utmärkt att få till den runda formen utan att baka i skålar :) !! Tyckte motivet blev jättebra, smart med stjärnor till döskallarna. Det blev riktigt tufft! Keep up the good work :)
  kram kram!

  ReplyDelete
 13. Hahaha, så sant Mårtensson! ;)

  Maria och Marsipan Freak, tack! Ni gör superfina tårtor så ert beröm gör mig så glad! Jag byggde faktiskt tårtorna i skålar! Tror inte jag hade fått till så fin rund form som Marsipan Freak får till utan skålarna...

  ReplyDelete
 14. Hej Amy, jättecool tutt-tårta! :-D Du undrade hur jag fick ur mina bokstäver ur utstickarna, och jag tror det beror på vad man har för sugarpaste. Själv använder jag dekorfondant vilken är kanonbra. Jag kavlar den tunnt, låter den ligga och torka en stund och sen går det fin-fint att stansa! =)

  ReplyDelete
 15. Tack för tipset Annika! Ska verkligen komma ihåg att köpa dekorfondant! :)

  ReplyDelete
 16. Vilken fin tårta :) Kan tänka mig att jehovas vittnen fick sig en chock haha =) Åh vad kul att din man hjälper dig :) Har gjort en kvinnokroppstårta en gång och då tror jag jag blanda rosa och gul men numera har jag köpt en gelefärg som blir hudfärgad direkt och de underlättar verkligen :) Minns inte namnet nu men vill du så kan jag kolla upp de..

  ReplyDelete
 17. vilken fin tårta de ser ut verklig en bra.
  duktig av dej
  kram mamma

  ReplyDelete
 18. Tack Milli, verkar smidigt med gelefärgen du nämner! Du får gärna kolla upp vad den heter :)
  Åh, tack mamma :) Kram!

  ReplyDelete
 19. Superfin tutt-tårta!!! Vad duktig du är!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...