Har ni testat kålrabbi någon gång? Kålrabbi smakar likt broccoli, men är dock mildare och sötare i smaken. Den anses också vara krispigare och saftigare. Denna grönsak äts både rå och tillagad. Själva äter vi alltid kålrabbi på hösten eftersom den växer och frodas i mammas kolonilott. För det mesta äter vi den rå och vi tycker att den smakar bäst så men ibland så gör jag en god gratäng av den! |
|
Knaprig kålrabbigratäng (ca 4 person) 600 g kålrabbi 1 kruka gräslök 1 kruka persilja 1 tsk flingsalt 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 skiva vitt bröd 50 g riven ost Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Skala kålrabbin med kniv eller potatisskalare. Skiva den tunt. Hacka gräslök och persilja. Spara 1/2 dl till gratinering. Lägg kålrabbiskivorna i en liten ugnssäker form. Strö över örter och salt. Häll på grädde. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Ta ut gratängen och höj värmen till 250 grader. Smula eller hacka brödet. Blanda med den rivna osten och de sparade örterna. Strö blandningen över gratängen och gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera gratängen med en sallad och ett gott hembakat bröd till. Receptet kommer från tidningen Laga Lätt. |
Tuesday, November 1, 2011
Knaprig kålrabbigratäng
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nej kålrabbi har jag aldrig smakat, kanske man borde testa! Har svarat på din fråga i min blogg :-)
ReplyDeleteKålrabbi, det är en ny bekantskap för mig faktiskt. Åt det för första gången förra veckan. Rå, i stavar till en soppa. Supergott var det!
ReplyDeleteKul med en gratäng på kålrabbi, det får jag ta och testa.
Jag har aldrig ätit kålrabbi! Gratängen låter mumsig!
ReplyDeleteDet där är något jag aldrig ätit, men låter minst sagt spännande! :D
ReplyDeletesv: Ja men visst är det underbart att det snart är jul så man får baka julgodis och pyssla :D
bra Amy gratängen ser ut jätte god
ReplyDeletekålrabbi bilden blev bra
mamma.
Jag har ätit kålrabbi någon gång och har en i kylen nu, men aldrig lagat något såhär gott med den måste jag erkänna! Det ser ju underbart ut! YUM =D Kanske får ta och göra en sådan här gratäng nu snart...
ReplyDeleteJapp, det har vi smakat, ja rabbin alltså inte gratängen. Men god som tusan låter den...
ReplyDeletevilket bra tips, tack!
ReplyDeleteTack alla snälla goa!
ReplyDeleteNi som inte ätit kålrabbi, testa det! Är jättegott att även äta bara rå.